Можеби за тебе се криви некакви амбасади и страни држави, за мене криви се корумпираните професори, началници и сите оние кои што може да ги сретнеш секој ден преку ден во кафана како уживаат на сметка на мене, тебе, некој друг.
А за Северна не знам што сакаш да ти кажам, буквално истиве горе се криви за се што се случува, а такви има во секоја партија и нивните деца гледам натака се ориентираат.
Ај сега ти удостои ме и просветли ме како евроамбасадорите се криви за тоа што ни се случува?
Не се разбираш ти во политика, ќе ти објаснат штапците, значи америте го терале Заев да бара едно евро за Вицето, а кинезите го принудиле Груевски да бара пет посто на целото, да се разбереме тој не сакал затоа шо не е таков, ама со децата му се заканиле...и оп, Миле ми текна.
Инаку по истата логика, за се, апсолутно за се шо не чини во виљаетов се виновни партиски неопределените затоа шо:
СДСМ: не му овозможиле доволна поддршка на Заев да не мора да прифаќа тоа шо прифатил, а и во доста голем број гласале за ДПМНЕ, да не биле партиски неопределените такви глупави, сега се ќе било во ред, ама ете по нивна вина...
ДПМНЕ: предавници од кои дел ја поддржале Шарената, а повеќето биле против власта на Груевски/ДПМНЕ, власт која дење ноќе се борела за Македонија и македонштината, истите тие се криви за Референдумот и за тие 8 пратеници од ДПМНЕ кои се ставија во функција на СДСМ, требало да знаат дека до посер треба да се трпи ДПМНЕ пошто тие имаат ексклузивна лиценца за патриотизмот во МКД.
Се на се, иако никој друг не бил на власт во МКД од независноста до денес сем ДПМНЕ/СДСМ, партиски неопределните се криви за се негативно затоа шо пази, ништо шо прават партиите и нивните подлизурковци за нивни личен и теснопартиски интерес не им одговара на овие другите, во превод или завземи страна и биди слеп послушник, или си помножен со нула, иако таа слепа партиска послушност не е никава гаранција за нешто, сем во даден момент да бидеш уценет да направиш идиот од самиот себе релативизирајќи некоја тешка пиздарија.
Олигархијата е константа и главна во партиската кадровска политика и иземена од јавна бламажа, материјално компензираат на сите страни и ич qr не ги боли за ништо.
Еве сеа Левица како зема замав, и како повеќе отскокнува од контекстот кој му оди во прилог на ДПМНЕ, и тие полека стануваат предавници и кој знае шо друго ќе им истекне да ги етикетираат, иако да бидеме искрени тоа шо Левица го говори е во суштина она шо е во потсвеста на секој еден пристоен македонец, а тука може и да се вбројат и сите оние рационални припадници на малцинствата во МКД. Ако ништо друго, бар ќе мотивираат некоја екстра бројка на гласачи да излезат на избори, останува да видиме како ќе ја операционализираат таа поддршка, видовме шо СДСМ направи од Шарена револуција, да се надеваме дека Левица нема да ја изигра истата улога за ДПМНЕ.
Да се разбереме, СДСМ со намера анулираше се шо произлезе од Шарена револуција затоа шо не беше подобно и постоеше шанса да премине во структура која нема да им годи, а не беше соодветно филтрирано.
Ideme napret