[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Лујџе, ајде гласање пушчајте.
Треба нешто друго да се готви.

Строг пост додека не помине гласањето :D

Само take away до тогаш.
Шала на страна, само за натпревари сликам и ги дотерувам тањирите. Немам време како во lockdown да ги џиџам, да сликам, па ефекти...
Сега кога кувам, фрлам у тањир и одма се јаде. :)
Башка и нова тема ме тера да кувам нешто што досега не сум го кувал.

Како сте расположени за мексиканска кујна? Бурито, начос, кесадиљи, такос,енчиладас, може и маргарита? :)

Додека чекаме да ни го сменат насловот, ние може да почнеме со готвење, значи готвиме мексиканска храна.
Во меѓувреме, @CafeDelMar @shumecha.tableta @Bitcoin кој може нека ни смени наслов. Фала! :)

20210224_001538.jpg

Moja verzija na meksicka pajela...

Meksickata e so pilesko, safron oriz i zelencuk.

Jas si dodavam svinsko, jajce, edno avokado i mnogu mnogu merken taka da ljuti, mnogu ljuti lol :gjavol:

Merken e chillenasko chilli ama pusheno... doaga nesto kako epten luta chubica ama so smoked after taste, nesto kako burbon.

images.jpeg

Fajita... Inace da Fahita se izgovara...

Enchilada ne e ko tvrda palacinka celoto zatvoreno i zapeceno? Jas obicno taka ja pravam, lol mada stalno ja prepecuvam, nikad ne sum ja pogodil kako treba :pos:

Прегледај го приврзокот 285559
Енчилада се јаде со вилушка,а буритото со раце,и е затвпрено од сите страни.Тоа е раззликата.
Буритото најчесто се полни со чили кон карне или или де поло,а енчиладата со ракчиња,туна...итн)))))
И буритото може да го печеш

Back
На врв Bottom