Попис 2021

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Те сфаќам и јасно ми е за што зборуваш. Поентата ми повеќе беше во општа смисла. Ако тие можат да повикуваат на масовно попишување, можеме и ние. Не може да ме убеди некој дека 40% е исто како и 25%. Го видовме тој филм со бојкотот веќе.
Автоматски споено мислење:

Северџганите владеат со државава моментално, а нивно требење во иднина ќе доведе до ситуација навистина Шипо да стане 47%. Така да, ако даде Бог, северџганите треба еден ден да се препрограмираат или лоботомизираат, како би се вратиле во нивниот матичен македонски сој ;)
Ако се попишеш и гласаш значи ја признаваш Северна.

Викаш он го изгласа у собрание законов?
викам дозволи лабаво да го изгласаат
ВМРО ништо не направи за пописов, а не направи што можеше и за името

Некој би си помислил дека Мицковски игра по музиката на СДСМ и ДУИ заради некои лични бизнис интереси.

Ако се попишеш и гласаш значи ја признаваш Северна.
Според таа логика и користењето на пасошот, сообраќајната, здравствената книшка е признавање на Северна.

Треба се да се бојкотира од државата. Нелегална држава е.
Се согласувам, но тоа е опција само на некој што живее во странство па му се може да паламуди. Јас живеам во Северџан, па ако решам да ги бојкотирам и северџанските документи, тоа значи дека ќе треба да се повлечам во некоја пештера. Ти би посегнал по таков вид на бојкот? Без интернет, без сметка во банка, без кола, без патувања... За сето тоа ти треба документ во кој пишува Северна.

Они викаат ова:
Да се попишеме, ама нема да бидат стандардни методи за попис, нема да бидат објавени заедно со законот за попис, ќе може некој да кажува за други у странство што националност и религија се и уште неколку нестандардни ситници.
ВМРО вика кур ме боли оти на Албанците ќе им дозволат да пунат тенџерето, а на каурите - не. Ај ќе праиме како да личи дека се буниме (исто ко што напраија за името и др.).
Левица вика - бојкот.

Ја ќе ескивирам, ако може, до крај. Неќу да давам легитимитет на албанската агенда која ги купи ВМРО и СДСМ. Ме боли кур колку ќе испаднат неалбанци, пошто е грабеж. Таман и последен да бидам што ќе бојкотира.

Така беше и 94-та, 5-та, кога се собравме само 60 луѓе на протестот против одлуката на СДСМ да извади од знамето, да нема на него, македонски национален симбол и наместо него да стваи шкрабаница на Грчев (најзаслужниот за почетокот на урбано-мафијашките пракси во Скопје).

После неколку години, сите си легнавте на брашното и кур ве боли за вентилаторот. Дури најпатриотскиот патриот (кого го викаат патор) се ладеше на вентилаторот. Така ќе биде и за името и за ова. После некоја деценија сите ќе ја викате Северна, како што и се вика сега и ќе ве боли уво што пушите албански курови, како што ве болеше уво за тоа додека беше Грујо на власт, а и пред него.

Ако морам да се попишам ќе се пишам Бугарин или Србин. Доста изигравам поголем папа од папата. Но, ќе гледам да не дојде до попис кај мене.

Последно уредено:
Се согласувам, но тоа е опција само на некој што живее во странство па му се може да паламуди. Јас живеам во Северџан, па ако решам да ги бојкотирам и северџанските документи, тоа значи дека ќе треба да се повлечам во некоја пештера. Ти би посегнал по таков вид на бојкот? Без интернет, без сметка во банка, без кола, без патувања... За сето тоа ти треба документ во кој пишува Северна.
Секој треба да пружи отпор максимално. Колку може... попис е соработка со нелегитимна држава исто и гласање. Уставот на Северна е илегалено донесен.

Индивидуално не може ама баш ништо да се направи. Само масовен отпор е лекот, а за такво нешто треба организираност од страна на политичка партија, бидејќи овде не постојат граѓански здруженија. Такви потенцијални партии се Левица и некои други третокласни како онаа на Бачев, но тој не верувам дека некогаш ќе освои пратеник.
После 8-10 години ако Левица добие над 30 пратеници, мислам дека би можеле да го поведат народот во еден вид ново ослободително востание. Но сето ова е теорија, пошто никој не може да биде сигурен дека Апасиј нема да се претвори во истото зомби како ДПНЕ и Еба му името СДС.

Индивидуално не може ама баш ништо да се направи. Само масовен отпор е лекот, а за такво нешто треба организираност од страна на политичка партија, бидејќи овде не постојат граѓански здруженија. Такви потенцијални партии се Левица и некои други третокласни како онаа на Бачев, но тој не верувам дека некогаш ќе освои пратеник.
После 8-10 години ако Левица добие над 30 пратеници, мислам дека би можеле да го поведат народот во еден вид ново ослободително востание. Но сето ова е теорија, пошто никој не може да биде сигурен дека Апасиј нема да се претвори во истото зомби како ДПНЕ и Еба му името СДС.
Што може и како може нека се занимаваат "аналитичари". Ризикот за корона ми е поголем ризик од бенефитот со гласање и попишување. Северна не е моја држава...и немам што тука јас со неа освен ако не ми стават пиштол до глава како и сите окупатори до сега.

викам дозволи лабаво да го изгласаат
ВМРО ништо не направи за пописов, а не направи што можеше и за името

Некој би си помислил дека Мицковски игра по музиката на СДСМ и ДУИ заради некои лични бизнис интереси.
Ти сакаш Мицковски револуција да прави, а тебе те мрзеше да искочиш да гласаш :D
У реду е, логика на врвно ниво.

Политиката не расипува, туку кон политиката се приближуваат расипани луѓе. Добра ствар со ВМРО е што членовите се националисти и колку толку држеа правец, ама веќе и тоа е неважно.

Иначе Левица(човек партија) е важна во политиката тука колку што е ФК Раштак у лига на шампиони.

Ќе испадне дека од сите зла, најмало ќе биде да се попишеме и да не бојкотираме, и така да избегнеме поголем фингерај.
Или можеби да излеземе на улица...ако може овој Никола секоја вечер да ги пцуе пред влада може и ние да излеземе самоиницијативно, да покажеме дека сме против. Еве јебеш партии, ќе излезат ли луѓето на улица да пробаат да земат работа во свои раце еднаш у животот?
Ај да видиме колку од сите овде што киснеме по цел ден стварно ја гледаат опасноста од пописов и имаат желба да направат нешто.

Ќе испадне дека од сите зла, најмало ќе биде да се попишеме и да не бојкотираме, и така да избегнеме поголем фингерај.
Или можеби да излеземе на улица...ако може овој Никола секоја вечер да ги пцуе пред влада може и ние да излеземе самоиницијативно, да покажеме дека сме против. Еве јебеш партии, ќе излезат ли луѓето на улица да пробаат да земат работа во свои раце еднаш у животот?
Ај да видиме колку од сите овде што киснеме по цел ден стварно ја гледаат опасноста од пописов и имаат желба да направат нешто.
Половина од овие што киснете на форум се платеници на говнарот од муртино и некој т.н невладини странски организации и сега глумат дека се против неговите одлуки, истовремено учествуваа во разнебитување на Македонија и формирањето на Северна ( тука морам да спомнам голема активност имаа тогашните говна од модератори на форумов).

Северџаните се најголем непријател на македонскиот народ, нема одење напред се додека не се реши со нив...
Мртов северџан добар северџан!!!:D
Pod poimot severdžani pretpostavuvam misliš na komunjari. Vo red e da se soglasuvam komunjarite napravija milion sranja poslednive trieset godini SDS so site nivni satelitski partiički. No zošto da se amnestira od odgovornost i onaa drugata strana vo MK politikata, a toa e DPMNE odnosno po novo DPNE. Kolku što se krivi komunjarite ništo pomalku ne se krivi ni ovie drugive kako za prodažbata na nacionalnite interesi, taka i za masovnata korupcija, kriminal i partiziranost na instituciite i voopšto celokupnata propast na opštestvoto vo sekoe možno pole. Kolku što ima negativitet vo eden komunjar ili po novo severdžan, isto tolku ima negativitet i vo eden depemeneevski mickovistički poltronski štabotom kakvi što vireat po net prostorov i se pušteni na najjako.

Pod poimot severdžani pretpostavuvam misliš na komunjari. Vo red e da se soglasuvam komunjarite napravija milion sranja poslednive trieset godini SDS so site nivni satelitski partiički. No zošto da se amnestira od odgovornost i onaa drugata strana vo MK politikata, a toa e DPMNE odnosno po novo DPNE. Kolku što se krivi komunjarite ništo pomalku ne se krivi ni ovie drugive kako za prodažbata na nacionalnite interesi, taka i za masovnata korupcija, kriminal i partiziranost na instituciite i voopšto celokupnata propast na opštestvoto vo sekoe možno pole. Kolku što ima negativitet vo eden komunjar ili po novo severdžan, isto tolku ima negativitet i vo eden depemeneevski mickovistički poltronski štabotom kakvi što vireat po net prostorov i se pušteni na najjako.
Ааа не! Се знае што е северџан, неможе да симплифицираш така, додека беа дпне власт бар по однос на ова прашање република Македонија беше, Македонци македонски народ беа, северџан е суштество што гласало/гласа против македонскиот народ и држава, суштество кое мислело/мисли дека од името леб не се јаде и дека ако го промениме за две години сме во ЕУ.
Северџан неможе да се изедначи со ништо до никој друг, тоа е посебна состојба на ретардација невидена досега во историјата на човековото битисување..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom