Блам држава

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
A ti zapoznaen si so likot i deloto na Almeto i ovoj 88 ili onaka glumis ludilo?
I zosto celo vreme povikuvas na kaznuvanje. Kaj bea da kaznuvaat, da brisat i opomenuvaat pred nekoja godina? Pamtis kakov recnik se tolerirase togas posebno od moderatorite koi vo najgolem del ne se ni vozdrzuvaa da ne go koristat. I pazi povekjeto od niv moderatorite bea ili aktivni ucesnici vo sarenata kurtonijada ili pasivni poddrzuvaci, banjati, prosetani, prosvetleni i pred se direktni potomci na crvenata borzuazija. Zamisli kolku sila zemaa obicnite sareni kurtoni kako almeto, 88 i red drugi. Ova sega malce im e ako se prasuvam jas.
Имаш правила на подфорумот Политика и вести и имаш форумски правила. Не повикувам само на казни, туку на бришења, опоменувања, па и казни. Ако некој не може да се разбере од збор тогаш... :sneaky:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.249
Имаш правила на подфорумот Политика и вести и имаш форумски правила. Не повикувам само на казни, туку на бришења, опоменувања, па и казни. Ако некој не може да се разбере од збор тогаш... :sneaky:
Imase pravila i togas. Istite se, ne se promeneti. Arno ama....

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.107
Поени од реакции
10.138
А докториве што работат БЕЗ ПРЕСТАН скоро година ипол, со ОДЛУКА им е одземен одморот да не можат да го користат.
Алергија добивам кога ќе прочитам ваква невистина..ДОКТОРИТЕ па докторите...КОИ доктори бе душо, тие што дремеа дома и земаа цела плата плус награди???
Па ако имаше доктори ќе имаше ли гужви на инфективните клиники и на ургентните служби по 200 луѓе кои плачеа, кукаа, пцуеја, молеа, колнеа?
Во ГОБ 8ми септември работи еден инфектолог,ЕДЕН замисли...а надвор чекаат 200 пациенти.
Каде се сестрите, болничарите...зошто само докторите....и лага е дека не одеа на одмор, оти началник на одд. на сред пандемија отиде у странство на гости токму за нова година и божиќ.
Мислам дека треба сите пациенти да му се качат на директорот или правац сите кај Филипче пред канцеларија..да бараат да се примат сите невработени медицински персонал, да се примат сите договорци кои гореа во ковидот од работа за пишливи 10000 денари.
...или да се собереме пред споменикот на Ацета наш македонски и како србите да заиграме едно оро, но наместо ужичко, да го играме ТЕШКОТО оро...

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Што те спречило да бараш работа во други приватни компании?
Јас познавм двајца блиски луѓе, од двата различни спектруми и двајца одеа за партии, од кои едниот му праќаа пораки за тоа дали гласал од дпне, а другиот беше во првите борбени редови на шарените и пред некоја година го бутнаа во едно од министерствата.

А познавам и други кои немаат никакви партиски врски, па се имаат вработено во добри приватни фирми, од кој еден беше во VIP па си даде отказ затоа што таму на секои 6 месеци отпуштаат/си даваат откази и доаѓаат нови вработени, и тоа во секторот за software development и QA.

Така што, ништо не те спречува тебе да си најдел работа во приватен сектор и во времето на боксерот и во времето на опинокот освен самиот себеси.
Инаку, свесен сум дека одредени компании имаа такви фори, ама не се сите како што ги претставуваш дека апсулутно мора да имаш партиска книшка за да те вработат, или не си аплицирал во поголем број фирми или си бил прибирлив каде сакаш да се вработиш(ова второво го кажувам со претпоставка).
Имам работено јас и на приватно во тоа време, не бев цело време без работа. Тој период од три и кусур години колку што бев невработен сум аплицирал на куп места, башка што се снаоѓав со хонорарни ангажмани. Бијонс пиша дека сигурно за време на Грујо сум се вработил во државно па и кажав како стоеја работите во тоа време.

И не е само моето работно место причина за се што пишувам за претходната власт. Секако тоа е најважното, личната егзистенција и (не)можноста за напредок. Но има уште куп работи кои веќе многу пати се дискутирани.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334
Не треси зелени и како шо може да видат тие шо читаат ти си таа која се прави наудрена, едноставно прашање, според тебе претходната власт била тип-топ, оваа направи еден куп пизадрии (за шо се согласувам), зошто тогаш таа партија која додека била на власт ептен се покажала, во ваква ситуација нема енормна поддршка кај народот, и не само тоа туку и им опаѓа поддршката?
...сега е зима, не тресам зелени, ама кај да е ќе се расцвета, па потоа ќе тресиме зелени, држи ниво со женско се пишуваш или имаш морска болест, па не разликуваш дека вака со мушко ќе го мериш,
јас никаде не кажав дека претходната била тип топ власт тоа е твој заклучок и твое мислење, јас само кажав разликата што ја гледам останато од претходната власт и оваа власт што не направила ништо, НИШТО, интелктуалноста на оваа власт зборувам на сите поставени директори све се со опинци на нозе, вака на ТВ убаво дотерани со одела, никаде нема да иде државата се додека вака се тера, мене ме потсетува на „Планетета на мајмуните“... подршка на кој народ, раздели го по етнос!
Бијонс пиша дека сигурно за време на Грујо сум се вработил во државно па и кажав како стоеја работите во тоа време.
...види го, кај реков дека си се вработил во државно? аман бе све феномени со субјективни заклучоци и апстрактно читање, јас реков дека за време на Паторот се збогатија сдсмовците, е сега ќе кажам во продолжеток...се збогатија со приватни бизниси!

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
...сега е зима, не тресам зелени, ама кај да е ќе се расцвета, па потоа ќе тресиме зелени, држи ниво со женско се пишуваш или имаш морска болест, па не разликуваш дека вака со мушко ќе го мериш,
јас никаде не кажав дека претходната била тип топ власт тоа е твој заклучок и твое мислење, јас само кажав разликата што ја гледам останато од претходната власт и оваа власт што не направила ништо, НИШТО, интелктуалноста на оваа власт зборувам на сите поставени директори све се со опинци на нозе, вака на ТВ убаво дотерани со одела, никаде нема да иде државата се додека вака се тера, мене ме потсетува на „Планетета на мајмуните“... подршка на кој народ, раздели го по етнос!
Биди коректна и ќе бидам коректен за возврат, наудрени можеш комотно сопартијците да си ги викаш па да им држиш лекции по бон-тон, тоа во англиско говорно подрачје се вика Etiquette, него напиша шо напиша, пак не ми одговори на прашањето, додатно на ова, ако оваа власт те потсетува на планетата на мајмуните, а опозицијата не може да ја порази на избори, тоа повеќе говори за опозицијата него за власта :icon_lol:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Како што одговара секогаш, во духот на Рамковниот договор, Поликлиника со 'рѓосана лимарија, небојадисани рамки и скршен прозорец, закрпен со картон, но затоа со блескава тројазична табла.

Прегледај го приврзокот 289262
Што е значењето на ова само ти и бог знае.
Да беше еднојазична сигурно ќе цветаше фасадата.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Што е значењето на ова само ти и бог знае.
Да беше еднојазична сигурно ќе цветаше фасадата.
Приоритери бе Пуњо, шо ќе стааме нови прозори да не фури, дај да опнеме тројазична табла.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Приоритери бе Пуњо, шо ќе стааме нови прозори да не фури, дај да опнеме тројазична табла.
Јасно ми е мене тоа, тогаш нека биде само англиски се и ќе биде поевтино, ќе се заштеди ептен за поважни работи.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Јасно ми е мене тоа, тогаш нека биде само англиски се и ќе биде поевтино, ќе се заштеди ептен за поважни работи.
Нормално, зашо у државава најбитно е јазичните табли да бида у тек, по еднаш годишно да се мењаваа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334

Чисто да ти илустрирам со какви суштества се расправаш и ич qr да не те боли.
... навистина не е убаво, а човекот уште живее иако ова било 2016, а сега е 2021 год нели? тоа му доаѓа можеби како „струмички карневал, ајде да се зезаме!“

... туку што ќе кажеш чисто „илустративно“ за луѓето кои навистина починале, а нивните семејства ќе прочитат за „другите суштества за кој к-р треба да ве боли“, јас онака човечки би те прашала дали има место за споредба? м?

ice_screenshot_20210324-191825.jpeg ice_screenshot_20210324-191856.jpeg

...Есма која цел живот ја испеала Македонија насекаде како вистински културен амбасадор?

ice_screenshot_20210324-191842.jpeg

... дали вакво нешто има некаде во свет да се каже на починат човек?

ice_screenshot_20210324-192011.jpeg ice_screenshot_20210324-192426.jpeg

...реномиран македонски режисер, починал? зарем заслужва да биде „гомно“ дали тоа е човечки?

ice_screenshot_20210324-193259.jpeg

ice_screenshot_20210324-192036.jpeg

... не мора да ми одговориш Клин и ти веќе не си тоа што си бил, нажалост, а беше еден од најдобрите кајганџии со реални коментари!
Апасиев на канал 5 од 18:30.
Не гледајте.
...па не гледаме, падна системот, удри гром, нема струја, фрлиле мачка на најувањето спој невиден, до сега невидени 1 500 коментари на ФБ, аман, хакериве на најако! ...цензура :pos:

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.855
Поени од реакции
8.400
Во време на паторот едвај имав лична егзистенција и ми беше спречено да се вработам во приватна фирма пошто не сум бил вмровец. За државна администрација можеше само да се сонува. Имам пишувано за тоа и порано. Така да толку многу си далеку од вистината. Бугарски пасош ниту сум имал ниту некогаш ќе имам и секако дека не сум "ауф".
Затоа си морал да склучиш пакт со ѓаволот а?

Кој со надемаго тикви сади, ѓаоло му очи вади!

Вака на форумот ко ќе видам што амеба си, јасно ми е зашто ниеден приватњак не би те вработил.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Слабо ако гледаш навивачки.
доста се движам по Србија, доста пријатели имам... веруј ми се повеќе омладината е десно ориентирана, се повеќе омладина оди на космет да ги посети луѓето таму, на литургија, се повеќе постои десно ориентирана омладина... така да тоа што кесиќ и остала прозападна болумента што пробува да направи како да дава контра ефект кај луѓето.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.107
Поени од реакции
10.138
Дем
Затоа си морал да склучиш пакт со ѓаволот а?

Кој со надемаго тикви сади, ѓаоло му очи вади!

Вака на форумот ко ќе видам што амеба си, јасно ми е зашто ниеден приватњак не би те вработил.
Демек паторчето анѓел бил:pos:......абе не зезај, поголем буљаш нема од него.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Никола се јавил на фејсбук бе. Плаче како последна дунда дека прогон му вршеле него и на фамилијата, кутрите тие. А кога му пикаа цефка од пиштол во уста на брат Љубе океј беше. Нека кисне таму како бегалец гнасата. Последен е тој што треба да се жали на терор.
Иако, каква е ситуацијата моментално и кој го врши прогонот би се подзамислил човек дали воопшто има сврха тоа. На крајот пак све ќе остане на тепање сеир.

Kajgana Shop

На врв Bottom