Најекономично греење и ладење

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Дека цените на транспортот од Кина се x 5 пати покачени стигнаа дури и до нашите медиуми...цитирам “
[URLТој посочува дека цените на самото место одат до приближно 6.000 УСД по контејнер, во споредба со вообичаената тарифа од 1.200 УСД." unfurl="true"]https://times.com.mk/planeta/нема-повеќе-евтина-кинеска-роба-ценат/[/URL]
Ваууу! Причинава е лудница!
Кинезите праќале контејнери,а овие не им ги враќале оти немале толку извоз за Кина,па транспортните компании останале без контејнери...
Да бев јас директор на China Shipping ова и можеше да се деси... :ROFLMAO:
Ама 5-6 големи компании со десетици илјади вработени од кои илјадници со два грама мозок и/или логистика завршено... И мртви ладни ти го кажуваат ова?! :ROFLMAO:

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Ваууу! Причинава е лудница!
Кинезите праќале контејнери,а овие не им ги враќале оти немале толку извоз за Кина,па транспортните компании останале без контејнери...
Да бев јас директор на China Shipping ова и можеше да се деси... :ROFLMAO:
Ама 5-6 големи компании со десетици илјади вработени од кои илјадници со два грама мозок и/или логистика завршено... И мртви ладни ти го кажуваат ова?! :ROFLMAO:
Види, може тешко е за тебе да сватиш дека и твоите "јапанци" составени со кинески моторчиња и компресори исто ке поскапат....:drk:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Види, може тешко е за тебе да сватиш дека и твоите јапанци составени со кинески моторчиња и компресори исто ке поскапат....:drk:
Ма што ми е мене гајле за некакви си моторчиња... :ROFLMAO:
Работев логистика со САП(свемирска работа е тоа за тебе), и да се деси ваква дешавка и со ваков глуп изговор.... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.304
Koga e kriticna situacijava,pa ne mora da se kupuva od kineski klimi,ke kupuvat od made in Tajvant,Malezija, Ceska,Turcija,pa kinezive neka si ja drzat cenava.
Zatoa izgleda i na Daisekai i padnala cenata na 65000,made in Taivant.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.984
Поени од реакции
11.350
Финтава е сега кој да му каже на Бајден дека кинезиве му прават цигански финти?! :ROFLMAO:

П.С.а и Зоќо наш утре може да испадне со изговоров зошто уште не се стасани вакцините :ROFLMAO:

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.304
Финтава е сега кој да му каже на Бајден дека кинезиве му прават цигански финти?! :ROFLMAO:

П.С.а и Зоќо наш утре може да испадне со изговоров зошто уште не се стасани вакцините :ROFLMAO:
Nemalo slobodni kontenjeri;)

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Дека цените на транспортот од Кина се x 5 пати покачени стигнаа дури и до нашите медиуми...цитирам “
Тој посочува дека цените на самото место одат до приближно 6.000 УСД по контејнер, во споредба со вообичаената тарифа од 1.200 УСД."
Od site firmi kaj nas Mitsu Elektrik gi krena najmogu cenite Za 5% podobreni performansi 20% + krenati mu se cenite.
SF35 50karti AP35 60karti
Fh35 60 karti LN35 80karti
Udrete esap vo procenti .
Toshiba posle subvenciite gi namali cenite so akcii na odredeni modeli.
Firmi ne spomenuvam.- imam i drugi primeri.

Член од
25 декември 2018
Мислења
541
Поени од реакции
559
Od site firmi kaj nas Mitsu Elektrik gi krena najmogu cenite Za 5% podobreni performansi 20% + krenati mu se cenite
Да не спамирам овде Грчки сајтови, да видиме цените таму колку се :)) Нашиве се вадат на то транспорт ова она ВРП за АП 60к карти 45 км од тебе Битола АП под 700 еу ... да бе ние Нафта пијаме.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Od site firmi kaj nas Mitsu Elektrik gi krena najmogu cenite Za 5% podobreni performansi 20% + krenati mu se cenite.
SF35 50karti AP35 60karti
Fh35 60 karti LN35 80karti
Udrete esap vo procenti .
Toshiba posle subvenciite gi namali cenite so akcii na odredeni modeli.
Firmi ne spomenuvam.- imam i drugi primeri.
Kaj koi toa modei na ME performansite se krenale 5%?
Автоматски споено мислење:

Да не спамирам овде Грчки сајтови, да видиме цените таму колку се :)) Нашиве се вадат на то транспорт ова она ВРП за АП 60к карти 45 км од тебе Битола АП под 700 еу ... да бе ние Нафта пијаме.
За Шверцована роба од Грција ти ли даваш гаранција @Pew Pew :D Пиши фирма со адреса или телефон на фирматата-сервис што ке покрие ваква ваша дупачка.
Нафта и није непијаме, и може ли да ни објасниш пишто си дошол до Митсу, кој стои како сервис зад скапо платените Митсу модели....ти и чиракот твој?

Последно уредено:
Член од
25 декември 2018
Мислења
541
Поени од реакции
559
За Шверцована роба од Грција ти ли даваш гаранција @Pew Pew :D Пиши фирма со адреса или телефон на фирматата-сервис што ке покрие ваква ваша дупачка.
Изгледа не си ги видел цените последно Грција https://www.bestprice.gr/search?q=ap35vg за Грциве океј е 700 ЕУ за АП ... колку е кај нас 60к карти WAAAW MAN 300 еу транспорт од ГР до кај нас изгледа преку Финска да не одат за да стасаа во МК :) За шверчувањево во право си ако ти се расипи треба пак да идеш по граници ... + не заборај се враќа ДДВ на климите 600 еу ќе те ко кошта едно АП од Лерин

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
АП е Турска клима....700 еу за Маде Ин Туркиј само будала може да фрли
Вакви финти може само на @An. ka да му се допаднат пошто е дунстер ..како тебе @Pew Pew

Последно уредено:
Член од
31 декември 2019
Мислења
380
Поени од реакции
492
Дај сметка 2500 за струја.6 саати 6500 струја,Панасоник,за 24 часа ако платил 12000 и не е многу.Ако е стоплен.Грее братучед,10500 сметка ама стоплен е,он задоволен е.Нема ништо против климата.Дај твоја сметка 2500 .
Pozz 2 amberi pusteni 24/7

P.s popravka amber i ucrown do 13/1 posle 13ti 2xamber
Автоматски споено мислење:

На светска берза не е покачен бакарот.Ниту транспортот.
Informiraj se podobro koj e nov gazda na solunskoto pristaniste i od kaj doagaat klimite taka da ne e spekulacija site iz isi sto nosat od kina stradaat poradi transportot....

Attachments

Последно уредено:
Член од
20 февруари 2021
Мислења
98
Поени од реакции
272
Deda Trajko, a ti da odis na drugo mesto da raskazues basni....
Ja te ne razumem zasto se tako obracas ? Nisu ovo nikakve basne. Klime Gree Muse tako rade. Ispravi me argumentovano, ako gresim. Za te pare, takav uredjaj u 2021. god ne sme da radi.

Neko drugi je napisao da ce za 6h da potrosi 6kw skupe struje. Ni to nije tacno, potrosice isto koliko i LDC12, samo sto ce Gree da se ugasi bar 7-8 puta, a LDC mozda 1-2, i sto ce Gree za 2C da pregreje prostoriju, a LDC za 0,5 C. Kulturnije i lepse ce da radi LDC.

Ako imas realane argumente da sve ovo nije tacno, slobodno ih iznesi javno, isto kao i ja.

Penzioner sam poodavno, ali sa zetom imamo spoljnotrgovinsku firmu, pa sad dok cuvam unuke imam malo vremena da tumacim i klime :)

Sto se tice brodskog kontejnerskog prevoza, poskupeo je mnogo. Ono sto je u januaru 2020. placeno 3.600 USD, ovog januara je placeno 7.900 USD i to "preko veze" tamo daleko.

Kajgana Shop

На врв Bottom