Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
5 март 2018
Мислења
17.141
Поени од реакции
19.539
Чекајте сега не сум во тек, зошто Реал би дал 20 милиони годишна плата на Алаба кога баш заради пари ако не се лажам се контрат со Рамос за продолжување на нов договор :unsure:
Подобро нека му продолжат на капитенот и нека му кренат плата од колку 20 милиони за Алаба.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.956
20 милиони плата во вакво време особено, изгледа кариерата планира надвор од Европа да ја продолжи, мада не сум сигурен дека и по другиве континенти ќе му дадат толку.

O

ob1

Гостин
Чекајте сега не сум во тек, зошто Реал би дал 20 милиони годишна плата на Алаба кога баш заради пари ако не се лажам се контрат со Рамос за продолжување на нов договор :unsure:
Подобро нека му продолжат на капитенот и нека му кренат плата од колку 20 милиони за Алаба.
За што не си во тек, зашто едното со другото нема никаква врска?

Ако не си во тек со ситуацијата со Рамос, моментално Реал му има понудено две годишен договор со 10% намалување на моменталната плата. Рамос не сака да ја прифати, бидејќи сака повеќе пари, ситуацијата е ептен лоша во моментов и поизгледни се шансите на лето дека ќе го напушти клубот.

Ако не си во тек со ситуацијата со Алаба, никаде не пишува дека Реал му понудиле 20 милиони, баш напротив во скликата на @Донев пишува дека баш поради бараната плата од 20 милиони на Алаба доста големи клубови се откажале од него, ништо чудно еден од нив да е баш и Реал.

Иначе ситуацијата со Алаба нема никаква врска со Рамос, не зависи едното со друго, доколку продолжи Рамос нема да се прекине во обидот да се донесе Алаба за нормална годишна плата, исто доколку не продолжи Рамос, не се гледа Алаба како негова замена. Повеќе работите зависат од Варан, отколку од Рамос.

Се надевам дека сега ти е појасно и си повеќе во тек со работите. :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.141
Поени од реакции
19.539
За што не си во тек, зашто едното со другото нема никаква врска?

Ако не си во тек со ситуацијата со Рамос, моментално Реал му има понудено две годишен договор со 10% намалување на моменталната плата. Рамос не сака да ја прифати, бидејќи сака повеќе пари, ситуацијата е ептен лоша во моментов и поизгледни се шансите на лето дека ќе го напушти клубот.

Ако не си во тек со ситуацијата со Алаба, никаде не пишува дека Реал му понудиле 20 милиони, баш напротив во скликата на @Донев пишува дека баш поради бараната плата од 20 милиони на Алаба доста големи клубови се откажале од него, ништо чудно еден од нив да е баш и Реал.

Иначе ситуацијата со Алаба нема никаква врска со Рамос, не зависи едното со друго, доколку продолжи Рамос нема да се прекине во обидот да се донесе Алаба за нормална годишна плата, исто доколку не продолжи Рамос, не се гледа Алаба како негова замена. Повеќе работите зависат од Варан, отколку од Рамос.

Се надевам дека сега ти е појасно и си повеќе во тек со работите. :)
На муабетот излезе шпекулација дека Рамос во Јунајтед е завршена работа, еве и циркузантите од Чирингито најавуваат бомбастична вест поврзана со Реал, гарант е нешто поврзано околу него. :)

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Мислам дека Јунајтед се користи за да се изврши притисок за нов договор и нова понуда од Реал. Никој од порелевантните новинари што пишуваат за Јунајтед го немаат спомнато Рамос до сега.

Иначе јас не би имал против да го донесат како слободен играч за следна сезона на 2 години договор (или 1+1).

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Мислам дека Јунајтед се користи за да се изврши притисок за нов договор и нова понуда од Реал. Никој од порелевантните новинари што пишуваат за Јунајтед го немаат спомнато Рамос до сега.

Иначе јас не би имал против да го донесат како слободен играч за следна сезона на 2 години договор (или 1+1).
28 години има, сигурно бара 4-5 години договор.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Само ако го шитнат Мбапе. Не можат да ги задржат двајцата ради финансискиот фер плеј.
Што ќе им направат ако не се придржат до ФФП, ќе ги банираат од ЛШ исто како Сити? :icon_mrgr:

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.201
Поени од реакции
759
Едно не ми е јасно со Рамос , 35 год само 10 % ти имат понудено помалку , више имаш милиони , 15 год во Реал , капитен на кралски клуб , ова што е денеска Рамос е ради Реал , и после толку галама за 1 мил годигшно , затоа го мразам денешниот фудбал(системот) , нема лојалност не се игра за страс .

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.931
Поени од реакции
17.947
Едно не ми е јасно со Рамос , 35 год само 10 % ти имат понудено помалку , више имаш милиони , 15 год во Реал , капитен на кралски клуб , ова што е денеска Рамос е ради Реал , и после толку галама за 1 мил годигшно , затоа го мразам денешниот фудбал(системот) , нема лојалност не се игра за страс .
Его другар, его. Некогаш егото е поголемо и од страста и љубовта.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И да е его, Рамос е синоним за Реал, оправдано е за него. Кај отиде фудбалот, лојалност, страст можете да пишувате за било кој ама за Рамос не.

Член од
5 февруари 2021
Мислења
398
Поени од реакции
1.043
Мислам дека воопшто не е проблемот во парите, Рамос мисли, веројатно со право, дека е посебен во Реал, и бара да биде третиран како таков. Освен тоа, како што прочитав некаде, претседателот на Реал не можел да го смисли агентот на Рамос, па изгледа има многу инает во целиот случај.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Со мало задоцнување, Упамекано е добар дефанзивец. Доаѓал од Бундес или од Премиер Лига. По коментариве небаре за Тајтус Брамбл се работи.
Баерн ќе се офајди од него.

Kajgana Shop

На врв Bottom