Windows Vista

D

drle

Гостин
Плус,да не заборавиме дека во quick launch,вистата има switch between windows,како и нова икона за show desktop.

Исто така,ако селектираш икона,ќе ја обоиш плава,додека на Vista иконата си останува иста боја,а просторот околу неа станува плав :wink:

Ако отвориш My Computer,или што било,ќе ти најдеме уште грешки,не се секирај :)

Да не збориме што минимизирање и сите преубави анимации од Vista,ги немаш...
Абе што се мачиш да му објаснуваш на слеп како да стигни до некое место. Му рекле некои "професионалци" дека Виста не чини и овај сега го зел здраво за готово тоа и се курчи демек знај нешто за компјутерите за да изиграва шизик во маалото.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Ај чаре - компјутерот го земав со Виста и имав некаков три месечен трајал на целиот офис. И сеа пројдоа три месеци и треба да го купам, а е над сто евра :(

Dr.Zizou

Extra-Maximum
Член од
27 октомври 2008
Мислења
60
Поени од реакции
2
Вистата ја користам на лаптопот веке 11 месеци и сум презадоволен од неа.Сите што зборуваат дека не чини-прво нека си земат добар компјутер,нека пробаат па после нека зборуваат....:smir:

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
Vistata незнам каква е сега со СП1 но кога ја пробав само што излезе (Ultimate верзијата) не ми се многу бендиса. Имаше интересен интерфејс и се тоа но драјвери тогаш немаше за ништо. Всушност и затоа ја бие лош глас Vista. Се е до првите впечатоци но поради фактот што на почетокот немаше за ништо подршка и немаше никакви драјвери сите почнаа да ја плукаат. И највеќе што ме изнервира е што еден ист код го употребивме јас и брат ми на нашите компјутери и на мојот ми го поништи и имав само 30 дена трајл додека на XP не ми го прави тој проблем.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Засега е супер и немам проблеми. Ја имам откако го зедов лаптопот, пред месец и кусур дена и тоа лиценцирана е. Ама ме мачи, што ако се заеби па да треба преинсталација? Што во тој случај со лиценцата? Помош, бидејќи како некое непишано правило преинсталирам виндовс на секои 6 месеци :)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Засега е супер и немам проблеми. Ја имам откако го зедов лаптопот, пред месец и кусур дена и тоа лиценцирана е. Ама ме мачи, што ако се заеби па да треба преинсталација? Што во тој случај со лиценцата? Помош, бидејќи како некое непишано правило преинсталирам виндовс на секои 6 месеци :)
На 6? Добар си, јас едвај до 2 месеци издржувам. :kesa: Имаш ли recovery disk или нешто слично? Би требало да ти дадат заедно со лаптопот. Не би требало да имаш проблеми при форматирањето и активирањето на Vista.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
На 6? Добар си, јас едвај до 2 месеци издржувам. :kesa: Имаш ли recovery disk или нешто слично? Би требало да ти дадат заедно со лаптопот. Не би требало да имаш проблеми при форматирањето и активирањето на Vista.
Е тука ја имам закочено работава, зашто диск не ми дадоа ама имаше програмче за самиот да си направам recovery disk. И јас ко за беља не направив, немав двд при мене тогаш, а и бараше околу 7-8 гига негде и ништо не направив, така остана.

Janev

2.856
Поени од реакции
58
starntnata lenta nekako mi se kaci gore ne mi e dole..znae nekoj kako da ja simnam dole?

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Завлечи на доле. :tapp: Види да не ти е locked со десен клик на неа.

Kajgana Shop

На врв Bottom