Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не.
Зашто тој фудбал што се играл во осумдесетите и раните девеести, сега во моментов се игра во српска лига.
Тебе тој фудбал ти се свиѓа, фудбалот во видеото погоре, така?
Епа, слободно пушти си РТС или кај и да пренесуваат српска лига и гледај си.
Нема потреба од одма да се нервираш и да вреѓаш, само ти дадов избор, не знам што се изнервира. :D
Гледај си го Павков и компанија, они се прави мажи, мажишта нели, трпат ќутек и прославуваат победи со трубачи и не пропагираат LGBT срања.. не знам што си земал европски фудбал да гледаш.
Кај виде нервоза бе... што чуден човек си... али ако мислиш дека тој фудбал од 90-сетите сега во моментот се игра во српска лига исто така е во најмала рака дебилизам, нели?
Манчестер јунајтед со Кин/Стам/Сколс освои ЛШ во 90 сетите ако не се варам, моментално ниту еден клуб неможе да освои ЛШ, така да констатацијава ти е ај да не кажам дебилнаа да не се увредиш, ке кажам неоснована.
Ако ти мислиш дека од вчера се игра фубдал и во девеесетите немало фудбалски мајстори, исто така констатацијава ти е дебилна, овај неоснована.
И ако си од ЛГБТ популацијата и се увреди, најдлабоко ти се извинувам.
Автоматски споено мислење:

Не.
Зашто тој фудбал што се играл во осумдесетите и раните девеести, сега во моментов се игра во српска лига.
Тебе тој фудбал ти се свиѓа, фудбалот во видеото погоре, така?
Епа, слободно пушти си РТС или кај и да пренесуваат српска лига и гледај си.
Нема потреба од одма да се нервираш и да вреѓаш, само ти дадов избор, не знам што се изнервира. :D
Гледај си го Павков и компанија, они се прави мажи, мажишта нели, трпат ќутек и прославуваат победи со трубачи и не пропагираат LGBT срања.. не знам што си земал европски фудбал да гледаш.
Кај виде нервоза бе... што чуден човек си... али ако мислиш дека тој фудбал од 90-сетите сега во моментот се игра во српска лига исто така е во најмала рака дебилизам, нели?
Манчестер јунајтед со Кин/Стам/Сколс освои ЛШ во 90 сетите ако не се варам, моментално ниту еден клуб неможе да освои ЛШ, така да констатацијава ти е ај да не кажам дебилнаа да не се увредиш, ке кажам неоснована.
Ако ти мислиш дека од вчера се игра фубдал и во девеесетите немало фудбалски мајстори, исто така констатацијава ти е дебилна, овај неоснована.

O

ob1

Гостин
Пак ќе кажам, пополека, диши, нема потреба да се нервираш. :D
Знам дека ти е нивото премногу ниско и од неписменост користиш зборови како дебилизам, ама нема потреба, стварно. :D
Јас само ти дадов избор, тебе како личност, повеќе ти се свиѓа фудбал од видеото погоре.
Не зборам за играчи, не зборам за квалитет на екипа, не зборам за јачина на лига.
Зборам за стил на фудбал, остри стартови, крвнички влезови, раскопан стадион.. се ова, во моментов можеш да го најдеш во српска лига.

А да, кога сме кај ЛГБТ популацијата, ти си тој кој што сака да гледа "вистински и цврсти мажи" така да, извини си се на самиот себе. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Исто така се тоа супер што го поштувате тој фудбал од деведесетите ама него веќе го нема. Ќе мора да се привикнете на новите правила за што е фаул а што не, во спротива - охридското, ак не ви чинит, не гледајте.

Јас така изгубив желба за Ф1 и не сум пуштила трка да гледам со години иако една кола ја имам дадено за гледање трки во живо.

Друг муабет е што со онаков начин на играње фудбал и примање на онакви удари два пати неделно, нема да гледате кариера на високо ниво кај фудбалер постар од 30 години.

Кој како си сака, само според некоја логика ако нешто не ти чини, губиш желба и не го гледаш. Барем мое мислење :D

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Друг муабет е што со онаков начин на играње фудбал и примање на онакви удари два пати неделно, нема да гледате кариера на високо ниво кај фудбалер постар од 30 години.
Па во видето го имаш еден Рајан Гигс, кој знаае па тој колку удари претрпел пак играше до касни 30-ти и тоа наа топ ниво, Сколс?,Кин?... од други лиги ми текнува моментално на Малдини...

Пак ќе кажам, пополека, диши, нема потреба да се нервираш. :D
Знам дека ти е нивото премногу ниско и од неписменост користиш зборови како дебилизам, ама нема потреба, стварно. :D
Јас само ти дадов избор, тебе како личност, повеќе ти се свиѓа фудбал од видеото погоре.
Не зборам за играчи, не зборам за квалитет на екипа, не зборам за јачина на лига.
Зборам за стил на фудбал, остри стартови, крвнички влезови, раскопан стадион.. се ова, во моментов можеш да го најдеш во српска лига.

А да, кога сме кај ЛГБТ популацијата, ти си тој кој што сака да гледа "вистински и цврсти мажи" така да, извини си се на самиот себе. :)
јас пак ке екажам нема нервоза кај мене, ти се нешто увредуваш брзо околу лгбт...не зборел за играчи, не зборел за квалтетет, зборел за терени и груби стартови, па баш тоа го неема во српска лига бидејќи редовно пратам, а тебе ако не ти се гледа машки фудбал и машко достоинство, а ти се гледа Нејмар со негово превртување по терен и Погба со неговите фризури и изигравање кловн, најдобронамерно би ти препорачал да гледаш уметничко клизање, таму ни стартови ниту машка игра ке најдеш...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па во видето го имаш еден Рајан Гигс, кој знаае па тој колку удари претрпел пак играше до касни 30-ти и тоа наа топ ниво,
Зборам топ кариера на врвно ниво среда/недела. Гигс и Сколс беа ставени на посебна програма (има за ова во биографијата на Фергусон) да тераат долго и можеа да изиграат само по еден натпревар неделно. Гигс последните сезони имаше и проблеми со ложата на едната нога.

Види го за пример Алексис денес што го клоцаше кој стигне, од корнер знаменце ќе се повреди.

Последно уредено:
O

ob1

Гостин
јас пак ке екажам нема нервоза кај мене, ти се нешто увредуваш брзо околу лгбт...не зборел за играчи, не зборел за квалтетет, зборел за терени и груби стартови, па баш тоа го неема во српска лига бидејќи редовно пратам, а тебе ако не ти се гледа машки фудбал и машко достоинство, а ти се гледа Нејмар со негово превртување по терен и Погба со неговите фризури и изигравање кловн, најдобронамерно би ти препорачал да гледаш уметничко клизање, таму ни стартови ниту машка игра ке најдеш...
Па не, мене ми се гледа Нејмар со негово превртување по терен и Погба со неговите фризури и изгравање кловн, и тоа си гледам, немам потреба од уметничко клизање, едноставно си пуштам европски фудбал и тоа е тоа.

Тебе не ти се гледа Нејмар со негово превртување по терен и Погба со неговите фризури и изгравање кловн.. ама сепак ги гледаш. :D

Прејако хахха.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Зборам топ кариера на врвно ниво среда/недела. Гигс и Сколс беа ставени на посебна програма (има за ова во биографијата на Фергусон) да тераат долго и можеа да изиграат само по еден натпревар неделно.

Види го за пример Алексис денес што го клоцаше кој стигне, од корнер знаменце ќе се повреди.
Мора и да се признае дека денешната медицина и нутриционизам се на две нивоа погоре од 90-сетите, па можеш да видиш еден Ибрахимовиќ да игра на 40 години и да го надрипа Кулибали, или Роналдо со неговата форма во негови години, но сепак тоа се изузетци... поентата ми е тогаш неможел да игра две утакмици неделно 30+ играч, денес неможе да игра 33+ играч и тоа ради напредување на науката, а не ради грубите фаули или шта ја знам... денеска имаш цела наука и технологија за одмор на телото, тогаш немаало тие комори и остали заебанции...

Па не, мене ми се гледа Нејмар со негово превртување по терен и Погба со неговите фризури и изгравање кловн, и тоа си гледам, немам потреба од уметничко клизање, едноставно си пуштам европски фудбал и тоа е тоа.

Тебе не ти се гледа Нејмар со негово превртување по терен и Погба со неговите фризури и изгравање кловн.. ама сепак ги гледаш. :D

Прејако хахха.
Види ти кажав поштујем и гледам Атл.Мадрид баш ради машка игра, а кога налетам на циганаријава Нејмаар навијам да го прекршат за да не се џабе превртува по теерен како што знае... неможеме да се разбереме различен укус имааме на фудбалската игра... јас поштујем машка, фер, витешка игра кааде што фубдалеерите влегуваат без компромис во натпреварот, ти сакаш фудбал со фризури, шминки, превртувања, плачипичкарење... јбг за укуси не се дискутира.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не рече никој да гледаме како одредени Рој Киновци и Матерацовци сељачки се иживљаваат врз недужни напаѓачи, туку работата е што многу ги омекнаа критериумите и се свири све и свашта, буквално да не смееш да имаш контакт со противник.

Фудбалот се претвара во модерна НБА каде на секоја утакмица имаме пенал и целта е да има што повеќе голови и атрактивна игра односно фристајл каде е доволно само да си брз и малце силен за рамо уз рамо дуел и немаш гајле. Играчиште си.

Ама битно ете на Об1 џиберот му се свиѓа таквиот развој за да може на децата утре да им кажува еј сине Ѕвонко на времето да видиш ти Винчиниус каков играч беше бобобобобо како дриблаше и никој не смееше да го пипне.

O

ob1

Гостин
Види ти кажав поштујем и гледам Атл.Мадрид баш ради машка игра, а кога налетам на циганаријава Нејмаар навијам да го прекршат за да не се џабе превртува по теерен како што знае... неможеме да се разбереме различен укус имааме на фудбалската игра... јас поштујем машка, фер, витешка игра кааде што фубдалеерите влегуваат без компромис во натпреварот, ти сакаш фудбал со фризури, шминки, превртувања, плачипичкарење... јбг за укуси не се дискутира.
Витешка игра а?
Епа брате ти си прав маж, што да ти кажам друго. :D

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.338
Кој како си сака, само според некоја логика ако нешто не ти чини, губиш желба и не го гледаш. Барем мое мислење :D
Па што да гледам? Турски серии? Ај еве овие два дена имавме шпиунска афера со Саашто, па попунивме време, онака кај мене освен фудбал и чат пат Нешенел Џиографик:D ништо друго не пуштам. Сакаш нејќеш ќе ги гледаш Салах, Нејмар..... како умираат од допири:cenzura:

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Не фали фудбалот од 90ти, туку фалат играчи на кој им е срам да паднат. Во 90ти тој што паднал имал стварно причина да падне и гледал одма да стане. Сега играчите се фрлаат како покосени на секој контакт и веќе судиите не можат да разликуваат интезитет на контакт подари што сите научија да се фрлаат театрално. Плус на играчите веќе во глава им е влезено дека ако не падне нема да му суди фаул.

Ова театралност почна да се употребува во големи мери неге околу 2004год кога почна таа доминација на Барса. Они ептен користеа театрални фори и послем тоа веќе видоа сите и почнаа да го користат сите. Зошто јас да не се фрлам така ако веќе они го прават тоа, на тој начин се прошири сегде.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.902
Поени од реакции
67.557
Оправдано сакајки да ги заштитат играчите од стартови како оној на Вини Џонс, и Рој Кин на Халанд, се донесоа во ситуација играчи да се превртуваат и најмал старт, и тоа да биде нормално.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Овие Норич работат според ист алгоритам веќе едно 10год. Ќе освојат 100 поени во Чемпионшип па наредна година ќе завршат последни во ПЛ, па пак 100 поени ќе освојат и така во круг.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.209
А сеа да не се лажеме дека фалат сељаци како Вини Џонс и слични, тој на мајка му дома не и фали не пак на теренот. Јас поштувам машки фудбал со доста борбеност и дуели, ама ова на Вини Џонс или Рој Кин на Халанд е надвор од умот, директна умисла за повреда и нечовечки стартови. Овие сега да играат против клубовите за кои навивате гарант ќе квичите низ нетот дека ве убил од ќотек и дека тоа не е фудбал него кик бокс.

Од друга страна денес имаме пак друга крајност, Нејмар, Ди Марија(да, ова е можеби најлигавото копиле) и остала багра шминкери кои и без контакт паѓаат и се тегават по терен со минути.

Ни едното ни другото не го поддржувам, најдобро е некоја златна средина, играчи ко Меси или Занети на пример кои трпат и ќотек и удари и дуели и продолжуваат да играат. Чудно е како Меси не испадна плачипичка од таа школа/генерација на Барса, уз толку глумци и дегени околу него, Бускетс, Алба, Пике, Суарез... Дефинитивно ни овој како да го наречам нов правец на фудбалот не е ок, убаво пишал Џонтра погоре дека сакаат повеќе голови, атракции кур се тресе, во стилот на НБА, ама се губи шмекот на фудбалот и навлекува гнев кај гледачите, особено оние кои подолго време пратат фудбал.

Иначе да сум штопер во некоја од екипите што играат против Нејмар и Ди Марија дефинитивно ќе се претворам во Вини Џонс на 1 минута и ќе им ебам све иритантно на двајцата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom