Дали поддржувате доење во јавност?

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали поддржувате доење во јавност?

• Вкупно гласачи
    185
...препорака до некои од форумџииве да си го прочитаат наглас коментарот неколкупати пред да постираат...чини чуда тоа ;)
...не знам зошто една благородна биолошка потреба се претвара во помпа и предмет на дискусија кога имаме илијадници научни студии кои докажуваат дека доењето е незаменливо во сите аспекти

Генерале, кое годиште си уствари?
Ако не е проблем, се разбира, ме интересира дали дискутираме со полнолетна особа на темава. Во контекст на тоа како да ја продолжиме дискусијата.
Пишува друже на профил колку години имам, а тоа што не ти се свиѓаат моите ставови и што веднаш ме ставаш во фиока со „недораснатите“ за дискусија со тебе и на темава имаш копче да ме игнорираш или администратор си на форумот можеш да ме банираш од тема.
Да ти беше тука фросина или пеџомир мод немаше 5 мин да се помислат дали или не да го направат истото. Едноставно не размислуваш како нив, бан друже.

Како и да е, имам право на мислење, се извинувам што не се вклопува во вашето либералистично гледање на работите.

И да, тоа што децава имаат биолошка потреба а немаат свест и разум за да размислат дали е океј истата да ја задоволат на сред маса или во другата соба - имаат возрасен родител кој треба да одлучи во нивно име.

АКО е нормално да ги доиме децата пред сопствените и родителите на сопружниците (пошироката фамилија и слично) тогаш зошто да не одиме понатаму?
- Што не спречува да не ги собериме роднините и да им ја претставиме првата влошка од нашата ќерка, еве свекор, еве свекрво внука ви е мома, плодна е сега.
- Што не спречува за време на првиот секс на ќерката или на синот да не одиме live на facebook па да му објавиме на светот и векот т.е. на нашите роднини дека нашето мило чедо имало прв секс?
- Што не спречува да живееме сите под ист покрив и зошто да си ја стегаме душата па да носиме облека? Зошто не си седиме голи по дома?
- Што не спречува да се тушираме заедно? Па роднини сме де, нема тука лошо се работи за потреба да бидеме чисти.
- Што не спречува да одиме во wc заедно? Јас ќе ќењам во шолја, ти мокри во када? Може?

Несоодветно, нели?

Епа несоодветно е Ацид да седам на маса и да вечерам и да дојди ќерка ми да ги натопори и да си го дои чедото оти како возрасен човек не размислила дека тоа може да го направи во соседната соба.
Мене не ми е срам од сопственото чедо, нема да ми биде срам ни снаа да ми е, но зошто да го прави тоа ако има избор да оди во соседната соба?
Аха, се сетив, бидејќи детето има потреба.

Океј, се извинувам.
Продолжете.

п.с. Почитувана @Darling без да ти правам лице или да се контрам со тебе, ДА бидејќи е социјално неприфатливо.
Не дека мене ми смета или не, туку неприфатливо е таквото однесување и заради тоа може (без разлика кој) да се чувствува неубаво.
Во првиот пост кој го напишав на темава токму ова го потенцирав, ама кој да прочита, сите се затрчаа за тие права па права.

Да, имаме право се' да правиме, но прашањето на здраво размислување дали тоа наше право ќе загрози нечие друго право или дали тоа наше право нас или некој друг (како последица на социјално опкружување) ќе не направи да се осеќаме неубаво е нешто кое возрасниот родител треба да го размисли пред да ја натопори цицката во автобус, во парк или на домашна слава.

Алтернативи има, може да се покрие ако е на отворен јавен простор (што е и темата на дискусија, доењето во јавност), а може и да избере да оди во соседната соба - што е вон тема на дискусија но сепак и натаму навлеговме.

Има права да, има биолошки потреби и има и одговорност кон себе и околината.

п.п.с.
да не испадне дека провоцирам ама ти мислам си велешанка, еве овие скопјаниве нека ти кажат дали некоја може со цел памет да оди во Чаир и на клупа да застане да го дои своето дете оти има ПРАВО.
Да, право ќе има, ама како ќе си помине и дали ќе и се залепи некој од браќата тоа не знам. Треба да провериме. ;)

Мислам дека е постар, поискусен и поумен од тебе Ацид душо.:toe:
Многу разумно објасни човекот, но вие кривудате лево десно од самата поента, доење во јавност.
Зошто мора да биде во јавност!?
- Мајката немала време да го нахрани бебето, морала итно да излезе!?
Леле бе, прашањава ви се легендарни... „МАЈКАТА НЕМАЛА ВРЕМЕ ДА ГО НАХРАНИ БЕБЕТО, МОРАЛА ИТНО ДА ИЗЛЕЗЕ???“ Прашувам за годините зошто стварно не ми е јасно како може возрасна личност да постави некое прашање од овој тип, ама очигледно возрасна не е исто со зрела и разумна. Па пизда му материна, не јаде бебето 3 пати на ден со строг распоред, а и не цица САМО кога му се јаде - туку КОГА ТОА САКА (без разлика дали е гладно или едноставно сака да се смири со цицање). Ниту пак знае да зборува, за да се договори со мајката кога планира да цица. Дај бе, убаво кажаа погоре, прочитајте си ги на глас коментарите пред да кликнете „Испрати“.
Автоматски споено мислење:

Пишува друже на профил колку години имам, а тоа што не ти се свиѓаат моите ставови и што веднаш ме ставаш во фиока со „недораснатите“ за дискусија со тебе и на темава имаш копче да ме игнорираш или администратор си на форумот можеш да ме банираш од тема.
Да ти беше тука фросина или пеџомир мод немаше 5 мин да се помислат дали или не да го направат истото. Едноставно не размислуваш како нив, бан друже.

Како и да е, имам право на мислење, се извинувам што не се вклопува во вашето либералистично гледање на работите.

И да, тоа што децава имаат биолошка потреба а немаат свест и разум за да размислат дали е океј истата да ја задоволат на сред маса или во другата соба - имаат возрасен родител кој треба да одлучи во нивно име.

АКО е нормално да ги доиме децата пред сопствените и родителите на сопружниците (пошироката фамилија и слично) тогаш зошто да не одиме понатаму?
- Што не спречува да не ги собериме роднините и да им ја претставиме првата влошка од нашата ќерка, еве свекор, еве свекрво внука ви е мома, плодна е сега.
- Што не спречува за време на првиот секс на ќерката или на синот да не одиме live на facebook па да му објавиме на светот и векот т.е. на нашите роднини дека нашето мило чедо имало прв секс?
- Што не спречува да живееме сите под ист покрив и зошто да си ја стегаме душата па да носиме облека? Зошто не си седиме голи по дома?
- Што не спречува да се тушираме заедно? Па роднини сме де, нема тука лошо се работи за потреба да бидеме чисти.
- Што не спречува да одиме во wc заедно? Јас ќе ќењам во шолја, ти мокри во када? Може?

Несоодветно, нели?

Епа несоодветно е Ацид да седам на маса и да вечерам и да дојди ќерка ми да ги натопори и да си го дои чедото оти како возрасен човек не размислила дека тоа може да го направи во соседната соба.
Мене не ми е срам од сопственото чедо, нема да ми биде срам ни снаа да ми е, но зошто да го прави тоа ако има избор да оди во соседната соба?
Аха, се сетив, бидејќи детето има потреба.

Океј, се извинувам.
Продолжете.

п.с. Почитувана @Darling без да ти правам лице или да се контрам со тебе, ДА бидејќи е социјално неприфатливо.
Не дека мене ми смета или не, туку неприфатливо е таквото однесување и заради тоа може (без разлика кој) да се чувствува неубаво.
Во првиот пост кој го напишав на темава токму ова го потенцирав, ама кој да прочита, сите се затрчаа за тие права па права.

Да, имаме право се' да правиме, но прашањето на здраво размислување дали тоа наше право ќе загрози нечие друго право или дали тоа наше право нас или некој друг (како последица на социјално опкружување) ќе не направи да се осеќаме неубаво е нешто кое возрасниот родител треба да го размисли пред да ја натопори цицката во автобус, во парк или на домашна слава.

Алтернативи има, може да се покрие ако е на отворен јавен простор (што е и темата на дискусија, доењето во јавност), а може и да избере да оди во соседната соба - што е вон тема на дискусија но сепак и натаму навлеговме.

Има права да, има биолошки потреби и има и одговорност кон себе и околината.

п.п.с.
да не испадне дека провоцирам ама ти мислам си велешанка, еве овие скопјаниве нека ти кажат дали некоја може со цел памет да оди во Чаир и на клупа да застане да го дои своето дете оти има ПРАВО.
Да, право ќе има, ама како ќе си помине и дали ќе и се залепи некој од браќата тоа не знам. Треба да провериме. ;)
Леле, леле... Доење бебе со презентирање јавно влошки и секс на Facebook live спореди.
Готово, стварно нема поента понатаму да ти реплицирам за било што, фабричка грешка не се исправа :)

Nemam nekoj stav poseben okolu toa osven sto citam kako toa modernite mamicki i idnite moderni mamicki gledaat na toa. Duri i se zaprasav kako nie porasnavme so ne tolku moderni mamicki. Ok ne go izmislivte cicanjeto i bebinjata samo sto ste zatrudnile i rodile. Iljadnici godini toa e soznam normalna rabota. Ne otkrivte topla voda.

Како немаш став а коментираш?

И ова ќе да е некоја биолошка потреба, како го викаат ова тие шо пораснале со не толку модерни мамички?

:icon_lol:

Леле, леле... Доење бебе со презентирање јавно влошка спореди.
Готово, стварно нема поента понатаму да ти реплицирам за било што, фабричка грешка не се исправа :)
Нема потреба да ми реплцираш, многу ти е полесно да ме игнорираш (има копче за тоа). Оставете не нас со фабричките грешки затуцани сме, вие сте прогресивни и нормално и правилно размислувате за нештата.
Се' што се коси со вашето гледање на нештата е недораснато, со фабричка грешка и несомнено незрело за понатамошно дискутирање. :)

Поздрав пријателе, после вакви реплики и јас се повлекувам од дискусија и со тебе и на темава. Си знаете се', на крај краева големи сте, сносете ги последиците од вашето однесување како големи и возрасни личности.

На крај, никоја не дојде (барем не од тие што живеат во МКД - бидејќи е поврзано со опкружувањето и социјалното поведение на заедницата) и не посочи ЈАС дојам пред родителите и пред братот од сопругот и на сите тоа ни прави такво олеснувачко и пријатно чувство. Прекрасно е.

Последно уредено:
Како немаш став а коментираш?

И ова ќе да е некоја биолошка потреба, како го викаат ова тие шо пораснале со не толку модерни мамички?

:icon_lol:
Citaj megju redovi mister obvious.

Леле бе, прашањава ви се легендарни... „МАЈКАТА НЕМАЛА ВРЕМЕ ДА ГО НАХРАНИ БЕБЕТО, МОРАЛА ИТНО ДА ИЗЛЕЗЕ???“ Прашувам за годините зошто стварно не ми е јасно како може возрасна личност да постави некое прашање од овој тип, ама очигледно возрасна не е исто со зрела и разумна. Па пизда му материна, не јаде бебето 3 пати на ден со строг распоред, а и не цица САМО кога му се јаде - туку КОГА ТОА САКА (без разлика дали е гладно или едноставно сака да се смири со цицање). Ниту пак знае да зборува, за да се договори со мајката кога планира да цица. Дај бе, убаво кажаа погоре, прочитајте си ги на глас коментарите пред да кликнете „Испрати“.
Мене ли ми објаснуваш вакви работи,на мајка што доела деца....
Убаво пишав јас, но никој не го прочита, ајде еве уште еднаш..НЕ е битно каде го доиш бебето, битен е начинот на кој тоа го правиш..дали ќе се покриеш, дали ќе се тргнеш на страна, во друга просторија, има начини..па и цуцла да му дадеш на бебето, шишенце со водичка...се додека се створат убави нормални услови за тој прекрасен интимен момент кога се дои бебе.

@Генерал pristrasno i sebicno go gledas prasanjeto.
Go odgovaras od maska - tvoja perspektiva. Dali znaes deka zena-majka se oseka nepriajtno so toa sto e "izbrkana" za doenje na bebe? Nejzinite cuvstva ne se bitni?
Ova prasanje ne treba da se odgovara so cuvstva - ne e validen. So drugi zborovi - ne si vo pravo.
Objektivno, ova prasanje treba da se odgovori za potrebata na deteto.

Ponatamu, kako pravo na doenje na bebe se kosi so bilo koe tvoe covekovo pravo?

I ne mi se veruva deka diskutirame za PRAVO NA DOENJE BEBE.
Koga ke imam bebe koa ke vristi ke mu recam, izvini sine, ama cickoto ima PRAVO da ne gleda kako cicas, ovoj VOZRASEN MAZ se gnasi od toa, pa mora da se strpis. Ne, on ne moze ednostavno da go TRGNE POGLEDOT.
Na dete sho ne razbira nisto osven mi se jade i mi se spie.

Isto kako i temata za Javna Soba, ke ispadne burkata ko najprakticno resenie za nas zenite, makar sho se histerisha za tretmanot na muslimanskite zeni, eve i se sporeduva so Chair.

Оф топик:
Друже Krstev, полека со тоа „администратор си, можеш да ме банираш“. Да сакав да те банирам, тоа ќе беше на 30-ти јуни минатата година. Жал ми е, но исто како што и ти имаш право на свое мислење, исто и јас имам право да мислам дека си недораснат и троа затуцан на тема родителство и семејство. Жалам ако те навредува тоа, ама едноставно не сум толку либерален кога станува збор за малограѓанство.

Толку од мене на темава, Ејсид аут :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom