Windows Vista

Black Swan

With Chelsea Forever
Член од
19 јули 2006
Мислења
101
Поени од реакции
0
Не знам каде да го поставам прашањето,бидејќи темата за кирилична поддршка е затворена. Како може да се инсталира кирилица на Вистата? Ама со слики и ептен лаички,молам :)

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
A бе батали тоа Виста, стави си ХР, закон си е!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Microsoft mijenja Vistin kernel Service Packom 1
piše: Igor Gajić

Jedan od "većih" i zapaženijih dodataka o kojem se pričalo u ranijim fazama spominjanja Service Packa 1 za Windowse Vistu jest novi kernel, koji bi ovaj operativni sustav trebao dovesti na razinu Longhorn kernela koji se koristi u Windows Server 2008
Prema sadašnjim saznanjima, to će se definitivno i dogoditi, te stoga nakon što instalirate svoj SP1 za Vistu (kada bude javno raspoloživ), na sljedećoj je stranici detaljno objašnjeno što je potrebno učiniti kako bi doznali koju verziju Windowsa koristite.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Jas ja imam Vistata, 64 bitna, definitivno SUPER raboti podobro i pobrzo od XP-to, no bidejki e 64 bitna, niti mozam drajveri za printer, niti nekoi si igri, mnogu raboti nemozam i zatoa sega sum na XP .. pozdrav

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Нели немаше кернел да мењаат? Море ни они не знаат што прават, клошари....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Изгледа најдобриот,најсовршениот ОС некогаш направен почна да штуца:kesa:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
Vista - царство, иначе чаре да играм кантер на неа? Имало некој пач..? прашав и у друга тема, не ми одговорија.. ај може некој од тука знае Ч)
а да.. уше едно прашање, како да ставам други ..делови како шо е тоa vista dreamscene, има само 1 ко еxample, слегнувам други.. но ги чита ко др формат или незнам и не важат..чаре

:smir:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Vista - царство, иначе чаре да играм кантер на неа? Имало некој пач..? прашав и у друга тема, не ми одговорија.. ај може некој од тука знае Ч)
а да.. уше едно прашање, како да ставам други ..делови како шо е тоa vista dreamscene, има само 1 ко еxample, слегнувам други.. но ги чита ко др формат или незнам и не важат..чаре

:smir:
За кантер, незнам прв пат слушам проблеми, проби у администратор мод да ја оклучаш. Десен клик, Run As Administrator. (мислам така беше)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Незнам за другите, јас имав виста хоум едишн, пола од програмите не работеа. Вижуал студио 6.0 и солид воркс (единствени кои се инсталираа), неможеа да го запишат .exe на хард диск, па за 5 дена отиде во неповрат. Инсталирав ХР, и си бркам работа. А кога го земав компјутерот не го даваа со линукс, па донирав околу 100 долари за вистата (ех, ке си турев поголем хдд наместо неа). И дури не се среди како што треба, (изгледа SP2 треба да чекаме) не планирам да ја вратам.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
29
Поени од реакции
0
За кантер, незнам прв пат слушам проблеми, проби у администратор мод да ја оклучаш. Десен клик, Run As Administrator. (мислам така беше)
Aбе. ..кантер бидува, ама неможам да исталирам пачот а додуша не сум пробал да исталирам и схе то.. пошо не ми го прифака пачот, некој спешл пач требало..за none steam online пуцање

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Доволно ли е за вистата 1 GB ram?

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Па не е баш доволно, подобро ти е со 2 гига.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Доволно ли е за вистата 1 GB ram?
Ако ја симнеш Vista Home Premium Lite (700 MB) доволни ќе ти бидат 1GB, а мене на Ultimate, кога ништо не праи РС, ми зима околу 800-900 MB, некогаш и по 2GB рам ми зима, ако работам нешто, ама ретко...

Али затоа си имам 4GB :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Ко за ХР што е 128мб bare minimum, така е и 1ГБ за Вистата.:vozbud:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Ако ја симнеш Vista Home Premium Lite (700 MB) доволни ќе ти бидат 1GB, а мене на Ultimate, кога ништо не праи РС, ми зима околу 800-900 MB, некогаш и по 2GB рам ми зима, ако работам нешто, ама ретко...

Али затоа си имам 4GB :)
ногу е то бе кај мене зема околу 350 мб кизнај шо ти работи во позадина

Kajgana Shop

На врв Bottom