- Член од
- 7 декември 2019
- Мислења
- 4.633
- Поени од реакции
- 8.205
Епа добредојде во друштвото на реалните!Daj bože da e taka....bidejki monstrumov najavi zatvoranje na Rek Bitola i toa javno, prviot blok za godina-dve, vtoriot do kraj na dekadata..i tretiot do 2035
Taka da nemame baš mnogu vreme i izbor koj i kade bi gradel hidroelektrani
PS. Energetičar sum....i eve eden podatok od MANU- na sekoja reka i izvor da stavime generator.max ke dobieme 20% energija od potrebnoto.....soj se Vardar tuka
Малите хидроцентрали освен за молзење на буџетот и уништување на природата и водотеците за друго не ги бива! Нема една што работи и приближно до проектираното производство, некои се чиста катастрофа! Настрана што таа енергија ја плаќаме 3-5+ пати поскапо од пазарната вредност, поголема штета се прави на водотеците и самата природа.
Јас имам учествувано во десетина такви проекти, негде е до толку грозно што ти иде да седнеш и да ја плачеш планината
Апропо РЕК, што е поразличен од МХЕЦ? Инструмент за пљачкање на Мк, само многукратно поголем од овие МХЕЦ! Јаглен нема, треба да сме на чисто со тоа. Треба со време да се бара решение на тој проблем, а не да си мачкаме очи, де со Белене, де со гасни централи, ветерници и други глупости.
РЕК реално е на умирање, никој уво не го боли што понатаму. Ќе станеме 100% зависни од увоз, па кога ќе ни се случи ситуацијата како со вакцините ќе ја чешаме лејката во некоја зима со - 30 и без струја!