Блам држава

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.408
Тоа што е стручен е ок,у случајов улета главечки на клизав терен и се повреди
Теренот не е клизав и колку што знам процедурава не може да се изведе во домашни услови! Ако ја направиле во домашни услови треба по дифолт да земат награда од фондот за иновации! Мешање на баби и жаби ви е муабетов!

Научете што е клиника прво па после правете муабет!
Автоматски споено мислење:

Не се прави на будала :) Ќе му дадат лиценца приватно да си работи да не биде на диво...

Можеби, стручно лице си...Ама можеше некој да излезе и да даде разумно објаснение. На луѓево врската со породувањето и вадењето бубрег е исто како да вадиш слепо црево и попатно корекција на носот ти се дешава.
Забораваш дека во случајов е вмешана и нелегална клиника на која се препраќани пациенти. Ова не е за затвор? Ако нема санкции, преќутно одобруваш секој што мисли дека е медицинско лице да има нелегална приватна пракса.
Компликации можат да се случат од икс причини. Во секоја статистика има минимален процент кој опишува дадена компликација. Една фабричка лента роботизирана прави грешки и неквалитетни производи, ти очекуваш човек да биде безгрешен. Тоа е.

Во секоја медицинска процедура постои ризик од компликации!

Последно уредено:
Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Stvarno. Pa romskite Bugari i turskite Bugari se neodkinliv del od bugarskata nacija. Sam si kaza kako ve gledaat. Toa sto vikas za Mazedonien i deka ne smetaat za Muslimani ne e tocno, samiot znaes.
Принципот нека се применува во однос на рамковните соживотници од Западниот дел. За сиот криминал што се врши од нив, без разлика дали дома кога се мочат врз македонското знаме, или за шверц на било каква роба надвор, едноставно треба да се товарат Македонците како поеднакво одговорни, односно виновни. Албанците се твои сограѓани така да.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.402
Поени од реакции
9.032
Принципот нека се применува во однос на рамковните соживотници од Западниот дел. За сиот криминал што се врши од нив, без разлика дали дома кога се мочат врз македонското знаме, или за шверц на било каква роба надвор, едноставно треба да се товарат Македонците како поеднакво одговорни, односно виновни. Албанците се твои сограѓани така да.
Zosto da se tovarat makedoncite, albanec si e albanec, bez razlika kade zivee, taka da odgovornosta e nivna.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Теренот не е клизав и колку што знам процедурава не може да се изведе во домашни услови! Ако ја направиле во домашни услови треба по дифолт да земат награда од фондот за иновации! Мешање на баби и жаби ви е муабетов!

Компликации можат да се случат од икс причини. Во секоја статистика има минимален процент кој опишува дадена компликација. Една фабричка лента роботизирана прави грешки и неквалитетни производи, ти очекуваш човек да биде безгрешен. Тоа е.

Во секоја медицинска процедура постои ризик од компликации!
Moze da ima komplikacii sekako. Ama i togas prasanjeto e dali doktorot odgovara. Samiot znaes deka vo Germanija toa e mozno. E problem e da dokazes deka imalo propusti od doktorot. Ama samiot fakt deka rabotel vo diva ordinacija vo nesoodvetni uslovi moze da bide vazen argument za toa. Sakam da kazam, so samata diva ordinacija treba da sleduvaat posledici pogolemi od smena kako direktor. A toa sto izvadi nekolku organi treba seriozno da se ispituva. Realno ne veruvam deka ke ispadne nesto ete nekoja komisija ili sto i da bese kazala sve bese ok od strana na doktorot. Kako pacient tesko da dokazes nesto protiv toa.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Можеше да кажеш дека "Албанците се стручни за вадење органи". Дури и оние кои биле присутни само да "преведуваат".

Во јавноста протекоа 2 информации, една дека според извештајот од патологија органите биде извадени здрави, а втората е дека имала повреден крвен сад кој не можел да се реконструира. Пациентката се наоѓала во животно загрозувачка состојба и поради тоа извршиле нефректомија. Тоа се 2 контрадикторни извештаи, а гледам дека веќе е поднесена и кривична.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.408
Moze da ima komplikacii sekako. Ama i togas prasanjeto e dali doktorot odgovara. Samiot znaes deka vo Germanija toa e mozno. E problem e da dokazes deka imalo propusti od doktorot. Ama samiot fakt deka rabotel vo diva ordinacija vo nesoodvetni uslovi moze da bide vazen argument za toa. Sakam da kazam, so samata diva ordinacija treba da sleduvaat posledici pogolemi od smena kako direktor. A toa sto izvadi nekolku organi treba seriozno da se ispituva. Realno ne veruvam deka ke ispadne nesto ete nekoja komisija ili sto i da bese kazala sve bese ok od strana na doktorot. Kako pacient tesko da dokazes nesto protiv toa.
Дивата ординација е друга тема. Тоа дека вршел таму прегледи не верувам дека има некаква врска со оперативниот зафат во струшката болница. Проблемот е што не плаќал данок, да речеме пошто и самите инспектори кажаа дека била комплетно опремена.

Сеа без везе е муабетот да се поврзува неплаќање на данок со компликација при оперативен зафат извршен во државна болница.

Можеше да кажеш дека "Албанците се стручни за вадење органи". Дури и оние кои биле присутни само да "преведуваат".

Во јавноста протекоа 2 информации, една дека според извештајот од патологија органите биде извадени здрави, а втората е дека имала повреден крвен сад кој не можел да се реконструира. Пациентката се наоѓала во животно загрозувачка состојба и поради тоа извршиле нефректомија. Тоа се 2 контрадикторни извештаи, а гледам дека веќе е поднесена и кривична.
11 единици крв примила за време на операцијата според првата вест. Сеа која варијанта ти е тебе логична?

Член од
16 ноември 2020
Мислења
866
Поени од реакции
2.011
Македонскиот претставник за Евровизија, Гарванлиев има и бугарски пасош, неговата баба била Бугарка

Ако македонскиов портал лаже тогаш и јас лажам. Ама со оглед на анти-бугарската хистерија која владее кај титовците и србоманите во земјата, најверојатно ја имаат изместено изјавата од контекст. Изјавата најверојатно е дека баба му била родена во Бугарија а не дека е Бугарка, макар и да кажал дека е Бугарка не гледам што е тоа страшно. Страшно е да се правдаш во 21-ви век зошто е баба ти Бугарка. Но со оглед на народов титовски и србомански кој сеуште живее таму некаде далеку во 1973 а некои и во 1928, не ме чуди ништо.

Не знам и зошто мешаш политика во случајов. Се работи за индивидуален случај во државата Северна Македонија во која на момче кое треба да ја претставува земјата на Евровизија му се качија прво на главата бидејќи во спотот имало знаме кое наликувало на бугарското а после неговата навидум симпатична изјава дека Струмица е блиску до бугарската граница и дека баба му била родена во Бугарија го распнаа на крст.

Изгледа на многу титовци и србомани од скопјето не им е јасно дека народот кој живее во оваа држава не е со исти вредности и сфаќања. Дека на некој му е преку к.. од фалсификати од кои ни се смее цел свет и преку к.. од постојаната анти-бугарска пропаганда.
800px-Gérard_Depardieu_(Berlin_Film_Festival_2010).jpg

Овоj човек се вика Gérard Depardieu. Чист русин.
Иако е роден во Франциjа, неговите родители се од Франциjа, женската му е од Франциjа, кучето му е француско, дедо му е французин итн. има двоjно државjанство...затоа немоj случаjно да кажеш дека е французин, има и руски пасош...значи е чист русин.

*Логиката коjашто произлегува од еден типичен бугарски мозок. Сеуште не е пронаjден лек за бугарските гаврани.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
11 единици крв примила за време на операцијата според првата вест. Сеа која варијанта ти е тебе логична?
Ќе ти реплицирам во Хорхе стил- "здрав орган си е здрав орган"!

Истрага мора да има, случајов секојдневно е на вести, невладини започнаа со петиции, плус има и кривична. Затоа ајде ја почекаме истрагата да заврши, па потоа да носиме заклучоци околу евентуалните казни за докторите.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.408
Ќе ти реплицирам во Хорхе стил- "здрав орган си е здрав орган"!

Истрага мора да има, случајов секојдневно е на вести, невладини започнаа со петиции, плус има и кривична. Затоа ајде ја почекаме истрагата да заврши, па потоа да носиме заклучоци околу евентуалните казни за докторите.
Во хорхе стил имаш и хорхе резултат. :)

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Јасно е каде го носиш муабетот. Не ти бранам јас тебе да бидеш Македонец. Ако сакаш биди и Марсовец, се исто ми е.
Ама твојот македонизам мене ми вели дека се што е бугарско е македонско а не бугарско и шири омраза кон се бугарско. Твојот македонизам вели дека Самуил бил македонски цар и не се спомнува ни Б од бугарско царство. Твојот македонизам вели дека Гоце, Даме и ВМРО воопшто биле Македонци каков што си ти а не ги спомнува воопшто како етнички Бугари.

Е тоа е твојот македонизам.
А е еве што учи останатиот и нормалниот свет неповлијаен од Титовистите:

Е затоа на државно ниво ви го оспоруваат тој македонизам. И не само Бугарија туку и многу други. Но Бугарија е најзасегнати бидејќи директно се удира во нејзината историја и затоа најмногу ја мразите. Не знам што се чепка по овие историски личности а не по оние кои биле дел од србското движење на пример.

Девизата Македонија на Македонците (која потекнува патем од бугарските етнички кругови) а на кои Македонци се мислело на сите народности што живеат во неа(Бугари, Грци, Срби, Власи итн.) денес се злоупотребува за да се негира токму тој бугарски елемент најмногу.
ЉуБчо, дали знаеш дека шизофренијата не се лекува?!
Твоите шизофрени изјави за тоа дека Бугарија не се споменува во никаква врска со Самуиловото Царство се само бладања под сукњата на Снешка. Десетици генерации во Македонија учеа за македонското словенско царство на Никола и неговите синови а потоа и како од 997 Самуил ја зема бугарската круна и официјално станува и бугарски цар. Има доста опширна лекција за тоа во учебниците којашто многу објективно ги објаснува настаните од тоа време, а, види чудо не е сокриена Бугарија.
Тоа што ти си бегал од часови, не е дупка во учебната програма туку дупката во твоето поимање на реалноста.

Во однос на ВМРО, како што реков во тоа време сите Македонци беа заведувани или како Бугари или како Грци, а подоцна и како Срби. Така што сосема точно е наведено. Но, тоа не значи дека кај широките народни маси постоел некаков цврст бугарски народен идентитет, затоа што таков немало, па не е еден случајот во којшто луѓе преминувале од една во друга "националност".
Дополнителен доказ за тоа е што имено во така наречената "бугарска партија" ги среќаваме најжестоките застапници на македонската народна идеја за национална самобитност и за национален сепаратизам имајќи ја во предвид заедничката борба за црковна автономија што во периодот пред тоа ја воделе Македонците и Бугарите.
Така да, ЉуБче пиј си апчињата и седи мирен, да ти ибам тоа клемпавите уши.
А да, и ако сакаш не Бугар, одма Кинез биди, нас ни е на онаа работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom