Добро кажав веќе дека сум напишал нешто такво во нервоза, но ни малку слично како што го кажуваш ти, всушност неам појма што толку се закачи за ова. Не сакам да се поистоветувам со Македонци од типот на дпмне патриоти, не сакам да се поистоветувам со Македонци кои го пцујат Заев ама му скенираат фискални со оправдување "абе земи се што ти даваат", не сакам да се поистоветувам со Македонци кои се силат од кога знам за себе а државава ја снема, не сакам да се поистоветувам со Македонци кои ќе нападнат некој затоа што е во странство, затоа што не е чист Македонец, затоа што ако е малку порадикален во смисла не да коле и убива, туку како што сум го кажал примерот со најголемиот Влав кој загина за Македонија, на Мечкин камен а не накај Софија(во кафаните) Така да размислувавте сите Македонци(и не вадете од контекст нешто, зборувам за чистокрвните Македонци а не дека јас сум се двоел), денес можеби ни ова ќе го немавме, ама барем немаше да пишуваме овде за страв од Цигани, може ќе не поделеа, асимилираа, ама насилно ќе го направеа тоа, како во пиринска и егејска а не сега, сами се уништивме.
Јас ако сум сакал да се двојам од Македонците, досега ќе бев вработен преку сдсм едно 5 пати, еве ти уште еден прост пример, на "километари" нема Циган до мене а пак не ја запоставувам оваа тема, затоа што сочуствувам со тие кои живеат со сите комшии Цигани наоколу, реагирам кога се наоѓам во ситуација да помогнам, сочуствувам со мои другари кои имаат проблем со нив, сочуствувам со луѓето од Кочани од населбата каде што протестираа, имам мои луѓе од кочанско, прашувам каква е ситуацијата, спремен сум со другар ако треба и да отидеме некоја вечер да чуваме, на следниот протест одиме сигурно да дадеме поддршка, а ти гарантирам дека луѓе не од друг град Македонци, туку од Кочани Македонци а живеат на друг дел од градот, не ги интересира овој проблем. Како што кажа Берик јас да бидам поголем папа од папата, тоа не го можам. Какви биле моите предци, таков сум и јас, насекаде по социјалните мрежи, врие од патриотизам од чистите Македонци, никаде на дело го нема тоа и ти и многу други како замерка ми наоѓате мене што сун напишал. Што да напишам за луѓе кои трпат вакви срања и сите наместо на бунт удираат на хумор и сатира, ако е за тебе нормално тоа, за мене не е. Уште мал милион примери имам да ти набројам, кажувани од дедо, тато, и за вие 20 години што сум ги доживеал јас, ама како што се сфаќате погрешно, ќе го сфатиш и ова, така да нека останат за друг пат.