Планинарење

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822

Член од
16 август 2018
Мислења
391
Поени од реакции
511
Ги бива овие Планика Трекинг во Пеко што ги има за снег над глужд или пропуштаат? Само Ве молам не ми препорачувајте од outdoor ili scout чизми неам бубрег за давање хаха

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Која цена се Планика? Не сум гледал одамна во Пеко, ама не ми е останато сеќавање дека биле евтини.
Може не за бубрег...

Член од
16 август 2018
Мислења
391
Поени од реакции
511
Која цена се Планика? Не сум гледал одамна во Пеко, ама не ми е останато сеќавање дека биле евтини.
Може не за бубрег...
Околу 10.500 се на некој ѓоамити попуст, со гортекс, вибрам, и автоматски крампони онака баш планинарска чизма бар на папир.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Околу 10.500 се на некој ѓоамити попуст, со гортекс, вибрам, и автоматски крампони онака баш планинарска чизма бар на папир.
Не вредат за тие пари.Си задоцнил еден ден.До вчера важеше попустот на Lomer Everest STX со купон на grouper за околу 6400 денари во Артурс: https://grouper.mk/deal/arthurs-10-zlatna-zdelka
Автоматски споено мислење:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ѕирни и кај овие нешто. Drifter и Shiraz се во тој ценовен ранг.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Ги бива овие Планика Трекинг во Пеко што ги има за снег над глужд или пропуштаат? Само Ве молам не ми препорачувајте од outdoor ili scout чизми неам бубрег за давање хаха
Во глобала што и да купиш гледај да има вградена Sympatex мембрана бидејки е 2 пати подобра од Goretex односно ако Goretex издржи 3 саати газење во длабок снег без да пропушти Sympatex ќе издржи 6 саати.Ова ти го кажувам од лично искуство а и од искуство на други што имале и едни и други кондури со двете мембрани.

Член од
16 август 2018
Мислења
391
Поени од реакции
511
Бев во Артурс вчера ама немаше 42 ни од Еверест, ни Техник. Си ебале мајката и тие.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Бев во Артурс вчера ама немаше 42 ни од Еверест, ни Техник. Си ебале мајката и тие.
Епа попустот почна од петокот и тогаш ги имаше сите броеви бидејки бев во продавница и прашав за мој пријател но луѓето се информирани и грабаат бидејки од 14900 да добиеш кондура за 6400 е предобра зделка.

Член од
16 август 2018
Мислења
391
Поени од реакции
511
Тоа "попустот" од 14.000 на 10.000 им стои од памтивек на страната, знам пошо другар зема еверест од таму за 10.000 пред 3 години. Али пак и од 10.500 за 6.500 е топ попуст али тоа е. Али без попустов најверојатно пре би Планика Трекинг пред Ломер Еверест пошо вториве малце ми делуваат тесно и шилкасто на преден дел, додека првиве се по заобленки кај прстите што е добро за подолго одење бар според мене.

Член од
17 март 2014
Мислења
321
Поени од реакции
478
Можеш да ставиш фотка од кои Планика ?? Генијалците од Пеко воопшто ги немаат на својата страна за Македонија.
Имам другари и другарки кои земаа Планика Јеловец и не се баш нешто задоволни од нив.

Член од
16 август 2018
Мислења
391
Поени од реакции
511
Можеш да ставиш фотка од кои Планика ?? Генијалците од Пеко воопшто ги немаат на својата страна за Македонија.
Имам другари и другарки кои земаа Планика Јеловец и не се баш нешто задоволни од нив.
Овие се друга линија, Планика Трекинг со некој нивни вид на Goretex, Airtex. 15-treking1-1562763661.jpg

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Земете го у обзир и ова:

Немојте да мислите дека се словенечки бренд и дека не се фалсификува.

Член од
17 март 2014
Мислења
321
Поени од реакции
478
Ова би требало да се оние стандардните Б1 трисезонски чизми. Можат да се носат и на снег, ама не се за технички терени. На нив може да се постават дерези со корпи за возима, ама ја немаат потребната цврстина за „копање“ на снег.

За урбани услови можеш со нив да тераш и до десет години (слично искуство со војно-полицискиот модел), ама не и на планина. Со користењето на планина се смалува векот (нормално, бидејќи има посурови услови на употреба).

Инаку, секоја чизма пропушта. Разликата е само после колку време. Ако ги одржуваш добро (сушење, чистење и импрегнација после секоја употреба во влажни услови) можат да издржат поприлично долго и да те вратат дома со суви нозе иако временските прилики не се добри. Проблемот во таков случај е што пороен дожд ќе ти ја втера водата во чизмите преку твоите панталони (сум го доживеал тоа повеќепати) или ќе ти ги испоти нозете исто како да си газел босоног низ поток.

Значи како совет, прво одлучи за што ќе ги носиш, пробај ги на нога и дури тогаш донеси одлука дали ќе ги купиш. Ако една чизма мене ми одговара на обликот на ногата, не значи дека и на другому ќе му одговара исто така.

Kajgana Shop

На врв Bottom