Блам држава

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.788
Поени од реакции
3.858
Сашо покажа дека е вистински Дон.
Им покажа дека може да ги бутне за 1 ден. Ги примора да се пазарат со него. Се испазарил за што сакал, капата на страна. Не знам со кој се пазарел, ама со некој се пазарел и сум прилично убеден дека го добил тоа што го сакал.
На пресот кажаа дека у Влада пичка се напраиле. Оли рече дека од кај Рускоска е излезена информацијата. Член на влада уште у Петокот знаел. Готови беа, не знаеа ништо, очи си вадеа меѓу себе. Радоста на Зз ми кажува дека им било вуна и сеа им олесна. Се ококорија.

Е сеа друго. Ако успеал да се договори и да му биде успешен конгресот во Вмро, нека земат нека му ја препишат Македонија, нека биде неприкосновен владател :tvg:

Не е ни чудно зашо 10 години беа власт и уште 25 ќе беа да не интервенираа странците

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Aли не ми е јасно што е поентата на сето ова. Дали пробал да избега али не му успеало? Не верувам бидејќи не би бегал така очајно според мене. Дали е сепак да се тргне внимание од пресудите кон обвинетите за монструм? Или сепак нешто друго?
Поентата е да ги растури као бугарска скупштина, да ја прикаже неспособноста на власта и да ја бутне истата, со тоа ако не се има добро испазарено за пресуда како што он мисли дека треба да е, да ја обжали и да се испазари со судскиот совет на апелација или да ја врати пресудата пред кривичниот суд и паак да се пазари, но со нови луѓе во власта, бидејќи за овие не верувама дека некој нормален човек би гласал повеќе во државата.

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
Слушај ја вештеркава, заради тоа што сам се пријавил во обвинителство, а претходно најавен преку други луѓе (веројатно за да не му прават скандал апсење), се појавила олеснителна околност во целиот случај. :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485
И оваа Вилма делува со благи психички растројства.
10 секунди спојува реченици, лексиконот и е еквивалентен на второ оделенец, несигурна во себе, избувлива....
Цела држава ја водат ментално лабилни личности. Страшно!

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
И оваа Вилма делува со благи психички растројства.
10 секунди спојува реченици, лексиконот и е еквивалентен на второ оделенец, несигурна во себе, избувлива....
Цела држава ја водат ментално лабилни личности. Страшно!
Не, таа е тотално Луда!!

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ова плаче за сценарио на Гај Ричи. Од тие неговите брзи филмови и заплет/расплет во период од два дена. Секако во улогата на Мијалков ќе се појави нашмркан Метју Меконахи кој ќе филозофира пред новинарот едно 15 минути на шкотско ирски акцент, ко што практично и збори Бате, во потесните кругови на најблиските пријатели познат и како Шiптарот. :D

M

Macedon1um

Гостин
Нека не те чуди да е вистина, синот не за џабе му го држеа вчера 10 саати во станица му спремаа некое обвинение за помош при бегството. Ако дополнително на ова му кажат дека ќе летнат фирмите имотот со финансиска истрага Мијалков нема да дозволи да се случи тоа, па повеќе му се исплаќа да си одлежи

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
После тоа дека заев ќе се компензирал со вучич за вакцините од фајзер што ќе ни ги донирале, а уствари вределе 60к евра, сосема логично излага ова дека му се заканиле на мијалков дека ќе му го соберат имотот и ќе му ги малтретираат членовите на семејството, јер станавме вилает на поединци...

П.С. консултација со некој од правнициве на форумов, имот и сметки не може да се замрзнат за помагање на бегство, туку само ако се за истрага за финансиски криминал и постои сомневање дека имотот е стекнат на криминален начин. Пропуштам нешто?

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
После тоа дека заев ќе се компензирал со вучич за вакцините од фајзер што ќе ни ги донирале, а уствари вределе 60к евра, сосема логично излага ова дека му се заканиле на мијалков дека ќе му го соберат имотот и ќе му ги малтретираат членовите на семејството, јер станавме вилает на поединци...

П.С. консултација со некој од правнициве на форумов, имот и сметки не може да се замрзнат за помагање на бегство, туку само ако се за истрага за финансиски криминал и постои сомневање дека имотот е стекнат на криминален начин. Пропуштам нешто?
И мене ме интересира ова. Ама и да е така како што напиша ти во рок од 5 дена измени во законот по брза постапка со европско знаменце и средена работа.

Ова е лудило, се надевам дека во скоро кога ќе се пробудиме некое утро на телевизија ќе ни речат дечки овој беше скриена камера која траеше 30 години.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
И мене ме интересира ова. Ама и да е така како што напиша ти во рок од 5 дена измени во законот по брза постапка со европско знаменце и средена работа.

Ова е лудило, се надевам дека во скоро кога ќе се пробудиме некое утро на телевизија ќе ни речат дечки овој беше скриена камера која траеше 30 години.
Уставот забранува важење на законите наназад, т.е. за времето пред да се донесени, ОСВЕН ако тој нов закон не е поповолен за лицето, а за Мијалков или за членовите на неговото семејство, ова не би било поповолно.
Правник сум и од тоа јас што знам е вака како што пишав, ама можеби пропуштам нешто...

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Најлошото од целава ситуација е што фрустрацијата што испаднаа кловнови и блеснаа со сета своја неспособност пред очите на цела јавност, ќе ја лечат врз обичниот народ, со зачестени казни, претреси и малтретирање обични луѓе, за да се извадат за пропустите, да покажат дека не е сè така црно, дека институциите работат и државата е функционална.

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
Па и овој „Даскалов“ секој ден ко навиен, оставка оставка оставка.... Ми се кења кога го слушам, таков антиталент за политка, невидена работа. . .

Kajgana Shop

На врв Bottom