da ne mislis na FTXF35A/RXF35A vs FTXB35C/RXB35CДали Daikin FTXF35A/RXF35A е истата клима со Daikin FTXF35C/RXF35C?
Prvata e na r-32 freon ponova verzija,a drugava e postara verzija na freon r-410
da ne mislis na FTXF35A/RXF35A vs FTXB35C/RXB35CДали Daikin FTXF35A/RXF35A е истата клима со Daikin FTXF35C/RXF35C?
По овоа што го кажа ти мене ми изгледа на солидна клима и можеби ќе ја купам во иднина. Знам дека се правени во Турција видејќи фирмата Arcelik каде што се прават е турска фирма и како што знам Arcelik исто така ги правеше и климите BekoГо имам истиот модел од 3.5kw (купен од Нептун), но првенствено го купив за ладење и за тоа го користам.
За греење најниско го имам забележано на 600-700w, a највисоко на 1.4kw.
На ладење спушта 0.3 - 0.4w.
Дува топло и при минусни температури, со топол издув.
Имаш неколку брзини, тоа ти е предност. Немаш wifi контрола, јонизатори и слично. Нема и греачи на тацна (кои не ти требаат).
Иако се користи ретко и најчесто во лето (но кратко, саат до два дневно) сепак сум задовлен. Не крцка, тивка, нема пројавено кварови.
Како за 3.5kw модел си е океј. Е сега моделот е постар и за тие пари (и поевтини) други модели ќе ги најдеш и со јонизатори и со wifi контрола, но ако тоа не ти е пресудно и не ти треба (мене не ми беше кога ја купував) ќе си брка работа коректно.
Правени се во Турција.
Ете ја FTXF35Cda ne mislis na FTXF35A/RXF35A vs FTXB35C/RXB35C
Prvata e na r-32 freon ponova verzija,a drugava e postara verzija na freon r-410
Bolje je stavi na zidu gde je spoljasnja jedinica, da duva prema vratima od hodnika.A sta mislis za Gree GWH18AFD MUSE, skuplji je malo, ali je sigurno jaci i bolji. Da ne brinem za bilo kakvu zimu. Hoce li on biti dovoljan ?
Da je postavim recimo ovako
Прегледај го приврзокот 288786
Mozi se novi modeli baraj katalozi na Daikin,i vidi mu gi specifikaciite,i eutoventЕте ја FTXF35C
Ok, tako mi je jos clanova reklo. Koji 12 konkretno da gledam ? Hteo bih da cujem misljenje svacije. Da ne bude kasnije kuku lele, jaka ti je zima, trebao si jacu 12 ticu. Hvala svima.Bolje je stavi na zidu gde je spoljasnja jedinica, da duva prema vratima od hodnika.
Mislim da nema potrebe da stavljas 18k, stavi 12k, dovoljno je.
атофан е одличен и е врзан со работата на компресорот и на мануел авто фан не дозволува да ја намалуваш или зголемуваш како ка кинескиве клими оти фанот го прати компресорот за да не се наруши копот,ако го зголемиш фанот се зголемува и работата на компресорот и обратноJas se izvinuvam.Mislev na KMTA a napisav KLCM.
https://www.youtube.com/watch?v=u9W1OQa775Q ova e katalogot za 2020 godina i podobra 18btu nema sem ovaa
Za mene soliden model koj znaj nesto poveke mozi i da prokomentira.
E sega ke fali malce autofanot i kulturata na rabota na SUZUMI 24,ama i ovaa ne e losa.
Sepak e povisoka klase soliden sreden model na 18-24btu na FUGITSU.
Na hartija me bendisva, gledaj ki go Tehnical Manual ,a iskustvo nemam so FUGITISU.
кмта не е ентри модел туку спага во супер инвертерJas se izvinuvam.Mislev na KMTA a napisav KLCM.
https://www.youtube.com/watch?v=u9W1OQa775Q ova e katalogot za 2020 godina i podobra 18btu nema sem ovaa
E sega ke fali malce autofanot i kulturata na rabota na SUZUMI 24,ama i ovaa ne e losa.
Na hartija me bendisva, gledaj ki go Tehnical Manual ,a iskustvo nemam so FUGITISU.
ЗМАЈ Е 6300wfujitsu а потрошувачка смешна како 3,5 на грееJas se izvinuvam.Mislev na KMTA a napisav KLCM.
ouuu pak ti tuka, na drugiot kako nikoj ne ti pravese muabet ili opsto slabo muabet? Nego uste se vlaznis koga tvojata zema zalet kako kazuvase kako avion da poletuva ti se slusalo koga ja zaletuvas na kolku bese 28 29 stepeni
p.s si gi utnal slikite stavi od 3.5ka ucrown na nejze uste i e poni
линковитеДвете премиум највисоки класи на Gree VS највисоката класа на Vivax (Произведена во Мидеа)
Gree GWH12UB "U-Crown -700000 cop -3.7
AMBER GWH12YD-S6DBA2 -cena 49900 cop-3.7
vs
VIVAX ACP12 CH35AEVI,-34900 cop-3.42
И сега се прашувам кој би дал за Gree U crown ili Amber толку пари а за скоро иста потрошувачка на електрична енергија а разлика во цена огромна
-освен за онаа -30 што во македонија го нема
-плус дизајнот на Vivax е сто пати подобар и докажан бренд
Vakvi nepismeni koga ke ti preporacaat nesto lugeto imaat problem.Двете премиум највисоки класи на Gree VS највисоката класа на Vivax (Произведена во Мидеа)
Gree GWH12UB "U-Crown -700000 cop -3.7
AMBER GWH12YD-S6DBA2 -cena 49900 cop-3.7
vs
VIVAX ACP12 CH35AEVI,-34900 cop-3.42
И сега се прашувам кој би дал за Gree U crown ili Amber толку пари а за скоро иста потрошувачка на електрична енергија а разлика во цена огромна
-освен за онаа -30 што во македонија го нема
-плус дизајнот на Vivax е сто пати подобар и докажан бренд
Автоматски споено мислење:
линковите
Vertu Plus
aircon.mideasouthafrica.comGree Air Conditioning GWH12UB "U-Crown Series" Wall Mounted Installation Pack
Includes 1 x GWH12UB Complete system 15 Meters of 1/4" & 3/8" Pipes 15 Meters of cable for interconnecting cable 15 Meterswww.orionairsales.co.ukАвтоматски споено мислење:
Gree Ambeer 18000btu -Cop 3.7 цена 69,900
vs
Fuego 18000 btu( SANIO Компресор)Cop 3.7 цена 26,900
-Со мали разлики во техничките параметри(мала разлика во снага од 10%)
-И греење до -30 што на никој не му треба во Македонија
-и остали глупости како плазма,ај феел....
-и бил two stage -голема работа тоа е да се палат само млади Мај
-се прашувам сега кој би дал 70,000 за Амберот и кога ке ја извади таа разлика во цена кога имаат ист Cop (иста потрошувачка на електрична енергија)
ИНВЕРТЕР СИСТЕМИ
<p style="box-sizing: border-box; margin: 0px 0px 10px; color: #383838; font-family: 'Didact Gothic', sans-serif; font-size: 13px; -webkit-text-stroke: 0.5px rgba(0, 0, 0, 0);">инвертер, инвертер системи, инвертер систем, inverter, inverter sistem, inverter sistemi</p>www.neptun.mk
On e prorok znael deka ke bide baniran uste vo 2015 pa sea voskresnal so toj akaunt hahahVakvi nepismeni koga ke ti preporacaat nesto lugeto imaat problem.
Bolna rabota.. Hahahaha
Baniraniov so golemi bukvi pak voskresna, samo so novo ime.