Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека Голд стар беа...
И јапанциве почнале како железарци пред сто години,па тоа незначи дека имаат 100 години традиција во правење клими...
Sekoj nekako pocnal,ama sepak se ponazad prema povekevo Japonci vo startot na razvojot,i moe mislenje deka se od niv ponazat.
Priznavam,imaat naj jak marketing Koreancive a i dosta brz razvoj,no sepak se saklilo - dve ponazat od Japoncive vo air conditioning , VRF,VRV

Sekoj nekako pocnal,ama sepak se ponazad prema povekevo Japonci vo startot na razvojot,i moe mislenje deka se od niv ponazat.
Priznavam,imaat naj jak marketing Koreancive a i dosta brz razvoj,no sepak se saklilo - dve ponazat od Japoncive vo air conditioning , VRF,VRV
ЛЏ почнал да прави клими 1968!
Митсу почнал да прави клими 1996!
Крај на муабетот!

Super post, so mala izmena t.e. tocna informacija, koja izgleda ja nemas.
RAC t.e. Domasni klimi vo Kina za 2020....36,9%Gree / 31,9%Midea/10%Haier /3,8% Hisense / 17,3% ostanati.
26 godini po red, Gree e broj 1 vo Kina.
Ova e za seriozen respekt.
Pa MARTADELA se troshi poishe nego SVINSKI VRAT normalno e toa.
Sam sebe ubija si praish

Nemoj taka za Mitsu, daj napravi gi postari.
-Грее е формиран со декрет на КП на НР Кина во 1991год.
-Мидеа е формирана 1968,клими прави од 1985год.
-Панасоник прави клими од 1958го
-Дајкин прави клими од 1951год.
-Фуџитсу(Џенерал) прави клими од 1970-1980-ти неможам точно да најдам,битно почнува по лиценца на (реално најстарите) амерички брендови.
-Хитачи исто неможсм да најдам,ама дефинитивно не почнал пред 1960-70'-та!
-Митсубиши прави клими од 1996год.
-Чиго е формиран 1994год.
-ТЦЛ неможам да најдам,ама постои од 1981год!

Најстари и најискусни се америчките брендови кои за жал се целосно непознати на овие простори...

-Фуџитсу(Џенерал) прави клими од 1970-1980-ти неможам точно да најдам,битно почнува по лиценца на (реално најстарите) амерички брендови.

Најстари и најискусни се америчките брендови кои за жал се целосно непознати на овие простори...
Tuka spaga i Izraelska Tadiran,Americka e Carier

Sto stana so Chigo pravea dosta dobri klimi dali seuste funkcionira kompanijata ili e kupena od Midea ???

Tuka spaga i Izraelska Tadiran,Americka e Carier
Tadiran ми е исклучен од муабетот оти е филијала на амерички бренд!
Инаку John Willis Carrier ја измислил првата практична(комерцијална) клима во 1902год!!
Наваму секој муабет е сувишен оти сите јапанци почнале со лиценци од амерички брендови како:Carrier,American Standard,Lennox,Goodman...
Sto stana so Chigo pravea dosta dobri klimi dali seuste funkcionira kompanijata ili e kupena od Midea ???
Имаат 50 фабрики и извезуваат во повеќе од 150 земји во светот! Очигледно не им оди лошо :D

Tadiran ми е исклучен од муабетот оти е филијала на амерички бренд!
Инаку John Willis Carrier ја измислил првата практична(комерцијална) клима во 1902год!!
Наваму секој муабет е сувишен оти сите јапанци почнале со лиценци од амерички брендови како:Carrier,American Standard,Lennox,Goodman...

Имаат 50 фабрики и извезуваат во повеќе од 150 земји во светот! Очигледно не им оди лошо :D
Sostori be prava enciklopedija si,bravo

Ako ne e Chigo propadnata togas zosto gi nema na makedonskiot pazar ? ? ?
Незнам Лепи... можда и ги има под некоја марка-лепенка...
Инаку баш сега ги проверував и се на Хонгоншка берза под код CHL со бааѓи ликвидност!
Сопственик на 51.26% на акциите е некојси Xing Hao Li, во слободен промет(freefloat) им се 48.40% од акциите и 4.91% во сопственост на "некоја" Skyworth Group Ltd.

Незнам Лепи... можда и ги има под некоја марка-лепенка...
Инаку баш сега ги проверував и се на Хонгоншка берза под код CHL со бааѓи ликвидност!
Сопственик на 51.26% на акциите е некојси Xing Hao Li, во слободен промет(freefloat) им се 48.40% од акциите и 4.91% во сопственост на "некоја" Skyworth Group Ltd.
Porano ST Neo Tesla Favorit i drugi brendovi bea proizvedeni rebrendirani vo Chigo kolku sto znam sega nema vo mk nekoja klima sto e rebrendirana prozvedena vo Chigo nitu pak ima orginal Chigo a stvarno dobri klimi bea.

Porano ST Neo Tesla Favorit i drugi brendovi bea proizvedeni rebrendirani vo Chigo kolku sto znam sega nema vo mk nekoja klima sto e rebrendirana prozvedena vo Chigo nitu pak ima orginal Chigo a stvarno dobri klimi bea.
Kako be nema chigo ...eve nekoja integros vo skopje e uvoznik gledam i kaj bratska blgaria gi ima i srbija...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom