Никако не е вин-вин ситуација, како прво, Џеко е 35 години, како второ, ни требаат играчи што знаат со топка. Алексис е паднат, точно е тоа, ама прегледајте го првото со Милан, човекот се бори како лав, знае да задржи топка, да изнуди прекршоци, да помине играч... очајно ни требаат такви играчи посебно кога имаме повредени. Џеко во најдобар случај може да го менува Лукаку и тоа е.
Ako se gleda sezonava, e win, od edna ednostavna pricina, alexis e mnogu padnat i apla nekonstanten, plus defakto e injury prone ova e glupo da go debatirame.
U situacija eve lautaro da ne igra, a da e dzeko tuka, moze da pokrie bosanecov, u tandem so Lukaku vo ovoj sistem na konte, a kako posledna opcija za taa 10ka napred moze i da e eriksen uz eden napagac, i da go igra toa sto alexis go igra.
E sea, ostaj go alexis tuka, sto pravime ako lukaku se povredi ... e togas imame ogromna dupka vo formacija, dupka koja dzeko moze da ja pokrie, taka da u momentalniov inter kako stojat rabotite, dzeko e preidealna opcija.
Od druga strana za roma i sistemot na fonseka isto, alexis ke legne ko kec na 10ka, vo slucaj da ne im se povreduva, plus dzeko im e veke otpisan bar dodeka e fonseka tamu, taka da od edna vakva perspektiva ova ti e win-win deal.
U idealno scenario i alexis bi ostanal i dzeko bi go imale, ama toa ne e mozno, ali koga si u situacija da nemas nikakva zamena za lukaku, a kaj lautaro da mozes da pokrivas i bez alexis, togas bar spored mene smetam deka inter bi bil posilen so dzeko vo timot, na smetka na alexis, narocito ovoj alexis od sezonava. Ne gi negiram negovite blesoci, top fudbaler e, ama ne e konstanten, toa e problemot so nego godinava, namesto da go cekame, instantno mislam deka bi dobile impakt so bosanecov u tim. Ako e mozno ova, mislam deka e prilika sto inter ne smee da ja propusti.