Nudes (интимни фотографии / Јавна соба)

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Се надевам мајка ти или сестра ти ги има.
Акаунт креиран денес, прво мислење у темава. :D

А најјако ми е од коментари што читам по социјални мрежи дека немало ништо нелегално со споделувањето. :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не бе, нека му пушти некој линк ете, нека види. Јас најсериозно се надевам дека има слики од женски членови од негова фамилија, чисто да види како такви како него како изгледаат од страна ;)

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.432

А најјако ми е од коментари што читам по социјални мрежи дека немало ништо нелегално со споделувањето. :icon_lol:
Па искрено и нема ништо нелегално со споделувањето ниту па има закон по која основа да ги гонат виновниците... единствено за малолетници. Бедно е ама тоа е раалноста...

Се сликат по инстаграм за внимание, лајкови и followers... секоја втора слика на инстаграм им е гола во бекини како во стилот "еј види ме јака пичка сум"... се акат со секој и секого во кревет... се сликат чисто голи и споделуват ги сликите јавно или на луѓе што воопшто ги познават месец-година дена и тоа во 21 век замисли... потоа другите им се криви дека биле жртви...

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
2.347
Што е најглупо у целу ситуацију МВР вика дек гу следив групу. Ама не кажаа у коју смислу. А народ па мисли дек некој ќе понесе одговорност. Да ги имаше ќерќе на високи функционери или да се делеа тендери у Јавну собу можда и ќе се заангажирале. Овакој ништо.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Па искрено и нема ништо нелегално со споделувањето ниту па има закон по која основа да ги гонат виновниците... единствено за малолетници. Бедно е ама тоа е раалноста...

Се сликат по инстаграм за внимание, лајкови и followers... секоја втора слика на инстаграм им е гола во бекини како во стилот "еј види ме јака пичка сум"... се акат со секој и секого во кревет... се сликат чисто голи и споделуват ги сликите јавно или на луѓе што воопшто ги познават месец-година дена и тоа во 21 век замисли... потоа другите им се криви дека биле жртви...
Ќе се прашаме споделување лични податоци колку е легално. :D Со оглед дека се објавувани имиња, од кои градови се, телефонски броеви...

За ова у болд не би коментирал, ништо добро немам да кажам.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.432
Ќе се прашаме споделување лични податоци колку е легално. :D Со оглед дека се објавувани имиња, од кои градови се, телефонски броеви...

За ова у болд не би коментирал, ништо добро немам да кажам.
Ама чекај они првиот случај со јавна соба не го решија... до прва и вториот случај ќе го решават... :D Многу лошо се случува во државата... недостаток на култура и морал... недоволно едукација за користење на интернет... и кај жени и кај мажи... треба повеќе да се обрне внимание од родителите на културата за младите генерации...

Погледни само што се случува на тикток... та играат...вртат газови....од глупост до глупост... тоа веќе стана социјална мрежа за лица избегани од бардовци...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.025
Поени од реакции
11.666
Ама чекај они првиот случај со јавна соба не го решија... до прва и вториот случај ќе го решават... :D Многу лошо се случува во државата... недостаток на култура и морал... недоволно едукација за користење на интернет... и кај жени и кај мажи... треба повеќе да се обрне внимание од родителите на културата за младите генерации...

Погледни само што се случува на тикток... та играат...вртат газови....од глупост до глупост... тоа веќе стана социјална мрежа за лица избегани од бардовци...
Исто како со силување муабетот - криви се жените/девојките. Sure pal.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.432
Исто како со силување муабетот - криви се жените/девојките. Sure pal.
Не мешај силување и злоупотребување/објавување јавно голи слики... Тебе ти сликите никој нема да ти ги зема освен ако не се одлучеш самиот да ги споделеш... Споделеш ли ги едншка со некој во 21 век... е толку е таа особено ако се голи слики...

Не е тоа исто... Очигледно блага веза немаш...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Па искрено и нема ништо нелегално со споделувањето ниту па има закон по која основа да ги гонат виновниците
Злоупотреба на лични податоци, член 149 од кривичен законик.

Само што проблемот е што во групата се анонимни, а Телеграм во никој случај не споделува податоци со надлежните институции кои бараат од нив.

Така да тешко е да се разреши реално, секако дека може, само што бара противзаконски мерки и откривање преку интернет пројаведерите во Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom