Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Да, Нимај Делгадо лаже дека е веган за да продава брокула :pos: Имаше и во темата за физичка состојба некој постирано слика од тип од Аеродром мислам, исто веган, веројатно и он лаже?

@Milanisimus друже зашто се бодеш со постовиве? Ако за тебе "nabildan vegan" е некое митско суштество тогаш мислам дека си заостанат во времето едно 10 години. Добредојде во реалноста.
Каква врска има научна студија дека потеклото на протеинот не е битно, со тоа какви резултати имаш ти на стек и ориз? Јас ретко јадам стек и ориз па имам исти или подобри резултати од тебе, и што сега?

Наместо да ви олесни сознанието дека може и нешто друго да јадете освен СТЕК ЈАЈЦА КОМПИР ОРИЗ за да изградите добро тело, вие триста глупости изнапишавте во одбрана на светиот стек. Да, најлесно е да се билдаш ако јадеш све. Никој не го негира тоа. Ама има и алтернативи а тоа мислев дека до сега е добро познато.

ако е од грашок протеин, за да внесам 50 грама протеин во еден оброк ке треба да изедам 1кило грашок
е сега ако изедам 1кило грашок ке внесам 800 калории.

ако е од стек протеин 200 грама ке мавнам и ке внесам 50 грама протеин и 350 калории.

така да мислам ако со брокула јадам 50г протеин од грашок нема да ослабам.

Одбери некој друг извор на протеин, пример шницла од соја со брокулата. Ако сакаш од грашок тогаш имаш протеин од грашок во прав, како whey.

Како straw (сламка).

Тeбе друже ти го снема тоа салцето? Aко уште го имаш ќути и учи. Еве ти една веганска сламка можда ќе те мотивира:

Па за стероиди лажат сите, тоа е одамна јасно. Ама некој да лаже за тоа што јаде не верувам. Нити има причина нити е невозможно.
Зошто не би лажел?
Имаше на јутјуб слична ситуација, MadFit, девојката форсираше хаштагови цело време веге, веган...бла бла додека да начука сабскрајбери, кога излезе на видео и кажа дека пак си почнува да јаде месо беа плачки и пцуења.
Бизнис, во моментот е ИН да си веган, ако си паметен тоа можеш да го искористиш многу добро за профит.
Инаку оди пробај на инстаграм да дигнеш 649к фолоуерси ;)

Да, Нимај Делгадо лаже дека е веган за да продава брокула :pos: Имаше и во темата за физичка состојба некој постирано слика од тип од Аеродром мислам, исто веган, веројатно и он лаже?

Тeбе друже ти го снема тоа салцето? Aко уште го имаш ќути и учи. Еве ти една веганска сламка можда ќе те мотивира:

Mускулите ги направил кога не бил веган + стероиди :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Зошто не би лажел?
Имаше на јутјуб слична ситуација, MadFit, девојката форсираше хаштагови цело време веге, веган...бла бла додека да начука сабскрајбери, кога излезе на видео и кажа дека пак си почнува да јаде месо беа плачки и пцуења.

Ок и?

Mускулите ги направил кога не бил веган + стероиди :icon_lol:

Ок и?
И заклучуваме дека не може да му веруваш на некој рандом лик од интернет дека тоа што пишува и прави.

И заклучуваме дека не може да му веруваш на некој рандом лик од интернет дека тоа што пишува и прави.

1. Типката не е веќе plant based

2. Не постои начин да знаеш дали јадела месо додека била plant based или не

3. Ништо уствари не заклучивме, тоа што она јадела или не, не значи дека другите го прават истото.

4. Ова ти е исто како да кажеш дека некој тврдел дека јадел 250 грама протеин, а јадел 500 грама за да ја помага месната индустрија (пример) не значи дека другите не јадат или јадат толку и лажат.

5. Се ова е ирелевантно, прашањето и не е толку дали некој е или не, поентата е дека дечкото кој бараше совет не е профи, и сите овие муабети се едно голема глупост.

1. Типката не е веќе plant based

2. Не постои начин да знаеш дали јадела месо додека била plant based или не

3. Ништо уствари не заклучивме, тоа што она јадела или не, не значи дека другите го прават истото.

4. Ова ти е исто како да кажеш дека некој тврдел дека јадел 250 грама протеин, а јадел 500 грама за да ја помага месната индустрија (пример) не значи дека другите не јадат или јадат толку и лажат.

5. Се ова е ирелевантно, прашањето и не е толку дали некој е или не, поентата е дека дечкото кој бараше совет не е профи, и сите овие муабети се едно голема глупост.
Така де, ирелевантен е ликот и затоа не разбирам зошто ти го форсираш и шеруваш на тема за бодибилдинг.
Ај да одиш во здравје и да форсираш веганизам - разбирам, ама инфериорна исхрана за овој спорт да ја промовираш како правилна е погрешно од сам старт.

Искрено ни мене ни било кој што се занимавал со бодибилдинг ни било гајле за месната или било која индустрија.
Се работи за скап и неблагодарен спорт во кој после одредено време бараш што функционира: брзо, едноставно, лесно.

/r/veganbodybuilding: exists

@Milanisimus:
db3a314fd9364c0354f3f2270647845c.gif

Така де, ирелевантен е ликот и затоа не разбирам зошто ти го форсираш и шеруваш на тема за бодибилдинг.
Ај да одиш во здравје и да форсираш веганизам - разбирам, ама инфериорна исхрана за овој спорт да ја промовираш како правилна е погрешно од сам старт.

Искрено ни мене ни било кој што се занимавал со бодибилдинг ни било гајле за месната или било која индустрија.
Се работи за скап и неблагодарен спорт во кој после одредено време бараш што функционира: брзо, едноставно, лесно.

Цел муабет почна од ставот дека нема бодибилдинг без стек, ориз, компир, јајца.. После тоа се извитопери.

Па не знам, најверојатно заради тоа што ме прашаа неколку пати? Воедно, каде сум ја промовирал посочи ми? во цела тема дискусијата беше за макроа и замена на јаглехидрати? а Нимај го постирав заради straw man во темава, врати се на претходните страни.

Fejk sE, gi Plakjat

Fejk sE, gi Plakjat

па ги плаќаат, и тоа добро париче земаат оние што фураат веган протеин. Sheeple се палат дека ќе го спасат светот и ќе бидат супермени и робата се троши како алва.

Во која црна реалност.
Прегледај го приврзокот 282996
Те молам кажи ми дека AF е нешто друго а не as fuck.
Немој молимте да ми речеш дека овој стаил таг на својот профил, vegan as fuck.

Тролаш нешто со шитпостови безвезе. Oд кај да знам јас што му значи. Што се фати сега за тоа? Дека има хаштаг VeganAF не е веган? Ете пуштив и редит ако не е овој доволно реален за тебе. Еве уште еден редит поактивен. Ама сите овие луѓе ги плаќаат за да фураат веган протеин а у позадина они тајно јадат стек. Stay woke.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom