Блам држава

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.855
Поени од реакции
8.400
Ти си апартиец? :pos: :pos: :pos: :pos:

Зошто се брукаш вака не знам. Шириш гола вмровска пропаганда низ цел форум, користиш погрдни зборови за сите што мислат поинаку, вчера изнапиша цел реферат очигледно издиктиран од некој партиски штаб...

А најјако е што јас за политика дали имам напишано се на се 20 поста од овие 3000 и кусур а ти си тука по цел ден. Не бијонс, ти си вмровка и тоа баш од тој грујов "антички" ков. Поочигледно здравје.

Моето работно место и лична егзистенција за среќа во моментов ни трошка не зависи од тоа кој е на власт. А за моето семејство, фала на прашање, живее многу поопуштено од времето на твојот dear leader. Е сега раните од минатото и здравствените проблеми предизвикани од тој период се уште тука, но нема назад, за среќа заврши тоа време.

Последниот дел ти е целиот збркан и стварно не знам како да ти одговорам. Ова за албанскиот речник и марихуаната ти е некој изблик на нервоза ваљда, што ли е... Инаку во Скопје сигурно не се сликам пред стиропор и кич. Во Глобал никогаш не сум бил а Струмица е еден убав град кој често го посетувам летно време пошто имам пријатели од таму и има интересни места за излегување.
Добро гледаш дека цел форум ти прае генгбенг, букаке и ти се сере на главата, ти им велиш дека можеш повеќе! Има разлика.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.410
Поени од реакции
24.574
Добро не можеме да споредиме во поглед на короната затоа што во времето на ВМРО немаше корона. Дека и овие од СДСМ што се на власт се шупаци, тоа не го негирам. Во врска со коронава најголеми грешки на владата е тоа што форсира за нив политички важни работи (Пописот, Избори). Иако се свесни дека прават поголема штета. Инаку исто е во поглед на многу аспекти. И тогаш и сега се вработуваа партиски кадри. И тогаш Албанците во администрација беа окуражени да се однесуваат како стока кон Македонците кои доаѓаат во институциите да си завршат работа. Кој повеќе нанел штета е дискутабилно да се коментира. Затоа што СДСМ нанесе многу штета во последниве неколку години. Исто е тоа дека уште живееме во токсична средина и уште сме заглавени со истите проблеми кои не мачат со години наназад.
Vo vremeto na grujo imase GFC koe traese 3 god. Globalna kriza a MKD pak privlekuvase investicii i imase porast vo ekonomijata. Sekogas ima nekakva kriza i dodeka ednite prilicno dobro se spravija za toa sto gi snajde drugite nemozat vakcini da kupat bez nekoj gaf a predhodno ni testovi da nabavat. Porano i se smeevme na bugarija, na albanija, sega i ednite i drugite imaat iljadnici vakcinirani i se svetlosni godini pred nas. Toa e razlikata.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334
Ти си апартиец? :pos: :pos: :pos: :pos:

Зошто се брукаш вака не знам. Шириш гола вмровска пропаганда низ цел форум, користиш погрдни зборови за сите што мислат поинаку, вчера изнапиша цел реферат очигледно издиктиран од некој партиски штаб...

А најјако е што јас за политика дали имам напишано се на се 20 поста од овие 3000 и кусур а ти си тука по цел ден. Не бијонс, ти си вмровка и тоа баш од тој грујов "антички" ков. Поочигледно здравје.

Моето работно место и лична егзистенција за среќа во моментов ни трошка не зависи од тоа кој е на власт. А за моето семејство, фала на прашање, живее многу поопуштено од времето на твојот dear leader. Е сега раните од минатото и здравствените проблеми предизвикани од тој период се уште тука, но нема назад, за среќа заврши тоа време.

Последниот дел ти е целиот збркан и стварно не знам како да ти одговорам. Ова за албанскиот речник и марихуаната ти е некој изблик на нервоза ваљда, што ли е... Инаку во Скопје сигурно не се сликам пред стиропор и кич. Во Глобал никогаш не сум бил а Струмица е еден убав град кој често го посетувам летно време пошто имам пријатели од таму и има интересни места за излегување.
...кои погрдни зборови например користам?
која ВМРО партија сега, а и порано пола беа/се неписмени, за разлика од сдсм каде сите се неписмени, Бранко беше поим за сдсм и како политичар, ама ја усра и тој на крај,
...па нормално дека сега не зависи кога си се наместил токму за време на Паторот, тоа му беше најголема грешка да сите сдсмовци се „разработија“ токму за нивно време, е сега нека трпат, ти бе бате може си зеде бугарски пашпорт, па си некаде ауф, ама тоа муртинската семка секогаш ќе ја имаш, сакаш признал или не!

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.721
Поени од реакции
2.237
Vo vremeto na grujo imase GFC koe traese 3 god. Globalna kriza a MKD pak privlekuvase investicii i imase porast vo ekonomijata. Sekogas ima nekakva kriza i dodeka ednite prilicno dobro se spravija za toa sto gi snajde drugite nemozat vakcini da kupat bez nekoj gaf a predhodno ni testovi da nabavat. Porano i se smeevme na bugarija, na albanija, sega i ednite i drugite imaat iljadnici vakcinirani i se svetlosni godini pred nas. Toa e razlikata.
Се согласувам со тебе. Инаку јас сум аполитичен. Ниту имам намера да правдам некого ниту пак тоа е моја работа. Само проблемот е што секогаш народот го јаде подебелиот крај од стапот без разлика на тоа кој е на власт.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Еве го и третиот пат... Овој пат нема да вратам ништо. Сепак очигледно се работи за тешка психичка болест. Си има институции за такви како тебе.

Едино ми е мило што на твојот сакан и непрежален патор и неговите дегенерици им правиш огромна контрауслуга со твоите постови. Барем да нема забуни за каков тип на багра се работи.
Автоматски споено мислење:

Едно е навреди, тоа е невкусно за читање, ама не е толку страшно. Кано пред месец дена отворено ми посака смрт. Реагирав веднаш а освен бришење на мислењата немаше друга реакција. Кога веќе во другите подфоруми се банира трајно за помали работи, не ми е јасно што се случува тука.

Чисто да ти илустрирам со какви суштества се расправаш и ич qr да не те боли.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
...кои погрдни зборови например користам?
која ВМРО партија сега, а и порано пола беа/се неписмени, за разлика од сдсм каде сите се неписмени, Бранко беше поим за сдсм и како политичар, ама ја усра и тој на крај,
...па нормално дека сега не зависи кога си се наместил токму за време на Паторот, тоа му беше најголема грешка да сите сдсмовци се „разработија“ токму за нивно време, е сега нека трпат, ти бе бате може си зеде бугарски пашпорт, па си некаде ауф, ама тоа муртинската семка секогаш ќе ја имаш, сакаш признал или не!
Во време на паторот едвај имав лична егзистенција и ми беше спречено да се вработам во приватна фирма пошто не сум бил вмровец. За државна администрација можеше само да се сонува. Имам пишувано за тоа и порано. Така да толку многу си далеку од вистината. Бугарски пасош ниту сум имал ниту некогаш ќе имам и секако дека не сум "ауф".

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.990
Ја критикувам и ден денес баграта на Грујо, но тоа со Тамара беше најгнасна црна кампања во историјата на државава. Министер за смрт и останати гнасни работи завршија со обид за убиство на Тодоров-поттикнато од твитер баграта на Васиљ и медиумите. А во суштина министерот не беше крив за тоа.
Не не. Тоа му го спакува и водеше оноа чифтено Огнен од ТВ 24. Ради тој пешљак глава ќе изгубеше ,а сега од него и тие како него прима напатствија и насоки.
Не сум се нашол во ситуација да бидам уценуван и не можам да знам како му е , ама жими све, пре би легнал во Шутка него да ме строи некој што пола ден брише сперма од бркови.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
...јас сум свесна дека си ти партиски човек на позицијава, а јас апартиец, тебе не ти се гледа, ама јас го гледам патот Кичево -Охрид како се гради, се возев низ автопатот Смоквица - Демир Капија, бев во Штип на пастрмајлија по новиот пат, сите околу мене имаат три или четири деца, префрлени се на пелети и на сончеви панели многу комшии,
училиштата имаат спортски сали, ама има килави деца па спортот ни е малку утнат, инаку порано имаше многу ентузијасти ама немаше спортски сали, компјутерите се уште ги има некои училишта, да немаше Мој термин, некои пациенти никогаш не ќе дојдеа на ред на специјалистички преглед, барем јас ги гледам!
...но ти тоа не гледаш и никад нема да гледаш, затоа што зависиш од нив од сегашнава влада, а јас не зависам ни од ова ни од претходната....е тука е разликата на погрешно гледање, ти беше порано поагресивен во пишување, ама сега склапна, оти нема на што да се фатиш ништо не направија новава влада, за курац не ја бива, смени име, смени све, двојазичност, скина све субвенции, укина трето дете додаток, укина за пензионери бенефит, не прават будали при здрав разум, па затоа и ти малку онака перфидно кочиш,
туку како поминуваш сега ти и твоето семејство, оти лошо си поминал тие 10 години онака ако сакаш да кажеш, оти сам ја начна споредбата, па доискажи се!

...леле како пишуваш, навиен напамет, воздух ти се зборовите, продаваш магла, но не знам кај кого, онака да те читаат овде дека нешто работаш, па да ти дадат некоја дневница, а бе биди „македонец“, барем ќути не се брукај или не си !??
ајде купи си македонски албански речник дур има ќе ти треба ;)
П.С.
сигурно сите твои фотографии при посета на Скопје ти се фоткани пред кои објекти? или не си по сликањето? само пред Глобал се штракаш, а марихуана, а ааа аааа ! :cool:
Некако не излегва есапот, ако таа власт ептен чинела а сегашнава ич, би требало ДПМНЕ да има безмалку 600к освоени гласови, а колку шо знам не е така.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591

Чисто да ти илустрирам со какви суштества се расправаш и ич qr да не те боли.
Токму така.

Добро ги знам јас ама барем вака со секој нивен пост си го покажуваат правото лице.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Токму така.

Добро ги знам јас ама барем вака со секој нивен пост си го покажуваат правото лице.
Нема врска ова со промена на име, двојазичност и било шо слично, тие шо гласаа во 2016 за правда, мир, патриотизам, борба со корупција итн, значи со чесни намери и некаква надеж, си останаа дома на изборите во 2020, без разлика за кога гласале претходно, се знае за остатокот.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.499
Поени од реакции
37.334
Некако не излегва есапот, ако таа власт ептен чинела а сегашнава ич, би требало ДПМНЕ да има безмалку 600к освоени гласови, а колку шо знам не е така.
... зш бе се правиш наудрен, сегашнава власт е само нов чевел кој е скинат и ќе биде фрлен исто како и претходниот чевел кој сакаше да биде антички ама не му дадоа, овде на власт се Калето и ЕУ, ти што мислиш ова „спорот“ со Бугарија демек е од бугарите?
или пак Катица Јанева ја зборавивте, некако не ви се зборува за интелектот „отвори, отвори...отвори...отвори“ а бе не можам да заборавам ....еј феномен до феномен!

сегашниве на власт тотално без исклучок се толку глупи и тупи (Никола Поповски си се тргна господин човек), ама ги гура ЕУ „к-рвата“ , мене на пример ми пречи да во секоја институција има европско знаме....дали сме во ЕУ? - Јок! зашто бе покрај МКД знаме да има знаме на нешто што не сме ниту член ниту ништо? а? додека ќе лижеме бе? дали знаеш дека новите примени држави во ЕУ немаат знаме на ЕУ во јавните институции, а ние не сме во ЕУ, не заебаваат со години, па уште знаме ќе им поставиме? зашто со тоа знаме на ЕУ сме нешто попаметни, ќе го поставам знамето на Бразил, исто е ама баш исто!
ако растението нема корен ќе се откорне и ќе се исуши! а вие сите сакате без корен да останете, не разбирам што народ сме у пм!

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.386
Поени од реакции
8.989
А како треба да одговори Таравари? Ќе го гласаш ти ако би ги критикувал албанските власти?
Како што одговара секогаш, во духот на Рамковниот договор, Поликлиника со 'рѓосана лимарија, небојадисани рамки и скршен прозорец, закрпен со картон, но затоа со блескава тројазична табла.

1616607949313.png

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Во време на паторот едвај имав лична егзистенција и ми беше спречено да се вработам во приватна фирма пошто не сум бил вмровец. За државна администрација можеше само да се сонува. Имам пишувано за тоа и порано. <snip>
Што те спречило да бараш работа во други приватни компании?
Јас познавм двајца блиски луѓе, од двата различни спектруми и двајца одеа за партии, од кои едниот му праќаа пораки за тоа дали гласал од дпне, а другиот беше во првите борбени редови на шарените и пред некоја година го бутнаа во едно од министерствата.

А познавам и други кои немаат никакви партиски врски, па се имаат вработено во добри приватни фирми, од кој еден беше во VIP па си даде отказ затоа што таму на секои 6 месеци отпуштаат/си даваат откази и доаѓаат нови вработени, и тоа во секторот за software development и QA.

Така што, ништо не те спречува тебе да си најдел работа во приватен сектор и во времето на боксерот и во времето на опинокот освен самиот себеси.
Инаку, свесен сум дека одредени компании имаа такви фори, ама не се сите како што ги претставуваш дека апсулутно мора да имаш партиска книшка за да те вработат, или не си аплицирал во поголем број фирми или си бил прибирлив каде сакаш да се вработиш(ова второво го кажувам со претпоставка).

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.252
Не е баш нов член, но и јас не сакам да ги читам навредите меѓу Алмеида и Кано. Си имаат ПП и таму нека си ги редат женските членови од семејството.

За модератор 3 пати реагирав и веќе нема. Подфорумот си има правила, само не се почитуваат, а уште помалку има редар (модератор) кој ќе брише, опоменува, па и казнува.
A ti zapoznaen si so likot i deloto na Almeto i ovoj 88 ili onaka glumis ludilo?
I zosto celo vreme povikuvas na kaznuvanje. Kaj bea da kaznuvaat, da brisat i opomenuvaat pred nekoja godina? Pamtis kakov recnik se tolerirase togas posebno od moderatorite koi vo najgolem del ne se ni vozdrzuvaa da ne go koristat. I pazi povekjeto od niv moderatorite bea ili aktivni ucesnici vo sarenata kurtonijada ili pasivni poddrzuvaci, banjati, prosetani, prosvetleni i pred se direktni potomci na crvenata borzuazija. Zamisli kolku sila zemaa obicnite sareni kurtoni kako almeto, 88 i red drugi. Ova sega malce im e ako se prasuvam jas.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
... зш бе се правиш наудрен, сегашнава власт е само нов чевел кој е скинат и ќе биде фрлен исто како и претходниот чевел кој сакаше да биде антички ама не му дадоа, овде на власт се Калето и ЕУ, ти што мислиш ова „спорот“ со Бугарија демек е од бугарите?
или пак Катица Јанева ја зборавивте, некако не ви се зборува за интелектот „отвори, отвори...отвори...отвори“ а бе не можам да заборавам ....еј феномен до феномен!

сегашниве на власт тотално без исклучок се толку глупи и тупи (Никола Поповски си се тргна господин човек), ама ги гура ЕУ „к-рвата“ , мене на пример ми пречи да во секоја институција има европско знаме....дали сме во ЕУ? - Јок! зашто бе покрај МКД знаме да има знаме на нешто што не сме ниту член ниту ништо? а? додека ќе лижеме бе? дали знаеш дека новите примени држави во ЕУ немаат знаме на ЕУ во јавните институции, а ние не сме во ЕУ, не заебаваат со години, па уште знаме ќе им поставиме? зашто со тоа знаме на ЕУ сме нешто попаметни, ќе го поставам знамето на Бразил, исто е ама баш исто!
ако растението нема корен ќе се откорне и ќе се исуши! а вие сите сакате без корен да останете, не разбирам што народ сме у пм!
Не треси зелени и како шо може да видат тие шо читаат ти си таа која се прави наудрена, едноставно прашање, според тебе претходната власт била тип-топ, оваа направи еден куп пизадрии (за шо се согласувам), зошто тогаш таа партија која додека била на власт ептен се покажала, во ваква ситуација нема енормна поддршка кај народот, и не само тоа туку и им опаѓа поддршката?

Kajgana Shop

На врв Bottom