Одлично ми го лоцираше нааајгомиот проблем во идеата, кој е гарантот дека овие во МАНУ се зрели... шетам со кучињата и комшија професор на факс, почнува да ми се жали како се пензионирал пред две години, но го вратиле бидејќи немало кој да предава и он не може да ужива со внучињата.
Продолжува со тоа како факултетот пропаѓа, оваа година се запишале само двајца и колку голема штета е тоа.
Кај мене се појавува лутина што го немам апп-от да стави отисок и сам да види колку е незрел, му кажав - да сум на твое место би бил среќен уште утре да пропадне за да уживам во пензија со внучињата.
Ја уопште не се импресионирам од академски типови ко Ботко пример, веднаш ме потсеќаат на комшијата, нешто друго мислам е побитно, колку си надминал егоизам, па прво тоа детектирам. Секоја чест на Ботко што надминал егото.
Туку Орвел, па и Хаксли, се повеќе ги гледам како кошнери тејл за обичниот човек - ало опрај се оти ова ќе ти се деси. Башка имал и изразена духовна страна. Има сличности фино ги лоцира, само место страв кај мене се буди лутина.
И со лутината идеме до Хитлер. се загрижив еднаш, читам за Агенда 2020, како тинктенк у ОН составиле документ за како да идеме даље без да се самоуништиме, меѓу предлозите беше државата да ги воспитува децата, не родителите. Сите конспирси тиористи се фаќаат за тоа, глобалистите шо ни спремаат, а мене непријатно ми стана дека помислив оти се во право, шо би рекле психолозите - итс олвејс д пернтс, помислив и да лоцирам која масонска ложа владее со светот за да одам да се зачленам, тие луѓе мора многу да го сакаат човекот и мислат како да преживееме ко раса.
Но после фрлам поглед на пеперутката, го воочувам интелигентниот дизајн, ме облева лубов и доверба во истиот, се ова е дел од процес, си треба време дисфункциите да се одиграат и полека да дојдеме до колективна зрелост.
Фала му на бога шо атеистите мене не ме убедуваат, и со тоа Хитлер у мене седи мирен.
Садгуру и ја го лајкам, он би бил еден од мудреците.