Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Тоа е заради посттрауматскиот стрес дисордер од Енвер Хоџа. Он знаел како треба и направил од Албанците во Албанија колку-толку луѓе. Треба да го слават како Турците што го слават Ќемал Ататурк, да не бил он ќе останеле неписмена хорда орки, односно како овие тука. Разликата помеѓу Албанците (муслимани) во Албанија и Албанците (муслимани) тука е целосна заслуга на Енвер Хоџа. Иначе да, 70% муслимани, 40 години во џамија не смееле да стапнат оти не смееле, а сега кога смеат одат 2 пати во деценија, пијат, јадат свинско, се мажат со каури, забулена не можеш да најдеш па макар и животот ти се зависел од тоа, од тие 70% ако има 20% што се молат 5 пати на ден секој ден како што заповеда исламот ќе се бањам во охридско на -10, не постат за Рамазан, се на се прва лига муслимани, талибанците и Боко Харам на нив се угледуваат и од нив се инспирираат. Да проба некоја тука да се омажи за каур да видиме како ќе помине. Еј во 21 век се кријат во македонски ресторани да јадат преку ден за Рамазан, се плашат да не ги видат како мислиш со хероин да се бодат. Тирана за вас е спејс шатл. Абе мочана Приштина за вас е Њујорк.

Него остави ти тоа, кога ќе дојдеш на свинско и да се сликаме пред Скендербег?
Делумно се сложуваме, албанците тука се поконзервативни и порелигиозни до другите региони.
Ама не се сложуваме кому му служи ваквата ситуација.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.137
Поени од реакции
25.678
Делумно се сложуваме, албанците тука се поконзервативни и порелигиозни до другите региони.
Ама не се сложуваме кому му служи ваквата ситуација.
Жал ми е радниче, ама не можам да се сложам дека на Србите им служи ваквата ситуација.

Него остави ти тоа, кога ќе дојдеш на свинско и да се сликаме пред Скендербег?
Ми се свиѓа што стално ја избегнуваш главната поента на муабетот.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Жал ми е радниче, ама не можам да се сложам дека на Србите им служи ваквата ситуација.

Ми се свиѓа што стално ја избегнуваш главната поента на муабетот.
Оваа недела или следната ќе треба да доаѓам натаму, еве по пп ќе ти пишам контакт.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.137
Поени од реакции
25.678
Оваа недела или следната ќе треба да доаѓам натаму, еве по пп ќе ти пишам контакт.
Значи земи знаме така поголемко и две кечиња по можност од оние што личат на дупната топка пресечена на пола, а не од оние мрежастите како миље. И немој случајно да си ми кажал дека немаш дома такво нешто или дека не знаеш од кај да најдеш затоа што жими Хасан Приштина ќе ги фатам сите врски и ќе дојдам некако до Али. Има да ти направат десунетизација. Швицарска и на гугл мапс нема да ја гледаш ќе ти ја дава замаглена како што ги дава некои нуклеарни централи и воени бази.

А тек ако им го пуштам скриншатов и делов подвлечен во плаво има сам да бараш да се прекрстиш во Јохан и да туркаш жени од балкон.

1613405772160.png

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Значи земи знаме така поголемко и две кечиња по можност од оние што личат на дупната топка пресечена на пола, а не од оние мрежастите како миље. И немој случајно да си ми кажал дека немаш дома такво нешто или дека не знаеш од кај да најдеш затоа што жими Хасан Приштина ќе ги фатам сите врски и ќе дојдам некако до Али. Има да ти направат десунетизација. Швицарска и на гугл мапс нема да ја гледаш ќе ти ја дава замаглена како што ги дава некои нуклеарни централи и воени бази.

А тек ако им го пуштам скриншатов и делов подвлечен во плаво има сам да бараш да се прекрстиш во Јохан и да туркаш жени од балкон.

Прегледај го приврзокот 284376
Е немам ни кече ни знаме дома, ама ќе си купиме на битпазар.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.601
Поени од реакции
9.237
@puno, што бидна со мојот предлог?
Да најдеш 100 семејства од албанско муслиманско село во Македонија, секое од нив да одгледа по едно прасе до свиња за колење, да ја заколе и да направи по една пршута. Прасињата и храната за товење ќе ги обезбедам јас, на моја сметка. Потоа, кога ќе направиме еден саем на свинска пршута, па кога ќе промовираме светски познат бренд во вид на Prosciutto di Likova, Prosciutto di Forina или Prosciutto di Veleshta, има да биде најбаран деликатес во светот и светските гурмани нема да прашуваат за цена. Што велиш?

Член од
6 февруари 2021
Мислења
29
Поени од реакции
22
Него,да питам нешто.
Јели има неки Македонац да је оженио шиптарку?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.928
Поени од реакции
50.706
Гого Јовчев, ама не му ја дава и мака виде. Фрчко исто , со тоа што тука невестата виде мака. :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom