Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Препорака за доктор за нервозни црева?
Психијатар или гастроентерохепатолог, инфектолог !?Препорака за доктор за нервозни црева?
Кои медикаменти си ги пиел за состојбата и дали?
Други здравствени проблеми?
Пред година ипол пиев рудакол и бев океј до пред месец-два. Сега пак почнаа после секое јадење да ми играат и свират цревата, да имам гасови, а понекогаш и да имам итна потреба за тоалет. Измеѓу јадења сум океј.
Кога ми дадоа Рудакол бев на гастроскопија и колоноскопија. Освен хеликобактер (примав и за тоа терапија) друго се беше океј.
Други здравствени проблеми немам.
Дропни млечни производи и процесирано месо, како и секаков леб од житарки.
Психијатар или гастроентерохепатолог, инфектолог !?
Побарај упат од матичен лекар до гастро во ГОБ 8 ми септември, таму имаш од сите доктори кои ти се потребни.Гастроентерохепатолог сега.
Психолог/псијатар планирам да побарам понатаму после пандемијата. Знам дека стрес и слично влијае на состојбата со цревата, а во последните година-две малку се „мачам“ со блага хипохондрија (симптомите за нервозни црева почнаа уште претходно). Така што, може препорака и за тоа.
Алтернатива? Леб ја знам се прави од житарки. Пченичен, пченкарен, овесен, ржан.....
Кои медикаменти си ги пиел за состојбата и дали?
Други здравствени проблеми?
Комбуха да набавиш и кефир, не купечки да ти даде некој. Пиј од 2 те по 1 чаша на ден, 2X 100мл од двете.
Zinc
D3
Диво оригано 3 недели по 2 капки 2x на ден.
После тоа 1 месец пауза.
Berberine 2x500mg/ден.
Ѓумбир + нане 2x2g суви двете со оброци.
Дропни млечни производи и процесирано месо, како и секаков леб од житарки. Исто така секаква пржена и храна со рафинирани масти.
... како модератор на овој подфорум треба да внимаваш на насловот на подтемата, а не самиот да отвориш дискусија за проблемот на членот со прашања и препораки, во контекс на твојот последен коментар кон бијонс дека е оф топик во една друга подтема!Има гуглај grain free bread.
Здраво, некој да ми препорача добар уролог? По можност државно, а ако не, може и приватно.
Која а веројатноста дека ќе најдам сега термин за државно, и ако треба да чекам, колку отприлика ќе чекам?
Фала однапред.
Др. Александар Мицковски од Ремедика, ако бараш приватно.Здраво, некој да ми препорача добар уролог? По можност државно, а ако не, може и приватно.
Која а веројатноста дека ќе најдам сега термин за државно, и ако треба да чекам, колку отприлика ќе чекам?
Фала однапред.