Sakav orginalnoto prasanje da odg oti nemam vreme se od posle da citam. Licno ne se deklariram kako hristijanin oficijalno ama moite ne mozat so to da se pomirat i me vikat "samo nereligiozna".

Ama dolgo vreme odev pod hristijanin "nepraktikuvac" oficijalno, pred rodnini i domasni, posto majka mi tantrum frlashe ako imashe somnez vo verata. :') ali go nadminavme to. Proces e i ne mozi naednash. A, vervaj ne zboram mnogu za religija da recish oti morav da krijam, ama idam od ultra religiozna familija i e cest muabet doma.
Drugi sho znam, koj uste ne se oficijalno ateisti, iako ne vervat vo bog generalno, е radi okolinata. Najcesto roditelite tragicno go sfakaat and i would know that. Sledno tradicijata kaj nas e tesno povrzana so religijata i cesto odat raka pod raka i ako se tradicionalni, mozi osekat deka cisto radi to treba da se deklarirat i kako hristijani. Nekoi duri i imam sretnato sho ne vervat vo Bog onaka kako sho nekoj vernik koj sum sretnala ama e rasten taka i prifatil okolinata i ne se menva. Faktori ima mnogu.