Блам држава

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.166
... што бидна со позадината на градска болница, не се пофали пак со фотографија, ова ја имаше порано фотнато, дај да видиме како ја реновираа!

Прегледај го приврзокот 289280

... а тоа со ЕЗК од каде пак ти знаеш дека никому не функционирало освен мене?
една од најпаметните работи направени беше токму тоа електронската здравствена картица и Мој термин, па јас мислев дека ти тука си инволвирана по професија, таман да те пофалам за успешноста!
инаку биџонс беше единствената кога кажа дека се зема плата без да се плати здравствено осигурување,
ЕЗК е скроз непотребно парче пластика. Едноставно системот треба да е централизиран, со матичен број како идентификатор. И личната карта да биде единствен потребен документ во комуникација со било каква институција.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334
Абе една паметна хахахахахаа уште кога видов јас кој фати тендер за тие глупости се ми беше јасно (фирмата од Хрватска за картичките а на мој термин рабптеше една моја екс колешка на прошлото работно место, се кинеше од смеење кога објаснуваше за што фрлале пари), исто како Некстсенс што испофаќаа тендери со коронава и што сите можни тендери во телекомуникации се фиксани за Телеком. Има разлика од идеја и реализација, на секој од нас може да му текне нешто паметно ама оди реализирај го со оптимални ресурси и што е најважно кај нас без да украдеш.

Ниту една од клиникиве не е средена и ниту ќе биде да не се донации од амбасади, брука невидена. Се израдував пред некој месец си викам им текна да ги обележат патекине на Водно КОНЕЧНО, тоа гледам стрелките ДОНАЦИЈА од Чешка амбасада :ROFLMAO:
... а сега виде кој фати БЕЗ тендер сите модуларни болници во МКД, шо пара фати Брако?
ЕЗК е скроз непотребно парче пластика. Едноставно системот треба да е централизиран, со матичен број како идентификатор. И личната карта да биде единствен потребен документ во комуникација со било каква институција.
...гледам колку е централизиран, да пациентот прави анализи, а дома нема ниеден примерок, ништо не знае освен „добро е“, „ не е добро“ од матичниот, а сите папири на направени анализи и снимања кај матичниот, пациентот да нема ништо при себе, го нема матичниот, пациентот појма нема што резултати има!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
. а сега виде кој фати БЕЗ тендер сите модуларни болници во МКД, шо пара фати Брако?
A што, пробуваш да ме буцаш демек ги замижувам криминалите сега? :pos: Дај бе опрај се.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.166
... а сега виде кој фати БЕЗ тендер сите модуларни болници во МКД, шо пара фати Брако?

...гледам колку е централизиран, да пациентот прави анализи, а дома нема ниеден примерок, ништо не знае освен „добро е“, „ не е добро“ од матичниот, а сите папири на направени анализи и снимања кај матичниот, пациентот да нема ништо при себе, го нема матичниот, пациентот појма нема што резултати има!
Електронски централизиран. Папирите треба да престанат да постојат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Се случува погребани пациенти да одат по контроли од што е ажурен системот па сега ти види колку е сето тоа за украс.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.166
Се случува погребани пациенти да одат по контроли од што е ажурен системот па сега ти види колку е сето тоа за украс.
Види, не мислам дека целата вина е на системот, има тука и вина на тие што го користат. Не можеш да создадеш добар софтвер без да има добар фидбек. А мислам дека добар дел од докториве наместо да го гледаат како алатка што може да им го олесни животот, гинат во обид да го користат. Погрешно на многу нивоа, од собирање спецификација, до имплементација...

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Не е сега дотолку, имал дозволи за сите 4 пиштоли пред да му ја свирне, но со оглед на тоа дека се обновува дозволата на одреден период, а тој е во Будимпешта, веројатно му се истечени за некои од нив или за сите.
Иако не разбирам зошто побогу му биле потребни 4 пиштоли. :cautious:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.162
Поени од реакции
16.299
Луѓето на месечината идат за викенд и војуваат со дронови, тој ми кажуе дека камиочиња со малку поќе дебело железо сме купиле и "до заби" сме биле наоружани. Овие возила на модерното бојно поле се кафези за топовско месо.
боље да купеа за тие пари турски дронови

Србија купи кинески ама сега докупува турски, најдобри се
камиончињата ќе завршат како и блгарските тенкови на Буч, а за кој тој купи бајаги делови, на крај се у отпад заврши...

M

Macedon1um

Гостин
А ти по твое шо викаш зошто имаат луѓето нелегално оружје дома а може да извадат дозвола во секое време ?
Па не е баш толку лесно да добиеш дозвола, затоа некој се решавааат да имаат нелегално оружје. Али на Груевски сигурно не би му било проблем да извади дозвола, башка еден куп телохранители обезбедување и сега јас треба да им верувам на овие шупаци од власта дека имал еден куп пиштоли дома

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.855
Поени од реакции
8.400
боље да купеа за тие пари турски дронови

Србија купи кинески ама сега докупува турски, најдобри се
камиончињата ќе завршат како и блгарските тенкови на Буч, а за кој тој купи бајаги делови, на крај се у отпад заврши...
За кого ги купиле тие камиончиња?

За република /////?

Него остави ти тоа, туку гледај ги северџанските ботови како се пуштени на најјако да смрдат на форумот, си реплицираат за пиштолчиња, едно друго.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Па не е баш толку лесно да добиеш дозвола, затоа некој се решавааат да имаат нелегално оружје. Али на Груевски сигурно не би му било проблем да извади дозвола, башка еден куп телохранители обезбедување и сега јас треба да им верувам на овие шупаци од власта дека имал еден куп пиштоли дома
Не се подметнати, самиот Груевски има статус на фб:

Најновата лажна вест е дека пронашле оружје без дозвола.
Тоа е неточно. Моите четири пиштоли се со дозвола издадена од МВР и на местото каде можеле да ги пронајдат беше и дозволата за нив. Таа дозвола беше важечка во моментот кога заминав од Македонија со цел да побарам политички азил заради политичкиот прогон на власта. Подоцна, по моето заминување можеби рокот на дозволата истекол, но јас не сум во Македонија и не сум во можност да барам продолжување на рокот на дозволата за оружјето. Оружјето заедно со дозволата и муницијата со документи за набавка на истата, пред се за случајно да не дојдат во раце на децата, беа сместени во мал заклучен сеф, користен само за тоа, така што никој друг неможеше да има пристап до истото.

M

Macedon1um

Гостин
Не се подметнати, самиот Груевски има статус на фб:

Најновата лажна вест е дека пронашле оружје без дозвола.
Тоа е неточно. Моите четири пиштоли се со дозвола издадена од МВР и на местото каде можеле да ги пронајдат беше и дозволата за нив. Таа дозвола беше важечка во моментот кога заминав од Македонија со цел да побарам политички азил заради политичкиот прогон на власта. Подоцна, по моето заминување можеби рокот на дозволата истекол, но јас не сум во Македонија и не сум во можност да барам продолжување на рокот на дозволата за оружјето. Оружјето заедно со дозволата и муницијата со документи за набавка на истата, пред се за случајно да не дојдат во раце на децата, беа сместени во мал заклучен сеф, користен само за тоа, така што никој друг неможеше да има пристап до истото.
Ок ова е веќе сосема друго, од непоседување дозвола како што известија од провладините медиуми до истечена дозвола има огромна разлика

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.388

Чисто да ти илустрирам со какви суштества се расправаш и ич qr да не те боли.
Чисто да ти илустрирам на какви суштества им илустрираш, а воедно и да се потсетиме на старите добри времиња кога прогресивното слободоумно граѓанство беше влечено за уши како стока од по штабовите за да кампува пред влада. :icon_lol:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.166
Зошто би немал еден куп пиштоли дома? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom