Блам држава

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Последно уредено:
Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
Да не ја заборавиме провасиле статијата на Кајгана. Кој ја нарачал, за колку пари, кој е авторот?
Зошто татароботите не се банирани и кој стои во сржта на длабоката кајгана?
Многу прашања, одговори речиси и да нема.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
^ Олигархија. Па дури и се подбива ги спомогнав угостителите, хехе. ко радмила и тој многу се загрижи за најпогодените од пандемијата. Гадно.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.446

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.134
Поени од реакции
30.249
Да не ја заборавиме провасиле статијата на Кајгана. Кој ја нарачал, за колку пари, кој е авторот?
Зошто татароботите не се банирани и кој стои во сржта на длабоката кајгана?
Многу прашања, одговори речиси и да нема.

I do tebe isto, proveri koja e najaktivna tema na forumot.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Колишевски станал десна рака на Тито, и бил негов апсолутен фаворит за да го наследи и да го преземи водството над Југославија.
Ме интересира дали може да најдеш било каков извор, без разлика на неговата релевантност, што го вбројува Колишевски во првите 1000 опции за наследник на Тито.
Точно е дека на Тито Македонците му биле слаба точка. Точно е дека Охрид му била омилена летна резиденција (вила Билјана). Точно е дека му верувал само на Колишевски, затоа што другите 16.000 и кусуро на островот, биле српски русофили, со тенденции уште во 60ти да ја распарчат Југославија.
Колку пати Тито ја посетил вила Билјана, неговата омилена летна резиденција?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Ме интересира дали може да најдеш било каков извор, без разлика на неговата релевантност, што го вбројува Колишевски во првите 1000 опции за наследник на Тито.

Колку пати Тито ја посетил вила Билјана, неговата омилена летна резиденција?
Cute. no. ама сте под тригер од Тито. Во 2030та ќе заминиме и пак ќе го бладате.
На крајот од денот со добра причина. Тој пиеше шампањ со Елизабета 2ра, тој се дружеше со Лиз Тејлор. А не некој бугари. Сега ќе ја качат Захариева во Белата Куќа, или можеби Џо Бајден ќе оди на излет во Варна, а не во Босна, од која бил одушевен ко млад и му испратил бројни писма на Тито.
Ќе се воздржам од офтопик, прво затоа што никој не сака да го чита, второ затоа што темата конечно се враќа во својот оригинален курс, и е многу поинтересен од исправање на криви Дрини со наследниците на аспарух.
Се чини тригерот е уште поголем кога е Колишевски во прашање. Good.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Cute. no. ама сте под тригер од Тито. Во 2030та ќе заминиме и пак ќе го бладате.
На крајот од денот со добра причина. Тој пиеше шампањ со Елизабета 2ра, тој се дружеше со Лиз Тејлор. А не некој бугари. Сега ќе ја качат Захариева во Белата Куќа, или можеби Џо Бајден ќе оди на излет во Варна, а не во Босна, од која бил одушевен ко млад и му испратил бројни писма на Тито.
Ќе се воздржам од офтопик, прво затоа што никој не сака да го чита, второ затоа што темата конечно се враќа во својот оригинален курс, и е многу поинтересен од исправање на криви Дрини со наследниците на аспарух.
Се чини тригерот е уште поголем кога е Колишевски во прашање. Good.
Ти ги имаш спомнато на темава двајцата, прв. Јас само те прашав од каде тоа дека нему Охрид му била омилена летна резиденција и дека Колишевски му бил планиран наследник.

Не може да излегуваш во дискусија со толку очигледно промашени факти, и после да тврдиш дека истите не се битни, туку си пробувал преку нив да направиш психолошко профилирање. Човек што нема капацитет да исфилтрира разумно од глуп ефтин мит (како двата погоре), уште помалце има капацитет психолошки да профилира некој. Безбедно преминување улица, наоѓање на пристојна немануелна работа и имање постојан покрив над глава. Толку е лимитот.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Па нели тој самиот изјавил дека баба му е Бугарка? Веројатно тој подобро знае што е баба му отколку ти или јас...
Дај покажи каде рекол дека баба му е Бугарка?

Инаку интересно е зошто на Македонците не им се признава правото "тој подобро знае што е баба му отколку ти или јас", па бугарската политичка класа преку политичко насилство врши притисок за бугаризирање.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Дај покажи каде рекол дека баба му е Бугарка?

Инаку интересно е зошто на Македонците не им се признава правото "тој подобро знае што е баба му отколку ти или јас", па бугарската политичка класа преку политичко насилство врши притисок за бугаризирање.
Македонскиот претставник за Евровизија, Гарванлиев има и бугарски пасош, неговата баба била Бугарка

Ако македонскиов портал лаже тогаш и јас лажам. Ама со оглед на анти-бугарската хистерија која владее кај титовците и србоманите во земјата, најверојатно ја имаат изместено изјавата од контекст. Изјавата најверојатно е дека баба му била родена во Бугарија а не дека е Бугарка, макар и да кажал дека е Бугарка не гледам што е тоа страшно. Страшно е да се правдаш во 21-ви век зошто е баба ти Бугарка. Но со оглед на народов титовски и србомански кој сеуште живее таму некаде далеку во 1973 а некои и во 1928, не ме чуди ништо.

Не знам и зошто мешаш политика во случајов. Се работи за индивидуален случај во државата Северна Македонија во која на момче кое треба да ја претставува земјата на Евровизија му се качија прво на главата бидејќи во спотот имало знаме кое наликувало на бугарското а после неговата навидум симпатична изјава дека Струмица е блиску до бугарската граница и дека баба му била родена во Бугарија го распнаа на крст.

Изгледа на многу титовци и србомани од скопјето не им е јасно дека народот кој живее во оваа држава не е со исти вредности и сфаќања. Дека на некој му е преку к.. од фалсификати од кои ни се смее цел свет и преку к.. од постојаната анти-бугарска пропаганда.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Jaz razbiram germanski , jiveem i vo Deutschland und Österreich i podobre ot tebe znam za schto se zboruva .Nedej da tresesch zeleni .Oti ne kajesch deka ide rech za cigani (Roma) i bulgarski turci. I vaschite cigani da imaa BG pasoschi i oni ke bee tuka.Albanzite ot Tetovo koi schwerzat droga, prostitutki ot Gevgelija i terat atentati ,makedonzi li sa?
I nema kak da se pischuva za makedonzi,oti i ti i site drugi ste so bugarski pasoschi i oficialno ste bugari:)
Ja kaji kak reagirat tuka kato kajesch Macedonien?? Te gledat 5 min. tapo i ti vikat....A, Griechenland. Ili kako smetat deka ste muslimi
Stvarno. Pa romskite Bugari i turskite Bugari se neodkinliv del od bugarskata nacija. Sam si kaza kako ve gledaat. Toa sto vikas za Mazedonien i deka ne smetaat za Muslimani ne e tocno, samiot znaes.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.647
Jaz razbiram germanski , jiveem i vo Deutschland und Österreich i podobre ot tebe znam za schto se zboruva .Nedej da tresesch zeleni .Oti ne kajesch deka ide rech za cigani (Roma) i bulgarski turci. I vaschite cigani da imaa BG pasoschi i oni ke bee tuka.Albanzite ot Tetovo koi schwerzat droga, prostitutki ot Gevgelija i terat atentati ,makedonzi li sa?
I nema kak da se pischuva za makedonzi,oti i ti i site drugi ste so bugarski pasoschi i oficialno ste bugari:)
Ja kaji kak reagirat tuka kato kajesch Macedonien?? Te gledat 5 min. tapo i ti vikat....A, Griechenland. Ili kako smetat deka ste muslimi
А албанците од Тетово попишани се со дупло државјанство, каква е ситуација?

Kajgana Shop

На врв Bottom