Nudes (интимни фотографии / Јавна соба)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.712
Поени од реакции
25.128
Мене сѐ ми е јасно што сакаш да кажеш, меѓутоа девојките на млада возраст, во голем број од случаите се принудени, исто под закана, да праќаат такви слики. Не се учени од мали сигурно да бидат емотивно неспособни како машките, туку дека е во ред да покажат чувства и да му се доверат на машкото на различни нивоа.
Е сега тука тие не знаат со кого си имаат работа, дали се со некој манипулатор или човек на којшто треба да му веруваат. Ти откако ќе испереш мозок некому, лесно е подоцна да го манипулираш. И сега замисли што се случува со девојче кое што веќе е станато емотивно зависна од дечкото, кога ќе ѝ побара тој гола слика и ќе ѝ рече дека ќе ѝ раскине ако не го направи тоа. Таа повеќе не знае, ниту сака да живее без него, па си се гази самата себе. И потоа, таа слика може да се рашири насекаде, но таа тогаш за тоа не е свесна, туку единствена цел ѝ е да го задржи дечкото.
Тоа е едната страна. Постојат и такви кои своеволно праќаат слики во акт на занесеност. За нив не знам како би можела да ги оправдам, бидејќи тенка е линијата помеѓу лудоста и љубовта. Сепак тоа не значи дека тој што ја добил сликата има некакво право да ја сподели со другите.

А можам да гарантирам дека девојките што ставаат такви слики на инстаграм, дека тоа повеќе го прават за да ги направат љубоморни останатите девојки отколку да привлечат машко внимание. Знаеш што значи ти фактот да ја направиш љубоморна бившата на сегашниот твој дечко? Или пак сегашната на твојот бивши дечко? Па сето тоа постирање слики е со некаква цел, да направиш другите да ти завидуваат.
Истото и за овие девојки не значи дека треба сликите да се злоупотребат, посебно не во комбинација со нивниот телефонски број и дезинформации со кои би можело да ѝ се уништи цела репутација до крајот на животот.

Најубаво е живот без социјални мрежи, кога не ти прави задоволство да храниш туѓи животи со завист. Ама тоа е реткост во денешно време, бидејќи ако не ги користиш одма си таргетиран како социјално заостанат и creepy guy/girl за кого не може ништо да се дознае индиректно.

Жалопојки упм... Како се принудени? Ако неќе немора да прати. Нека му раскине она. Ама не полесно е да криви некој него да прифати одговорност и полесно е овде да јадете трици за глупости место да си ги воспитате ќерките.

Каков е овој аргумент дека неможе да живее без него или дека не е свесна дека сликата можела да се рашири на секаде? Може и без него а ако има 2 грама мозок знае дека сликата може да се рашири, него она го прифатила ризикот кога притиснала испрати па после ако не испадне ко што си замислила глуми лудило...

Не, не... Не постојат „такви“ него сите што пратиле се ТАКВИ, и НЕМА оправдување.

А каква врска има тоа зошто они ставаат? Проблемот се сликите а дали и зошто она става е небитно. На крај крајева нека си се пецкаат во затворен круг, моментот кога го правиш тоа ЈАВНО па да ти кажам право и заслужуваш ремет. Ако има „муда“ да се слика да ја прави бившата љубоморна тогаш нека трпи и последици ако ги има.

Последните 2 параграфа ти се на место, тоа се слагаме и мислам дека е битно да не се шират дезинформации и броеви. Тоа веќе преминува граници и навлегува во приватноста. Фоткиве кој они ги праќале или објавувале за лајкови хммм, тоа е последица пред се негрижа од родителите и лоша едукација и глупаво е да ги правдате.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Можеби Ицката не прати филозофија и сл. ама верувам дека и без тоа знае дека такво нешто не е нормално и не е прифатливо од другите во Муртино. Проблемот е во медиуми, музика и сличните промотори на тверкинг, инфлуенсерство, екранизација. Идолизирање на Памела, Северина, Кардашианс, Настја Нас и Плеј Бој зајачици.
Ицката знае оти не е прифатливо и не се рекламира низ Муртино како такоф, али со кромањонецот разбуден оди на телеграф у групата кај истомислениците.
Кардашианс и слични нема да ги снема, проблемот е можеби како навигираме и растеме со толку многу бул шит, а стави на тоа и социјална валидација и нагони...

Последно уредено:
Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
Ицката знае оти не е прифатливо и не се рекламира низ Муртино како такоф, али со кромањонецот разбуден оди на телеграф у групата кај истомислениците.
Кардашианс и слични нема да ги снема, проблемот е можеби како навигираме и растеме со толку многу бул шит, а стави на тоа и социјална валидација и нагони...
Убаво кажа погоре некаде за воспитувањето. Тој булшит е индустрија уствари. Ретко кој тинејџер размислува критички, бунтот е фаза на секој тинејџер кромањонец и сапиенс. Смешно и нелогички ми е дека девојката имала 28 години.

Туку заеби пензионерски муабети, ќе ја решиме ние овде на форумот. Еве еден романтичен поздрав до понежниот пол

Член од
12 март 2009
Мислења
20.652
Поени од реакции
16.854
Наречете ме старомодна ама јас пак не гледам задоволство да му праќам на некого нудс, ниту на дечкото, зошто да му праќам нудс кога можи во живо да ме гледа.
Во време кога технологијата е злоупотребена и секаков деген има пристап до интернет не гледам причина да си го комплицирам животот со такви ствари.
мала шега, најдобро и во живо да не те гледа додека не те прстенува :cool:
се сеќавам кога студирав на машински пред 50 години, машки факултет 80%, ама имаше и девојки ... е сега имаше 2 девојки од Врање, пратени тука во Скопје ѓоа да студираат а всушност да се омажат... една беше убава ама интелигенција како теле, а другата беше габор тежок и во фаца а и комплет; стално одеше со долг фустан... едно време ги гледаме на корзо, и таа габорот со дечко... еден коментира, абе овој не знае со каков габор си има работа, а какви гадни нозе има... друг кажува, абе ќе дознае тој какви нозе има таа, ама Доцна ќе му биде тогаш:eek:

Последно уредено:
Член од
2 ноември 2020
Мислења
454
Поени од реакции
633
се сеќавам кога студирав на машински пред 50 години, машки факултет 80%, ама имаше и девојки ... е сега имаше 2 девојки од Врање, пратени тука во Скопје ѓоа да студираат а всушност да се омажат... една беше убава ама интелигенција како теле, а другата беше габор тежок и во фаца а и комплет; стално одеше со долг фустан... едно време ги гледаме на корзо, и таа габорот со дечко... еден коментира, абе овој не знае со каков габор си има работа, а какви гадни нозе има... друх кажува, абе ќе дознае тојкакви нозе има таа, ама Доцна ќе му биде тогаш:eek:
Заклучок, биди си ружен и ќе немаш такви љубовни проблеми и драми :)

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.315
Поени од реакции
13.233
се сеќавам кога студирав на машински пред 50 години, машки факултет 80%, ама имаше и девојки ... е сега имаше 2 девојки од Врање, пратени тука во Скопје ѓоа да студираат а всушност да се омажат... една беше убава ама интелигенција како теле, а другата беше габор тежок и во фаца а и комплет; стално одеше со долг фустан... едно време ги гледаме на корзо, и таа габорот со дечко... еден коментира, абе овој не знае со каков габор си има работа, а какви гадни нозе има... друг кажува, абе ќе дознае тој какви нозе има таа, ама Доцна ќе му биде тогаш:eek:
Ја угостителско учев,35 души у клас,2циганки,една босанска,3 металки и 2 скинерки.
Со една скинерка здравјето си го земавме

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.938
Поени од реакции
50.764

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
хабиби ваљда те знае од глава до пети... нема потреба, остај нека те машта малку. јас уствари заклучив дека најбезбедно е ти на агда да и праќаш и обратно. жена на жена нема проблем ваљда? овде се иде надвор од колосек во момент кога некој полн со адреналин и сперма у главата ќе дојде до некоја фотка.... макар и од нет од типка што не ја знае нема шанси да ја упознае а гарант не ја ни сања пошто има уште 483429742 у „колекција“... 81 страна за „проблемот“... дали само јас мислам дека оваа тема треба да иде во чда?
Ако Агда нема голотии од мене незнам кој, one on one, три пати на ден, оваа рамна снага како ја одржувам што мислиш?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.712
Поени од реакции
25.128
Ако Агда нема голотии од мене незнам кој, one on one, три пати на ден, оваа рамна снага како ја одржувам што мислиш?
Mene strav me faka za ramnata snaga ko gledam palacinki na drugava tema ama sto e taka dobro e... agda e super doverliva dur ne i stapnes na zhulj taka da nema da zavris u javna soba... valjda

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
Mene strav me faka za ramnata snaga ko gledam palacinki na drugava tema ama sto e taka dobro e... agda e super doverliva dur ne i stapnes na zhulj taka da nema da zavris u javna soba... valjda
Абе палачинки за деца се, јас строго на голтање сум.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.712
Поени од реакции
25.128
Абе палачинки за деца се, јас строго на голтање сум.

Pa vidi i ja bi... agda ko so e nadarena ima so da goltas i smukas lol...

Nego vie 2 ko globalni komsiki so ne si dogovorite sostanok na pola pat... vaka se brkate po site temi veke krajot nemoze da vi se najde. eve NY da receme... taman agde moze use od sega da vesla/pliva poso se plasi od letanje a tebe valjda ke ti dadat odmor od rabota do togas...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.658
Поени од реакции
88.491
Во среда протест под мотото „Не си сама“ за случувањата со групата „Јавна соба“

Cringe-fest во најава. Препич и патетика ќе шљаштат под диригентската палката на Хера и слични секти.
IMG_20210202_073825.jpg

Ако не запејат како пред 2 години пред жена парк ќе се разочарам... :(

Kajgana Shop

На врв Bottom