Само делот кај шо си океј со друг вид сексуално насилство и вознемирување само зошто не иди до силовање.
Пак извртуваш.
Нормално дека не сум океј со тоа што те пипкале во автобус, што те фаќале за гз и бегале (океј реално ова е детска работа, и јас 2-3 пати го имам направено во основно под peer pressure, јебига, и сеа ко ќе ми текне трите што ги фатив ништо не им беше, среќно се омажени со деца а ја останав клошар) ама да ми се жалите тука за довикување и свиркања од сељачишта па уште да потенцирате дека било зима и сте биле облечени... одеше на психолог да ти помогнат околу овие твои сексуални
вознемирувања насилства што си ги доживеала многу пати? За другарка прашувам. Како ги преброди сите овие маки, како продолжи со животот, може ли малку помош да дадеш, совет, за другиве да знаат што да прават?
Сериозно ти го зборам ова, еве, ти верувам, ајде сега кажи како се справи со тоа?
На апсолвентска во Берлин мислам дека беше, шетавме со колегиве од кои едниов е ептен убав, и една фати застана и го сликаше со апарат и се кезеше ко нездрава и збореше нешто на некој скандинавски јазик мислам со другарките. Се разминавме со девојкиве и овој само рече со блага насмевка „убав сум им“.
Не правам споредба со ова, само сакам мајндсетот малку да си го смените ако ви свирне некој невоспитан сељак. Затоа што да не се лажеме, ако треба МВР да се замешуе за вакви работи...