Блам држава

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
... навистина не е убаво, а човекот уште живее иако ова било 2016, а сега е 2021 год нели? тоа му доаѓа можеби како „струмички карневал, ајде да се зезаме!“

... туку што ќе кажеш чисто „илустративно“ за луѓето кои навистина починале, а нивните семејства ќе прочитат за „другите суштества за кој к-р треба да ве боли“, јас онака човечки би те прашала дали има место за споредба? м?

Прегледај го приврзокот 289265 Прегледај го приврзокот 289267

...Есма која цел живот ја испеала Македонија насекаде како вистински културен амбасадор?

Прегледај го приврзокот 289266

... дали вакво нешто има некаде во свет да се каже на починат човек?

Прегледај го приврзокот 289268 Прегледај го приврзокот 289271

...реномиран македонски режисер, починал? зарем заслужва да биде „гомно“ дали тоа е човечки?

Прегледај го приврзокот 289270

Прегледај го приврзокот 289269

... не мора да ми одговориш Клин и ти веќе не си тоа што си бил, нажалост, а беше еден од најдобрите кајганџии со реални коментари!

...па не гледаме, падна системот, удри гром, нема струја, фрлиле мачка на најувањето спој невиден, до сега невидени 1 500 коментари на ФБ, аман, хакериве на најако! ...цензура :pos:
Со ова само ја потврдуваш тезата дека во суштина се работи за две различни страни на една иста монета, некој ќе каже исти фалус-различно пакување, NмаРа3лика итн, фактички имаме партиска војска и нормални граѓани, воопшто не ти оди во прилог овој вивиден пост :icon_lol:

Настрана дефокусирањето, пак не ми одговори како тоа ДПМНЕ биле далеку подобри од СДСМ како власт, бонус пиздариите од епски размери на оваа власт на повеќе полиња, и пак ДПМНЕ има пад на поддршката?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.855
Поени од реакции
8.400
Со ова само ја потврдуваш тезата дека во суштина се работи за две различни страни на една иста монета, некој ќе каже исти фалус-различно пакување, NмаРа3лика итн, фактички имаме партиска војска и нормални граѓани, воопшто не ти оди во прилог овој вивиден пост :icon_lol:

Настрана дефокусирањето, пак не ми одговори како тоа ДПМНЕ биле далеку подобри од СДСМ како власт, бонус пиздариите од епски размери на оваа власт на повеќе полиња, и пак ДПМНЕ има пад на поддршката?
Дпмне има пад во подршката пошто е во тајна коалиција со Заев.

Не се знае кој е погнасен веќе, дали северџганите амеби или фатените за муда од окупаторот дпмнејци.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.162
Поени од реакции
16.299
Арно де, они биле многу интелигентни ама репресирани од системот и избегале во Швицарска во 70-та. 50 (со зборови пеесет) години подоцна запишани на факултет се 460. Сум бил на свадби со повеќе луѓе. Сега кој е изговорот? Швицарска ве репресира, Србите владеат со Швицарска, треба ли таму огранок на дуи или алијанса, малце се џамии, не се мотивирани ако не запее оџа во 4 и пол сабајле на разглас што достигнува радиус од 5 километра, треба ли шиптaр градоначалник на Цирих за да тргне напред работата, Тик Ток апликацијата ли е спора, фискалните каси во донер бутките брзо се расипуваат или не се user friendly, факултетите прават ДНК анализа на студенти и ако имаат камбриоилирска крв не ги пуштаат да студираат? За тука еве знаеме, сте биле во концетрационен логор. Таму не ми е јасно зошто ве гледаат така. Тоа сакам да ми го објасниш, зошто ви е репутацијата полоша од Арапите и Турците, зошто криминалот кај младите е 31% и зошто има помалку од 0.2% од популација на факултет.

Класична дискриминација. Јас стварно не знам што чекаат. Планини имаат, калашникови имаат, пола учк е веќе таму. Јас да сум дур не добијам минимум Женевски рамковен договор, двојазичност во барем германските кантони, квоти за државно вработување и субвенции за сунет нема да се симнам од Алпите, нема да постои овца неизебана па изедена, учк има со нож да биде изрезбано на грбот на секој жител во селата над 1000 метри надморска висина. Наместо тоа, види што прават, види ги бре.

https://lenews.ch/2017/03/20/albanian-muslims-agree-religious-rules-cannot-replace-swiss-laws/

За ова ли џавид асани го освајаше Танушевци? За ова ли хисни шакири се криеше по арачиновски подруми додека пукаа нон-стоп од украински хеликоптери? За ова ли гзим острени тргна од Дебар со живот на конец, остави и жена и деца? ЗА ОВА ЛИ УМРЕ КОМАНДАНТ ТЕЛИ!!!!!??????
Udar na prava pet posto muslimana: Švicarska zabranila nošenje burki na javnom mjestu

сега мора зеко лично да оди во Швицарска да се буни, пошто нашиве албански водачи се зафатени со лобирање за република Косово

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
ПРИ ПРЕТРЕС ПО НАЛОГ НА ОБВИНИТЕЛСТВОТО

Четири пиштоли најдени во стан на експремиерот Никола Груевски

При вчерашниот претрес по налог на Јавното обвинителство во стан во Скопје на поранешниот премиер Никола Груевски, пронајдено е и одземно оружје, објавија дел од медиумите, повикувајќи се на свои извори во Обвинителството. Редакцијата на МКД.мк побара одговор, но за сега нема одговор, ниту официјални информации за ова од Обвинителството. Според она што е објавено во дел од медиумите, станува збор за 4 пиштоли за кои Груевски немал дозвола по што тие се подигнати и ќе бидат предмет на натамошна истрага.
Шефицата на јавното обвинителство Вилма Русковска, вчера рече дека полицијата и Обвинителството извршија претрес во објектите за кои дополнително се обезбедени материјални и вербални докази дека се сопственост на Никола Груевски.

По барање на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција вчера се вршеле претреси во повеќе објекти.

Претресот е во рамки на истражните дејствија во предметот во јавноста познат како „Плацеви на Водно".

ЕДНИОТ ОД НОВООТКРИЕНИТЕ СТАНОВИ НА ГРУЕВСКИ БИЛ ОГРОМНА БИБЛИОТЕКА, ДРУГИОТ РАБОТЕН КАБИНЕТ, ОБВИНИТЕЛСТВОТО ПРАВИ ПОПИС ЗА ЗАМРЗНУВАЊЕ НА ИМОТ

Еден од новооткриените станови на бегалецот Никола Груевски на улица Павел Шатев (Бихаќка) во Скопје, покрај постоечките два на име на мајка му Надежда, е на име на поранешна негова секретарка Т.С., дознава САКАМДАКАЖАМ.МК . Секретарката Т.С. е веќе сослушана во Обвинителството, изјавила дека станот не бил нејзин, неа само ѝ било дадено да потпише дека е нејзин.

Друг стан во истата зграда, за кој исто така денеска истражители вршеа претрес, е на име на фирма „ИКТ Инженеринг“.

Во едниот од овие станови Груевски, осомничен за купување плацеви и недвижнини на Водно, имал огромна библиотека. Другиот го користел како работен кабинет.

Сите четири стана, двата на име на мајка му, на секретарката и на фирмата, биле со последователни броеви. Биле еден до друг. Два од нив се споени, дознаваме од станари, и зафаќале цел агол од зградата – комплекс на Бихаќка.

Извори од истрагата велат дека денешниот претрес во новооткриените станови на избеганиот Груевски осуден, обвинет и осомничен за повеќе дела за организиран криминал, како и за организирање на крвавиот напад на Собранието на 27 април 2017 година, се повеќе попис за конфискација во иднина. Тежината на кривичните дела за кои се гони, како и финансиската штета што и е сторена на државата, е од огромни размери, па ќе треба да ја обештетува по евентуалните осудителни пресуди против него.

Овој денешен претрес во двата дополнителни стана на Груевски е во рамки на истрагата за плацевите на Водно купени, според Обвинителството, со пари на членовите на ВМРО-ДПМНЕ кои уредно си плаќале членарина.

На име на мајка му, Груевски има уште два стана, во Аеродром и во Капиштец

С. К. ДЕЛЕВСКА
Библиотека и арсенал, Груевски бил Коњаникот Сабја, почнувам да го поштовам :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не треси зелени и како шо може да видат тие шо читаат ти си таа која се прави наудрена, едноставно прашање, според тебе претходната власт била тип-топ, оваа направи еден куп пизадрии (за шо се согласувам), зошто тогаш таа партија која додека била на власт ептен се покажала, во ваква ситуација нема енормна поддршка кај народот, и не само тоа туку и им опаѓа поддршката?
Баш @Диле Јоргачев ме потсети вчера, ми лајкнал стар пост, бижонс беше единственото медицинско лице на кое што му работеше ЕЗК тип топ кога ја лансираа (драјвери се чекаа 2 месеца за тоа срањето од читач, куп картички беа дадени неактивирани) и тоа е се што треба да знаеш во поглед на која страна ја зафаќа. Триесет години поминаа, уште луѓево мислат дека во едно срање се живеело подобро од друго ради рандом 2-3 разлики.
Автоматски споено мислење:

ПРИ ПРЕТРЕС ПО НАЛОГ НА ОБВИНИТЕЛСТВОТО

Четири пиштоли најдени во стан на експремиерот Никола Груевски

ЕДНИОТ ОД НОВООТКРИЕНИТЕ СТАНОВИ НА ГРУЕВСКИ БИЛ ОГРОМНА БИБЛИОТЕКА, ДРУГИОТ РАБОТЕН КАБИНЕТ, ОБВИНИТЕЛСТВОТО ПРАВИ ПОПИС ЗА ЗАМРЗНУВАЊЕ НА ИМОТ

Библиотека и арсенал, Груевски бил Коњаникот Сабја, почнувам да го поштовам :pos:
Ова е за греота, нема што да правиме, ајде станови ќе тресеме. Мислам дека никој ни пост на ФБ не пиша за становите на Груевски.

M

Macedon1um

Гостин
Сериозно некој верува во приказниве дека дома чувал 4 пиштоли без дозвола ?
Толку години беше премиер, демек ако има оружје за било какви цели нема да извади дозвола (да му дадат) туку нелегално ќе ги чува сигурно..

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Баш @Диле Јоргачев ме потсети вчера, ми лајкнал стар пост, бижонс беше единственото медицинско лице на кое што му работеше ЕЗК тип топ кога ја лансираа (драјвери се чекаа 2 месеца за тоа срањето од читач, куп картички беа дадени неактивирани) и тоа е се што треба да знаеш во поглед на која страна ја зафаќа. Триесет години поминаа, уште луѓево мислат дека во едно срање се живеело подобро од друго ради рандом 2-3 разлики.
Груевски има голем плус заради иницијативност, многу нешта ги помрдна од место, постави нови правила на игра, и (до) тука едноставно нема простор за трте-мрте, шо произлезе од сето тоа е друг муабет.

Инаку мал број се тие кои имаат навистина такви плитки размислувања а навлегуваат во дебата, ова е веќе одбрана на трлото.

Кај нас ќе осетиме разлика кога ќе се објави војна на енормната корупција, е тогаш ќе има тешки пиздарии.

Ова е за греота, нема што да правиме, ајде станови ќе тресеме. Мислам дека никој ни пост на ФБ не пиша за становите на Груевски.
Па не е баш нема шо да правиме, ова е повеќе накај го e*авме ежот, дај некоја пиздарија да разводниме малку, пошто свртија накај Грујо значи Миле Че ептен го истрошија :icon_lol:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.465
Поени од реакции
18.713
Толку години беше премиер, демек ако има оружје за било какви цели нема да извади дозвола (да му дадат) туку нелегално ќе ги чува сигурно..
Да бе, оти се легално му беше дури беше премиер, кај сака тој нелегални работи, скраја да е пу, пу

M

Macedon1um

Гостин
Да бе, оти се легално му беше дури беше премиер, кај сака тој нелегални работи, скраја да е пу, пу
Личност со таква функција без проблем ќе добие дозвола за оружје, затоа викам нема никаква логика нелегално да чува такви работи дома

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334
Баш @Диле Јоргачев ме потсети вчера, ми лајкнал стар пост, бижонс беше единственото медицинско лице на кое што му работеше ЕЗК тип топ кога ја лансираа (драјвери се чекаа 2 месеца за тоа срањето од читач, куп картички беа дадени неактивирани) и тоа е се што треба да знаеш во поглед на која страна ја зафаќа.
... што бидна со позадината на градска болница, не се пофали пак со фотографија, ова ја имаше порано фотнато, дај да видиме како ја реновираа!

gradska.jpg

... а тоа со ЕЗК од каде пак ти знаеш дека никому не функционирало освен мене?
една од најпаметните работи направени беше токму тоа електронската здравствена картица и Мој термин, па јас мислев дека ти тука си инволвирана по професија, таман да те пофалам за успешноста!
инаку биџонс беше единствената кога кажа дека се зема плата без да се плати здравствено осигурување,

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Имам работено јас и на приватно во тоа време, не бев цело време без работа. Тој период од три и кусур години колку што бев невработен сум аплицирал на куп места, башка што се снаоѓав со хонорарни ангажмани. Бијонс пиша дека сигурно за време на Грујо сум се вработил во државно па и кажав како стоеја работите во тоа време.

И не е само моето работно место причина за се што пишувам за претходната власт. Секако тоа е најважното, личната егзистенција и (не)можноста за напредок. Но има уште куп работи кои веќе многу пати се дискутирани.
Те разбирам, не сакав да те наведам да се правдаш за твоето искуство со барање работа, но она што сакам да го потенцирам е дека честопати се прибавуваме кон анегдотски примери кои што се повеќе лични искуства и со тие во кој што ни е округот, отколку што можеби во реалноста се, и тие лични искуства може да ни направат привид, односно да ни дадат лажна слика дека секаде е така, со исклучок на вработување во државна администрација.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.465
Поени од реакции
18.713
Личност со таква функција без проблем ќе добие дозвола за оружје, затоа викам нема никаква логика нелегално да чува такви работи дома
А ти по твое шо викаш зошто имаат луѓето нелегално оружје дома а може да извадат дозвола во секое време ?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334
003 LMS 899 Povratak Ani cetiri pistolja.jpg 079 LMS 899 Povratak Ani cetiri pistolja.jpg

...ќути, подобро 4 пиштола, отколку 4 вибратори!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
една од најпаметните работи направени беше токму тоа електронската здравствена картица и Мој термин, па јас мислев дека ти тука си инволвирана по професија, таман да те пофалам за успешноста!
Абе една паметна хахахахахаа уште кога видов јас кој фати тендер за тие глупости се ми беше јасно (фирмата од Хрватска за картичките а на мој термин рабптеше една моја екс колешка на прошлото работно место, се кинеше од смеење кога објаснуваше за што фрлале пари), исто како Некстсенс што испофаќаа тендери со коронава и што сите можни тендери во телекомуникации се фиксани за Телеком. Има разлика од идеја и реализација, на секој од нас може да му текне нешто паметно ама оди реализирај го со оптимални ресурси и што е најважно кај нас без да украдеш.

Ниту една од клиникиве не е средена и ниту ќе биде да не се донации од амбасади, брука невидена. Се израдував пред некој месец си викам им текна да ги обележат патекине на Водно КОНЕЧНО, тоа гледам стрелките ДОНАЦИЈА од Чешка амбасада :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom