Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Што е разликата помеѓу Ковид 19 и новиов мутиран британски корона вирус?
најмалку 40% е позаразен...некои тврдат 70%

класична заштита со маска всушност не помага, или како што објасни еден доктор на Тв, ако досега требало да ставаме 2 маски една преку друга, сега треба да ставаме 4

нормално тоа е кажано метафорички...колку е позаразен овој сој на вирусот

Mutiraniot virus mora vo laboratorija da go potvrdis sto e prilicno opsirna rabota. Ne mozes so testot da vidis koja mutacija e. Zatoa ne ni znaat kolku e prosiren niz zemjite.
Kary B. Mullis изумителот на ПЦР метода, тој едно кажал, светот друго прави!

Интересно новиот вид на вирус не можеле да го детектираат со постоечкиве ПЦР тестови и така го откриле.

И уште директорот на Институтот за имунологија Петличковски уверува дека 40 проценти од населението во земјава веќе го прележале Ковид, со или без симптоми.

И јас мислам дека не сме стасани до 50%, затоа што има градови како Битола, Охрид, Кавадарци, Струмица кај што не се прошири многу вирусот.

Интересно новиот вид на вирус не можеле да го детектираат со постоечкиве ПЦР тестови и така го откриле.

И уште директорот на Институтот за имунологија Петличковски уверува дека 40 проценти од населението во земјава веќе го прележале Ковид, со или без симптоми.

И јас мислам дека не сме стасани до 50%, затоа што има градови како Битола, Охрид, Кавадарци, Струмица кај што не се прошири многу вирусот.

...јас можам да се опкладам дека во тие 40% се вметнати и тие кои ги прележале инфекциите од другите сезонски 6 хумани коронавируси, па и % кои го прележале сезонскиот грип, ставено све во ист кош!

Неможам нигде да најдам дали ако си прележал ковид19 и имаш антитела си имун на вој британскиов??

Неможам нигде да најдам дали ако си прележал ковид19 и имаш антитела си имун на вој британскиов??

Никој не знае :)

Но, за среќа спрема последните испитувања мемориските B клетки стануваат се подобри против мутации на корна вирусот со поминато време од заразата.

Така да после 6 месеци антителата кои ги произведуваат мемориските Б клетки, се далеку подобри во справување со ковид-19 во било каква мутација.

Мислиси :)
Колку пациенти не се тестирале а биле со симптоми или пак воопшто немаа симптоми.
Еве кај мене дома само еден беше тестиран, ниту се пазевме кој знае колку меѓусебе а дома сме 7 души.
И уште еден куп шо познавам низ град така.
Башка нели едно лице заразува 10, значи до кај 60 % го имаме прележано во Македонија.

ПЦР тестовите повеќе не го детектираат S- генот кај таа мутација. ПЦР тестот иначе е направен да детектира 3 генетски секвенци од вирусот од кои еден (S-gene) е од врвовите, додека другите два се од телото на вирусот.

Иначе еве разлика во англиската мутација.

1611787520993.png

...јас можам да се опкладам дека во тие 40% се вметнати и тие кои ги прележале инфекциите од другите сезонски 6 хумани коронавируси, па и % кои го прележале сезонскиот грип, ставено све во ист кош!

Зарем толку слични се со остатите коронавируси што пср тестот може да промаши, т.е да детектира погрешно наместо сарс ков 2.
Автоматски споено мислење:

Зарем толку слични се со остатите коронавируси што пср тестот може да промаши, т.е да детектира погрешно наместо сарс ков 2.

Значи ќе треба да се навикнеме на овој живот, во иднина ќе си излегуваат некои нови пичкесимајчине мутации, кул (y)
Е па ова ти е ковид-21, мораат да не се спремат за Големиот Ресет.

Се заебавам бе :D пишав дека тие што имаат поминато Корона стануваат се поотпорни на вирусот и на мутации со поминато време.

Ако ги добиеме тие Фајзер вакцини до кај мај/јуни и се вакцинираат 400.000 луѓе до есен, тогаш ќе се куртулиме од коронава.

Оваа кинескава што ќе ја земиме не ми е баш сигурна дека е добра со мутации на вирусов.

Е па ова ти е ковид-21, мораат да не се спремат за Големиот Ресет.

Се заебавам бе :D пишав дека тие што имаат поминато Корона стануваат се поотпорни на вирусот и на мутации со поминато време.

Ако ги добиеме тие Фајзер вакцини до кај мај/јуни и се вакцинираат 400.000 луѓе до есен, тогаш ќе се куртулиме од коронава.

Оваа кинескава што ќе ја земиме не ми е баш сигурна дека е добра со мутации на вирусов.
Од Кина пари да ми дават не му земам не пак вакцина, после сите срања :D

Лажам пари ќе земам :)

Мислиси :)
Колку пациенти не се тестирале а биле со симптоми или пак воопшто немаа симптоми.
Еве кај мене дома само еден беше тестиран, ниту се пазевме кој знае колку меѓусебе а дома сме 7 души.
И уште еден куп шо познавам низ град така.
Башка нели едно лице заразува 10, значи до кај 60 % го имаме прележано во Македонија.
Со вакви математики можеби и 120% го имаме прележано. Едно лице заразува 10 ова од ракав го извади?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom