Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2021
Мислења
37
Поени од реакции
22
Во Србија досега 3/4 од полнолетното население не се пријавило за вакцинација.......што е типичен апсурд.
Претпоставувам дека за тоа се виновни теориите на заговор........и слично.
Во овој контекст небитно.

Утрово на влез во Македонија од Србија........на ГП Табановце.......затекнав огромна колона на возила кои влегуваа во Македонија.......на шопинг, во ресторан, кафуле и слично.....бидејќи во Србија за викенд не работи ништо од овие дејности......па зошто тоа да не се одвива кај нас.
Патем.....еве ја фотографијата сликана преку мојата шофершајбна во 11 часот на влез во РМ
Прегледај го приврзокот 287822
Позади мене имаше уште толку возила.....но ГП е, па не е препорачливо/дозволено за да ја документирам истата.

Вака практично се зголемува ширењето на зараза, истовремено и потенцијален увоз на нови соеви. Да се потсетиме дека дури и вакцинирано лице.....може да ја пренесува заразата.

Ова е сликата на ГП Табановце.......а како е на Блаце, Ќафасан.......сигурен сум дека е весело, особено за викенд.

Важно ние имаме отворени ресторани, кафулиња......каде се седи БЕЗ МАСКИ......отворени преполнети молови, супер шопинг тури.......но имаме банален полициски час од 22 часот......ете демек децата да не се собирале по парковите........кои наместо навечер истото го прават во текот на денот......каде е логиката? Нема логика.
Во суштина ние немаме мерки........а богами ни вакцини.......ниту надеж дека воопшто ќе добиеме во скоро време.
Кратко кажано ние сме отворени за сите......без мерки......без вакцини.
Во Лидл одат па и ти.

borso

Робсо
Член од
7 ноември 2020
Мислења
66
Поени од реакции
113
Ако не се вакцинираме до литијата си ебавме матер.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.759
Што ти е па на тебе гајле кај сум шетал (и дали сум шетал) и од каде доаѓам.....не размислуваш дека можеби транзитирав преку Србија а доаѓав од погоре? ;)
... мене ми е познат ваков стил, не се размислува за суштината што се мачиш да ја кажеш и опишеш, туку веднаш со контра - „ а ти“?
(во превод стилот, ти му велиш на овие на Власта што не чини, а тие веднаш ...„ а ВМРо“??ааа?аа??)

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Изгледа дека повторно ја надминавме илјадарката, а Филипче ја обвинува опозицијата... :гомце:

Освен лаги, манипулации и блокади, не можам да се сетам на ништо конструктивно од опозицијата за време на пандемијата.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.405
Поени од реакции
26.398

Член од
14 август 2006
Мислења
45.452
Поени од реакции
84.865
Jas da sum na tvoe mesto znajs so dupenka ke im udram tuka okolu praznicite, od takt ke gi izvam, ke gi nasskam da ripat ko mladi majmuni. Razmisli za ova. A i sekako ti ke im bidis kriva pa ak je bal.... :sneaky:
На нејзино место си.
Извади ги од такт и покажи им убаво!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.213
На нејзино место си.
Извади ги од такт и покажи им убаво!
Ne sum, ne me povrzuvaat mene so muslimanstvo kako nejze ili kako tebe so bugarofilstvo inaku primamliva e idejata. Ako projavi interes mozam da i dadam nasoki, ne e problem.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.896
Поени од реакции
36.951
Авицена праи по отприлика 400 ПЦР тестови дневно. Стандардниот ПЦР тест им е 2,600 денари и тој е најефтиниот. Авицена праи во просек по 17,000 евра на ден само од ПЦР тестови.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Авицена праи по отприлика 400 ПЦР тестови дневно. Стандардниот ПЦР тест им е 2,600 денари и тој е најефтиниот. Авицена праи во просек по 17,000 евра на ден само од ПЦР тестови.
Ako avicena prai tolku ondak Biotek troduplo ako ne i povekje praat.Koj se testiral tamu znae kolku turbo ide toa , sekudna rabota op 2600 ... i na granica baraa fiskalna smetka i konkretni doktori od Biotek neznam koj im bese filmot.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.759
...државата ќе ги фрли донираните брзи тестови што ќе им помине рокот, народот запнал по приватните лаборатории да трошат толку пари :facepalm:
ама сега ми е појасно зошто овој период имаше поголема побарувачка за тестирање, поради гласањето во соседната држава, па да се премине граница потребно беше приложување на негативен тест, а и туристички патувања за 8 ми март!

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Јас веќе очекувам зомби да се појават како крајна мутација :(
Ова лудило нема крај
Барем поинтересно ќе биде. Зомби скитаат по улица за време на полициски час, и од тараса со двоцевка си пукаш...абе филм.. :ROFLMAO: :uzi::pistoldz:

Kajgana Shop

На врв Bottom