Имаше една Мери и таа е омажена за шипо.Него,да питам нешто.
Јели има неки Македонац да је оженио шиптарку?
Имаше една Мери и таа е омажена за шипо.Него,да питам нешто.
Он вика дискриминаторска и фашистичка држава, не вика македонците се дискриминатори и фашисти, но тие што ја бранеа таа дискриминаторска држава се фашисти."Дискриминаторска и фашистичка држава", а цело време имаат пилот партија од нивниот етникум која е на власт!
Не е во право. Едно албанско знаме не е провокација, 100 албански знамиња се. Знамето низ историјата (воено или државно) било симбол за бележење на територија. Албанците би требало да имаат знаме на својот етникум, може да го има дури и симболот од знамето на Албанија и тоа ново знаме да ги означува (симболизира) Албанците во Македонија. Не може една држава да има повеќе знамиња, иако албанското не е официјално, го има пред сите општини со значителен процент или каде мнозинството се Албанци. Го има и на други места, како булевари и државни институции. Пред општина Чаир го има и знамето на САД, а пред година дена видовме како полицијата го симнува знамето на Руската федерација кое го имаше поставено Единствена Македонија! Знамето на САД виси и пред штабот на Дуи во Чаир!
Најмногу иритира тоа што они глумат жртви на некаква дискриминација. Каде се дискриминирани? И секогаш кога сакаат да извлечат нешто повеќе, одат на оваа карта. Се поставуваат мирољубиво, ставаат неколку набројуванки и го релативизираат нивното наредно барање. Во темата за Левица ја начнавме темата за личните карти. Јас сум против. Нема потреба етничката припадност да биде нагласена таму. Личната карта служи за потврдување на државјанство, живеалиште и идентитет.
Да не си ме помешал со некого?@puno, што бидна со мојот предлог?
Да најдеш 100 семејства од албанско муслиманско село во Македонија, секое од нив да одгледа по едно прасе до свиња за колење, да ја заколе и да направи по една пршута. Прасињата и храната за товење ќе ги обезбедам јас, на моја сметка. Потоа, кога ќе направиме еден саем на свинска пршута, па кога ќе промовираме светски познат бренд во вид на Prosciutto di Likova, Prosciutto di Forina или Prosciutto di Veleshta, има да биде најбаран деликатес во светот и светските гурмани нема да прашуваат за цена. Што велиш?
Не, не сум. Ти нудам бизнис план. Твое е само да ја подготвиш територијата. Нели рече дека Албанците биле изманипулирани што бранат убијци на деца и што дигаат споменици на терористи? Да видиме на дело дали може да ги изманипулираме со одгледување свињи и приготвување пршута. Кога почнуваме?Да не си ме помешал со некого?
Може барем поента да напишеш.
Каде Албанците се дискриминирани?Он вика дискриминаторска и фашистичка држава, не вика македонците се дискриминатори и фашисти, но тие што ја бранеа таа дискриминаторска држава се фашисти.
Уште викате дека глумиме жртви, па 18 години луѓето седеа во затвор за случајот Сопот, инспекторот кој насилно повлекол признание уште си работи на своето работно место. Верувајте дека има повеќе вакви случаеви кои лежеа со години во затвор, таков е и случајот Алфа (единствена вина му било дека бил член на ОНА).
Требаше сите граѓани на нозе да станат само заради овој случај, ама од вас ништо.
Сите кои сте против рамковниот договор сте фашисти, разбирам да се има забелешки за детали, ама за суштината треба да си скинхед а да си против.
Ав ав ме занема бе, браво.Не, не сум. Ти нудам бизнис план. Твое е само да ја подготвиш територијата. Нели рече дека Албанците биле изманипулирани што бранат убијци на деца и што дигаат споменици на терористи? Да видиме на дело дали може да ги изманипулираме со одгледување свињи и приготвување пршута. Кога почнуваме?
Аделина тахири е земена за наш мислам, убаво девојче не личи уопште на шиптаpка.Него,да питам нешто.
To što izgleda lepo ne znači da nema šiptarski "bekgraund".Аделина тахири е земена за наш мислам, убаво девојче не личи уопште на шиптаpка.
Потпишавме договор кој е уставен, а уште не е имплементиран, директно се кочи од македонците на власт, секој член на договорот се проблематизира до бескрај додека не стане досадно. Работеа за да стане омразен и од обичниот граѓанин.Каде Албанците се дискриминирани?
Со коментарот очигледно сака да навлажни нечиви очи, ама ги промашил поентите. Сакаш да кажеш дека бранителите се фашисти или лошо те разбирам?
Зборуваш во минато свршено време. Јас зборувам за денешната состојба. Каде тебе ти се скратени права? Што ти не можеш, а јас можам во оваа држава (исто припадник на малцинство)? Или што може Македонецот, а не можеме ние?
Инаку со коментарот само ми ја потврди тезата- глумење на жртва за стекнување одредени барања (кои веќе не се ни права или привилегии). За да биде право, треба да им е достапно на сите граѓани (никој не може да ја впише етничката припадност во личната карта). За да биде привилегија треба да и биде достапно на одредена помала група граѓани. Ама кога ти лепиш етикети, ајде и јас. Овој режим повеќе наликува на апартхејд, него ли на фашизам. Не викам дека е апартхејд, туку дека наликува.
Не е омразен, тој ви дава активна политичка моќ. Патем никаде не го спомнав Рамковниот, но имам право да не ми се допаѓаат одредени делови од истиот, како што има делови кои не ми се допаѓаат од Преспанскиот (каде на референдум гласав Против). Дали имаше референдум за Рамковниот па да го видиме ставот на народот?Потпишавме договор кој е уставен, а уште не е имплементиран, директно се кочи од македонците на власт, секој член на договорот се проблематизира до бескрај додека не стане досадно. Работеа за да стане омразен и од обичниот граѓанин.
Ставот на народот го знаеме многу добро, и знаеме зошто е таков.Не е омразен, тој ви дава активна политичка моќ. Патем никаде не го спомнав Рамковниот, но имам право да не ми се допаѓаат одредени делови од истиот, како што има делови кои не ми се допаѓаат од Преспанскиот (каде на референдум гласав Против). Дали имаше референдум за Рамковниот па да го видиме ставот на народот?
...тој не знае што зборува, тоа се пренесува преку ДНКто и така се раѓаат со нагон на превари, фалсификати, мафиозо, силување, дрога, пиштолерос, убиства, и тука тешко некој може да смени, па макар со калемење од друга вера!Фуркан Салиу.......Клан ТВ
......вели вака
Прегледај го приврзокот 284524
Прегледај го приврзокот 284525
.....Според Фуркан Салиу.....УЧК не било никаква провокација. Они војувале........се со цел да ни ја нормализираат државата.
Така е Фуркан......се што е во името на Алах мора да се оправда и поддржи......што повеќе каури сте легнале под земја, сте ги дигнале во воздух, сте ги масакрирале......."УЧК борците што војувале".....сите во рајот ќе добијат по 100 девици. А тек за каурчињата што ги убивте за Велигден.........за секој ХЕРОЈ муслиман по 500 девици во рајот.....во најмала рака.
Они сакале да ја нормализираат државата.......со колење каури.....и тоа за Албанците е во ред.
Зависи периодот кој го гледаш , генерално албанците од Скопје,Куманово и Тетово се доаѓани од Косово 90ти затоа најверојатно и повеќето од нив го имаат менталитетот учкарско-џихадистички , така да ако Скопјанец рече дека многу албанци се доселиле во Скопје нема да рече нешто погрешно.Уште во школо учите дека албанците дошле во Македонија, дека порано немало тука воопшто.