- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.285
- Поени од реакции
- 26.164
Ако можам лесно да ги најдам, би ги зел. Да не имаш препорака?Аман бе? Ќе ги бараш и другите што не се од Микена или доволни ќе ти бидат и овие?
Ако можам лесно да ги најдам, би ги зел. Да не имаш препорака?Аман бе? Ќе ги бараш и другите што не се од Микена или доволни ќе ти бидат и овие?
Немам затоа што останатите што не се од Микена не се од еден издавач туку се распределени на повеќе. Затоа и овој можеше како комплет да го земеш, дури и на налепницата уште стои Микена, како ги спакувале така стоеле. Јас сум влегувал во подруми и магацини каде што овие поснабдените препродавачи ги чуваат книгите и сум пливал низ пајажини и прашини за да докомлетирам едиции секако без никаква гаранција дали ќе најдеш се што ти треба или воопшто нешто. Тој пат не верувам дека ќе го одиш. Друг начин е да направиш список со сите останати, да го испечатиш во некои си 10-тина копии да одиш на препродавачите со тезги, дел на кеј на Вардар карши Холидеј Ин, дел на главен плоштад, дел на улица Македонија, дел на плоштадот пред музејот на холокаустот и да им оставиш телефон они тебе да те бараат ама познавајќи ги какви се немам високи надежи. И третиот е да ги бараш книжарите што ги издале да ги исконтактираш дали ги имаат тие книги ама во тврдите копии и дали би ти ги продале тебе. Истите овие Нобеловци беа објавени од издавачите и во меки копии за комерцијална продажба. Во Магор на пример ми рекоа дека имаат од тврдите по неколку копии за архива но дека не ги продаваат додека други како Бегемот на пример ми излегоа во пресрет.Ако можам лесно да ги најдам, би ги зел. Да не имаш препорака?
Мене не ми се од кај Блага. Она бараше 300 за која било од Кундера. Овие ги зедов по 250 (Бавност и Незнаење) а 300 за Книга за смеата и заборавот.На Блага и викам за 500 Незнаење и Проштален валцер. Вика, не благодарам
проштален валцер го продава по иста цена како реизданието во Литература, а Незнаење како да е од книжарницата на Рекорд
Мене малце ме накурчи зашо глеам во четот дека претходно лани за Проштален валцер и Незнаење ми дала пониски цени а сеа истите ми дава други повисоки, епа викам Ај ќе се ценкамеМене не ми се од кај Блага. Она бараше 300 за која било од Кундера. Овие ги зедов по 250 (Бавност и Незнаење) а 300 за Книга за смеата и заборавот.
Еднаш и мене така ми направи, ама и пререков и ми ја даде по старата цена што ми ја кажала. Не се сеќавам за која книга беше.Мене малце ме накурчи зашо глеам во четот дека претходно лани за Проштален валцер и Незнаење ми дала пониски цени а сеа истите ми дава други повисоки, епа викам Ај ќе се ценкаме
Ах, тешко да истерам такво нешто до крај, ќе го баталам на пола...Немам затоа што останатите што не се од Микена не се од еден издавач туку се распределени на повеќе. Затоа и овој можеше како комплет да го земеш, дури и на налепницата уште стои Микена, како ги спакувале така стоеле. Јас сум влегувал во подруми и магацини каде што овие поснабдените препродавачи ги чуваат книгите и сум пливал низ пајажини и прашини за да докомлетирам едиции секако без никаква гаранција дали ќе најдеш се што ти треба или воопшто нешто. Тој пат не верувам дека ќе го одиш. Друг начин е да направиш список со сите останати, да го испечатиш во некои си 10-тина копии да одиш на препродавачите со тезги, дел на кеј на Вардар карши Холидеј Ин, дел на главен плоштад, дел на улица Македонија, дел на плоштадот пред музејот на холокаустот и да им оставиш телефон они тебе да те бараат ама познавајќи ги какви се немам високи надежи. И третиот е да ги бараш книжарите што ги издале да ги исконтактираш дали ги имаат тие книги ама во тврдите копии и дали би ти ги продале тебе. Истите овие Нобеловци беа објавени од издавачите и во меки копии за комерцијална продажба. Во Магор на пример ми рекоа дека имаат од тврдите по неколку копии за архива но дека не ги продаваат додека други како Бегемот на пример ми излегоа во пресрет.
Ама во секој случај нема да можеш со еден потег да ги решиш останатите како што ги реши овие. Како бе не ти дадоа попуст за 3 комплета?
Добро е, уште да почнам да читам со истото темпо со кое купувам книги..Добар улов.
Ја имам читано во средно и ми беше многу интересна, лесно четиво е нафрлани се општо познати информации за неколку стари цивилизации. Инаку ја добив на подарок со направената нарачка. Не е купена ама исто како да е.Мишулин е тежок подпросек. Учебниците по историја за средно имаат повеќе информација.