Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Јас мислам дека Ребиќ додаде, за да не му глуши Ибра во случај да промаши. Потоа почна да шутира секогаш кога имаше простор.
Јасно, али после му глушеше дека доцна ја додаде, така што, јебига. :)

Нека се утепаат ако со Томори заебат како со Бакајоко. А веќе рекле дека многу им биле 28 милиони. Грабеж се 28 милиони.

Абе цела кариера на Малдини ЦЕО бил Галијани :icon_lol:

Они да пробаат, а и да не сњ занесуваме од сега со котлето, една ипол утакмица има изиграно добро!
Нека игра редовно уште 6-7 утакмице па ќе видимо што играч е

28 не се можда многу за Челзи , ама за Милан се затоа. Иначе Томори вчера во шпринтот по Верету развил 34.2км/х. Ромањоли тоа нема да го развие и кола да го влече.
Кај и да е сега Кјаер ќе се повреди и ќе си се врати Ромањоли во првиот тим, ама добро би било да се врати уозбилен малку.

Па и добро е малце да го седне на клупа..Кјаер требаше да одмара со Интер пошто е доста спор и Мартинез нон стоп правеше вишок кај него.

Оваа управа ќе даде 28 милиони за играч само ако Томори се покаже дека е Тиаго Силва во најдобрите времиња.
Подобро да дадат 18 Милиони за Самурајот Томијасу и ќе им останат 10 мулиони за резервен лев бек.

Неам јас што да докажувам друже, кажав свое мислење, твое е што си мислиш ти. Реков, му ја почитувам тактичката дисциплина на Ребич, таа е многу битна во еден ваков кревок Милан кој може да има добри резултати само ако сите даваат 120% од себе напред назад. Ама, во еден друг и поквалитетен Милан, спремен за повисоки дострели, искрено, би немал проблем ако иаме играч на којшто би му била даена таа слобода да се враќа само до центар и да демне опасност да нападне во контра.

Фино пиша некој поназад, Ребич тактички е побитен за оваа тактика на Пиоли, ама тоа е затоа што Милан е моментално ваков. Јас немам против во тим да ги иам двајцата, ама фудбалски, Леао може да постигне многу појше од Ребич. Според мене.
Во еден друг и поквалитетен Милан немаат место ни Ребич, ни Леао.
Леао може да постигне многу појше од Ребич и според мене. Ама нема да постигне. Според мене :)!

Јас бев спремен да влезам тука во клинч со сите и да го бранам Леао. Ме поколеба последните неколку натпревари малку. Премногу осцилации...

Дека има талент и дека е способен да направи некои работи, што веројатно никој друг не може во овој тим, тоа е сигурно. Се гледа и напредок кај него.

Е сега, не е нешто премногу млад, во јуни ќе наполни 22 години. Уште не се знае која е негова позиција, еве и нека нема своја позиција, но да се знае дека е некој како Фоден (или Силва), кој е поливалентен и корисен за различни тактички решенија.

На прв поглед може да се каже дека еве и Леао тоа го прави сезонава, но не е баш така. На широк простор е подобар, башка и уште има проблем (и тоа не мал) со движење без топка, па логично е да игра на крилна позиција. Но ни таму не е баш на свое место. Едно време мислев дека е за шпиц, веќе не сум уверен многу во тоа.

Веројатно би му легнало најдобро да игра како втор напаѓач, како Феликс во Атлетико или нешто слично Лаутаро Мартинез во Интер.

И не е само тој таков, ги има повеќе, меѓу кои и Гринвуд и Рашфорд. Но работата е во количината на талентот, интелегенцијата и карактерот. Некои ќе се навикнат на една позиција, некои ќе одговорат одлично на повеќе, а некои ќе си останат недоречени.

Зелен е уште и многу рано се отпишавте од него но ќе ве демантира сите.

Milan is thinking more seriously about buying Fikayo Tomori from Chelsea for 28 million euros. The Englishman is satisfied with his stay in Milan and would like to stay longer in Italy.

[Gianluca Di Marzio]

Еве Ибра ќе го нема цел март кога е најгусто па да видимо цигото што ќе покаже... само дан му фати Манџукиќ место [emoji85]

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Еве Ибра ќе го нема цел март кога е најгусто па да видимо цигото што ќе покаже... само дан му фати Манџукиќ место [emoji85]

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Подобро Леао на шпиц, солиден беше кога играше така. Мада Манџо го има тоа искуство и подобра висина за на глава да му местат ама сигурно се битни овие неколку меча особено со секогаш незгодната Верона која ја води Иван Јуриќ..

Другари, Манџо испаѓа ко да не е играч на Милан. Веќе месец и кусур како е тука, ништо не сме виделе од дечкото а еве кај е крај на сезона. Летово мора да се работи на носење помлад шпиц кој ќе го замени Ибра долгорочно. На Леао повеќе му лежи позиција втор напаѓач или крило, во зависност како е расположено црното симпатично раперче, све да му ебам.

Од една страна криво ми е што капитенот седна на клупа. Не е дека сум нешто особено поврзан со него, а гледам дека и поголем дел од фан базата па и никогаш не била „луда“ по Ромањоли, но фактот дека капитенот ти е ужасен во последната сезона го осеќам како еден вид пораз. Од друга страна, ваљда ова ќе му е пресвртна точка и ќе си ја поврати формата од пред неколку години. Кјаер е склон на повреди, па дуото Томоро-Рома ми изгледа веројатно. Ако не, би рекол дека ќе се размислува за негово продавање.

Последно уредено:
Калабрија, Салемакерс и Томори наводно имаат некоја ситна повреда. Шансите за победа се намалуваат, а и Удинезе може да изненадат како Специја.
Пак 5-6 првотимци фалат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom