Windows Vista

• Креатор на темата Креатор на темата torrent
  • Време на започнување Време на започнување
Ми кажа татко ми дека на лаптопот мој му стаиле Виста, и кога ми кажа ке го утепав:icon_lol:Чини ли Вистава или не?
Позз

Зависи на што машина (конфигурација) е ставена. Ако е на нешто добро, тогаш ХР може гомна да јаде.

Респект:vozbud:
Нека јаде гомна тогаш:vozbud:
Лаптоп со Dual Core Ultra x2 2.1 GHz, 4GB of ram ^^, NVidia GeForce 9600M:salut:
Kе ја биде Vistata?:helou:

Еве ги тестирам никое време Vista x64 и x86.
- И да ја пофалам x64-ката. За работа е побрза од x86-ката, а во однос на игра некоја немам зборови дефинитивно е x64-ката. Закон работи поубаво ги отчитува рамовите на PC-то, на x86-ката имав 5.7поени, а на x64 ми се зголеми на 5.9поени :helou:

- А ја има ли некој тестирано Windows Xp x64 vs x86 ?

Aj некој АСАЛЕН активатор за виста ултимејт... нишо не фаќа кај мене од активаториве шо ги симнав...:nesum:

Како она Window Color and Appearance, да го направам вакво: http://www.pcmag.com/image_popup/0,1871,iid=169179,00.asp ??
Mене сега ми е вакво кога ке идам на него: http://www.pcmag.com/image_popup/0,1871,iid=169182,00.asp

(Линковиве ги ставив вака затоа што не можеше како слика да се аплоудира.. ако треба избришете ги..)

:smir:

Оди properties на computer и ако имаш инсталирано драјвери за графичката, оди тука на линкот Update score, почекај една минута да направи некои тестови, ќе ти го оцени компјутерот па после ќе можеш да си мењаш во Vista Aero

А може да се симне тоа Виста Аеро..?

дали можам да снимам ЅР1 за виста стартер пошто од телеком го имам земено компјутеров и незнам колку можам софтверски да го чепкам
:uvo:

дали можам да снимам ЅР1 за виста стартер пошто од телеком го имам земено компјутеров и незнам колку можам софтверски да го чепкам
:uvo:

Све можеш.

Го симнав Sp2,и навистина на бенчмаркот вади повеќе fps,но во игра (GTA4) почнува да сецка помалку,што не беше претходно случај...That's weird :|

Ми кажа татко ми дека на лаптопот мој му стаиле Виста, и кога ми кажа ке го утепав:icon_lol:Чини ли Вистава или не?
Позз

Зависи, на шо машина е како шо ти пиша Корун.
Со лап топот претежно во пакет оди Vista пошто Microsoft прилично го форсираат.
Енормно им е профитабилен (зборувам за во странство), каде шо пиратеријата е строго забранета па мораш дополнително да купуваш софтверска поддршка.
Ќе ти испадне двојно повеќе трошок за софтвер, во споредба со купениот компјутер.

Ама сега Windows 7 и тоа како ќе го урне Vista, како шо имав можност да прочитам статии од некои шо веќе го пробале и утврдуваат дека дури и beta верзијава е подобра.
А, финалната ќе излезе за некои 4-5 месеца.

Респект:vozbud:
Нека јаде гомна тогаш:vozbud:
Лаптоп со Dual Core Ultra x2 2.1 GHz, 4GB of ram ^^, NVidia GeForce 9600M:salut:
Kе ја биде Vistata?:helou:
Јас имам ваков лаптоп. MSI GX630, гејмерскиот. Најновиот процесор од ПУМА процесорите на АМД, 4 гига РАМ, Гфорс 9600 и Виста ултимејт... ок е на изглед Vista-та, ама функционално зеза многу често.. Не сум презадоволен од Виста во поглед на функционалост. Ќе го симнам СП2 да видам дали ќе се поправи нешто, ако не креирам партиција и си инсталирам XP за да ги работам на раат тие сериозни програми што ми требаат.

Јас имам ваков лаптоп. MSI GX630, гејмерскиот. Најновиот процесор од ПУМА процесорите на АМД, 4 гига РАМ, Гфорс 9600 и Виста ултимејт... ок е на изглед Vista-та, ама функционално зеза многу често.. Не сум презадоволен од Виста во поглед на функционалост. Ќе го симнам СП2 да видам дали ќе се поправи нешто, ако не креирам партиција и си инсталирам XP за да ги работам на раат тие сериозни програми што ми требаат.

Kажи што нечини :)

Kажи што нечини :)
На сред работа ми се појавува ерор, веќе неколкупати, а работата не ми е зачувана и немам избор освен да го рестартирам програмот и јово на ново, бавно се подига, укочува доста често само поради отворање на еден фолдер и многу др. работи.. Верувај ја имам повеќе од 1 месец и доволно за да забележам дека има многу недостатоци. И ептен ме нервираат големите икони. Само простор се зазема на десктоп за разлика од ХП каде имаш повеќе простор на десктопот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom