Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Тежок лузерај од сите инволвирани во клубов. Од играчи, тренер, негови асистенти, до физиотерапевти. Неверојатно лузерска утакмица. Што помалку се каже за неа, толку подобро.
Јасно е дека клубов е во целосен хаос моментално (courtesy of Сунинг, кои во моментот кога конечно добија златна шанса, да ги соберат плодовите од години инвестирање, го оставаат клубот во лимбо на сред сезона), ама пола од клубовите во светот се во хаос сезонава, ради пандемијата. Нема изговори професионалци да се вакви сериски потфрлачи, секогаш кога ќе добијат прилика.

За Конте е доволно пишувано, не ми се ни троши тастатурата за него повеќе. Ама да се осврнеме и на играчите малку, зошто секогаш кога е густо, го имаат истиот одвратен став на терен.
Не знам што е работата, дали е тренерот во прашање, атмосферата во клубот, или секогаш се тапшани по грб, за тоа што се good enough, наместо да бидат подобри од сите останати. Ама, не разбирам вакви, донекаде, смешни перформанси. Без разлика кој е тренерот, каков е и какви инструкции дава, имаат ли некаква внатрешна мотивација за тоа што го прават професионално? Имаат ли лична, индивидуална цел во кариерите, подалеку од земање на голема плата и играње за голем клуб? Ова е професија каде резултатот од работата е бинарен, или си победник, или си губитник. Од тоа доаѓа и личната сатисфакција, ради тоа името ќе ти стои запишано негде и за тоа даваат титули. Не е битно колку добро си тренирал, колку добри намери си имал, и колку си бил близу. На крај, или си прв, или си сите останати.
Ова го кажувам, зошто освен Видал и Санчез пред 100 години, другите немаат скоро ништо освоено во нивните кариери. Без разлика што дел се млади, на вакви утакмици се докажува што материјал на играч си. Ова треба да го победиш, дури и ако тренерот направил некаква грешка, или едноставно не ти е денот. На чист will-power треба да се добијат вакви утакмици, ако веќе збориме за шампионска група на играчи.

За сега, оваа група на играчи, го покажува баш спротивното, секогаш кога ќе се најдат во ситуација на сила да истуркаат резултат. Можеби ќе израснат некогаш во таква група, ама тоа мора да го покажат на терен, зошто прозорот за успех е секогаш многу мал во професионален спорт. Најчесто неколку години. Ако до тогаш не израснеш во шампионски тим, најверојатно никогаш нема да израснеш.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Класика Интер....на најголемиот ривал му се случува катаклизма двапати на домашен терен...и ти шо правиш?...губиш од Сампдорија и вадиш нерешено со Удинезе....

Сега ќе победат со Милан во купот и ќе се отепаат од радвање,сликање во соблекувалните, го доминирале Милано,дербито небитно ќе го победеле....а за курот ни е таква победа..нека се гонат со Милан дај боже 0-3 да изгубат и да се мавнат од купот све да му изнаебам....поарно тука да победеа отколку да се кршат во ебаниот куп.

Почнувам да се сомневам дека се мести на големо...не дека е прв пат ова во Италија ама сега со пандемијата,недостаток на incomes од публика....ништо чудно ова да е еден од начините да се дојди до дополнителни средства...нон стоп сите екипи делуваат како да ги штелуваат утакмиците за сите да се бодовно блиску....едноставно не ми е реално Удинезе истрошени кои играа пред два дена со нула одмор да неможат да ги добијат..а овие 5 дена одмараа и се спремаа.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.198
Поени од реакции
10.221
Да има муда ова копито и да го закова Лаутаро на клупа. Да си игра поштено 3-5-1-1 со Ериксен позади Лукаку, а не да рогаат топка на пикеров напред ко Мак репрезентација ракомет. Преку кур ми е од играва против бункер.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.227
Поени од реакции
46.534
Toa navodno probuel na ova mrtvava prijatelska sto ja igraa u tek na nedela, i ja bi idel na vakva varijanta, ne radi lautaro ili aleksis koi se padnati, opsto, moze da se proba koj kur, ko opcija za idnina i onaka manjak napagaci ima timov so ogled deka pinamonti e dekor a dvajca veke se koristat u starten tim, a i za eriksen ova mislam deka bi bilo najidealno vo vakva formacija so trojca nazad.
Ova sekako pod uslov da ne se dade danecov u januari, za sto sea za sea ima izgledni sansi da se desi.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.953
Поени од реакции
23.811
Ериксен позади Лукаку е тек тогаш нема да мрднеме. Тоа ни е играта нас, прочитана од секој тренер (освен Пирло)
Висока кон Лукаку, ако него не му тргне не можеме да мрднеме. Не гледам како Ериксен би ја убрзал играта сам позади него.
Се надевам нема да му текне Перишиќ да го игра следната, братот е за во руска лига спремен. Не знам како успеа лани толку да се наметне во Баерн, ама чим не го купија знаат они што балетан е.

И да, се сложувам комплетно дека Коларов требаше денес да го проба. Центаршутот негов и оној никаквиот на Иван не се споредуваат. Плус немаме никој за прекини. Слободен еден што добивме, Хакими земал шутира.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.353
Поени од реакции
11.805
Кажано е се, Конте нема потреба да го коментираме. Дно, пичка, гној.
Ама како ми оди по живци Лаутаро па па па...
Ко несторо е направен. Прави се што не треба еден професионален фудбалер да прави. Се тркала кога имаме полуконтра, промашува чисти шанси... вана би Нејмар. ЏУПТИН.
Јас бев прв што се радуваше на трансферов и што го бранев кога сите го хејтавте, после бруката со ПСВ.
Ама ова не се трпи повеќе. Со Јуве некни што правеше? Ко Перо да го гледам.
Едно е да си паднат во формата, а др е ова што го прави тој. Играње курташак оти му се може.
МРШ и ти, втор си после Конте.
Дури и да освоиме титула, Конте треба на клоца да го кренат.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.652
Поени од реакции
59.632
Да си игра поштено 3-5-1-1
Не беше до формацијата вчера, колку што беше до играчите. Со Сампдорија и со Рома на пример, второ полувреме излегоа мотивирани. Без разлика што изгубија бодови, напаѓаа, правеа шанси. Вчера никаква промена после полувремето, си излегоа лагано без никаков напор, без жар... Од некоја причина сите беа дезориентирани, од Хакими кој најчесто се наоѓаше во прилика и секогаш правеше погрешен чекор, Видал и Јанг со смешните обиди да шутнат на гол, до Лаутаро и Лукаку кои опипаа дно.

Посебно нервира играта со сидраш. Барем кога се обидуваат да го најдат Лукаку свртен со грб, да се отвори некој играч пред него, некој кој Лукаку може да го види и да му врати топка, па тој другиот свртен кон голот да бара слободен играч, дали Хакими или Лаутаро или повратна до Лукаку... а не како вчера, топка до Лукаку, или до Лаутаро некогаш, свртени со грб, и овие се обидуваат на памет да ја свртат зад себе па ако помине до другиот помине (жими Тасе ќе помине) и така 50 пати по ред...

Во ред, разбирам дека некогаш не може да се пробие бункер екипа, ама вчера потфрлија со пристапот, немаше доволно енергија и волја... нападот потфрли целосно, 0-0 е максимум во таква ситуација. Мислам дека Хакими на страна тоа што имаше лош ден, му влијаеше и Лукаку со константното дерење, па на крајот кога излезе малиот во ситуации за шутирање не знаеше што попрво да прави, дали да шутира или да додава за да не му се дерат. Една ја шутна и ја промаши и за таа требаше да им се правда, иако беа покриени од 100 играчи на Удинезе.

2 бода од 9 на последните 3 гостувања :facepalm:

И што му беше на Конте на крајот со тоа „Семпре ту Мареска, семпре ту“?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па ваљда сакаше да му каже ко секад ти у центар пажња да бидеш. Јас така го сфатив тоа.
Претеруваат Конте и Ориали со тоа карање со судиите, 150 картони направија.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.953
Поени од реакции
23.811

Еве за што се бунел Конте.

What was the reason behind your protest to the referee?

“I think that more time could have been added on. I made the point to the referee and he sent me off after first showing me a yellow card. We were in disagreement over the time added. It seemed too little to me given how much was played in the second half. A chunk of time was missing but the referee makes the decisions and we must accept them, even when we disagree.”

Не знам само колку минути очекувал. 10?
Сосема реално беше да продолжи 4.
Што ако му дадеа па 5 минути? Демек таа екстра една минута ќе сменеше нешто посебно?
Без везе тотално.
Бај д веј, со црвен го пропушта следниот натпревар во купот или Серија А?

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.198
Поени од реакции
10.221

Еве за што се бунел Конте.

What was the reason behind your protest to the referee?

“I think that more time could have been added on. I made the point to the referee and he sent me off after first showing me a yellow card. We were in disagreement over the time added. It seemed too little to me given how much was played in the second half. A chunk of time was missing but the referee makes the decisions and we must accept them, even when we disagree.”

Не знам само колку минути очекувал. 10?
Сосема реално беше да продолжи 4.
Што ако му дадеа па 5 минути? Демек таа екстра една минута ќе сменеше нешто посебно?
Без везе тотално.
Бај д веј, со црвен го пропушта следниот натпревар во купот или Серија А?
Се надевам двата ќе ги пропушти, му ебам фацата орангутанска.
Автоматски споено мислење:

Не беше до формацијата вчера, колку што беше до играчите. Со Сампдорија и со Рома на пример, второ полувреме излегоа мотивирани. Без разлика што изгубија бодови, напаѓаа, правеа шанси. Вчера никаква промена после полувремето, си излегоа лагано без никаков напор, без жар... Од некоја причина сите беа дезориентирани, од Хакими кој најчесто се наоѓаше во прилика и секогаш правеше погрешен чекор, Видал и Јанг со смешните обиди да шутнат на гол, до Лаутаро и Лукаку кои опипаа дно.

Посебно нервира играта со сидраш. Барем кога се обидуваат да го најдат Лукаку свртен со грб, да се отвори некој играч пред него, некој кој Лукаку може да го види и да му врати топка, па тој другиот свртен кон голот да бара слободен играч, дали Хакими или Лаутаро или повратна до Лукаку... а не како вчера, топка до Лукаку, или до Лаутаро некогаш, свртени со грб, и овие се обидуваат на памет да ја свртат зад себе па ако помине до другиот помине (жими Тасе ќе помине) и така 50 пати по ред...

Во ред, разбирам дека некогаш не може да се пробие бункер екипа, ама вчера потфрлија со пристапот, немаше доволно енергија и волја... нападот потфрли целосно, 0-0 е максимум во таква ситуација. Мислам дека Хакими на страна тоа што имаше лош ден, му влијаеше и Лукаку со константното дерење, па на крајот кога излезе малиот во ситуации за шутирање не знаеше што попрво да прави, дали да шутира или да додава за да не му се дерат. Една ја шутна и ја промаши и за таа требаше да им се правда, иако беа покриени од 100 играчи на Удинезе.

2 бода од 9 на последните 3 гостувања :facepalm:

Не дека вчера беше до формацијата, ама се трошат двајца класични напаѓачи со грбот према гол на 40 метри кај се тотално безопасни, за после да вратат или на везњаци, или да ги бараатЈанг/Хакими на крила.

Кога би играл Лукаку со Ериксен, прво данецот има класа подобра контрола на топка од сите наши напаѓачи, второ има шут од 30 метри кој може да направи проблем, трето многу подобро може да рашири игра по крила.

Последно уредено:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.577
Поени од реакции
6.714
А зашо уствари не им одговара трампа Ериксен и Џеко ?

Ем ние ќе имаме топ замена за Лукаку ем Ериксен ќе живне ко фудбалер наместо да дреме на клупа.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833

Ем ние ќе имаме топ замена за Лукаку ем Ериксен ќе живне ко фудбалер наместо да дреме на клупа.
Сега тоа читав, позајмици до крај на сезона, само мислам дека ние повеќе ќе изгубиме од што ќе добиеме и ќе се ставиме на мака шпиц да бараме у јануар

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618

На кој не му одговара? Неам видено баш вест околу трампа Ериксен за Џеко. Ако можеш стај линк.

Моја лична претпоставка е дека на Џеко не би му одговарало баш, зашто да си иде од Рома каде што е прв шпиц за да дојде да му е замена на Лукаку?
За Ериксен не знам колку би играл во Рома но сигурно повеќе минути би добил.

Јас последно што видов беше румор за трампа Ериксен за Џака, фала богу брзо запреа муабетите... иако Џака би можел да изненади у Сериа А и е баш конте стил на играч сепак не го сакам у тим...

Kajgana Shop

На врв Bottom