Влада на Македонија

D

Deleted member 12196

Гостин
Баш ме интересира која власт ќе казни 300-400к луѓе ако решат да не се попишат на пример, тоа се инстант гласови против нив. Да не зборуваме дека судовите немаат капацитет толкав број на казни да процесираат, а и колкав дел од нив пак нема да ја платат туку ќе се пријават за лежење во затвор недела дена

Од ваквите како тебе наведната глава сабја не сече си патиме
За да има 300-400 000 треба организиран бојкот. Такво нешто не гледам.

Не патите од ваквите како мене туку од таквите како тебе. Ги наведувате луѓето да бојкотираат, а дали вие ќе бојкотирате? Лесно е овде на форумов, нема казни, ќе пишуваме што сакаме. А во реалноста голем дел нема да бојкотираат.
Ајде, организирајте бојкот (ако имате муда). На организиран бојкот и јас ќе се приклучам. Ама ќе знам дека ќе има барем 50-100 000 бојкотирачи, не само поединци кои ќе го окркаат стапот.

M

Macedon1um

Гостин

Не патите од ваквите како мене туку од таквите како тебе. Ги наведувате луѓето да бојкотираат, а дали вие ќе бојкотирате? Лесно е овде на форумов, нема казни, ќе пишуваме што сакаме. А во реалноста голем дел нема да бојкотираат.
Ајде, организирајте бојкот (ако имате муда). На организиран бојкот и јас ќе се приклучам. Ама ќе знам дека ќе има барем 50-100 000 бојкотирачи, не само поединци кои ќе го окркаат стапот.
Па нормално и јас пишувам за бојкот подржан од најмалку една опозициска партија во случајов Левица мислам е доволна за над 100к да оди бројката на старт
Мицко и Дпмне се испичкаа, ама тоа е кога имаш партија уценета со снимки црнци белци ќе немаат уште долго свој став

Пишав како тебе оти водиш буквално ист наратив како провладините мегафони што го заплашуваат народот одма казни мазни..

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Кај нас не е забрането да имаш 2 државјанства....а во Германија е, ако те откријат дека си земал друго, н.пр. македонско, ти го земаат германското.... знам луѓе кој се криеја, барем така беше пред 9-10 години, не знам сега точно како е......
Јас сум за да биде забрането и мислам дека ќе биде позитивно во поглед на етничките тензии.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.945
Поени од реакции
50.847

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720

Не треба 300 000. 100 000 се доволно за да ја срушат релевантноста на пописот.
Ама треба и ДПНЕ да се приклучи.
Да им вети на граѓаните дека кога ќе дојде на власт ќе ги обештети сите граѓани коишто евентуално би биле малтретирани од властите поради бојкотот.
А ДПМНЕ може лесно да го постигне тоа заедно со другите групации кои заговараат бојкот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.608
Според очекувањата. Ем да не се наљутат сестринските партии , ем да не рече некој дека го поддржале пописот.
Олицетворение на еректилна дисфункција.

Мицкоски: Секој граѓанин има право на избор, дали ќе апстинира или ќе им отвори врата на попишувачите
Фино тоа иницијатива со потписи, али не го разбирам што сака да каже. Го бојкотира ВМРО лоповскиов попис или не?
или граѓаните нека си му ја мислат?

кој е ставот на партијата? бојкот или не?
Автоматски споено мислење:

Еве, 100.000 да бојкотираат. Заев сега ќе им ги земе парите. Мицковски нека вети обесштетување и ете му 100кила гласови.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
Според очекувањата. Ем да не се наљутат сестринските партии , ем да не рече некој дека го поддржале пописот.
Олицетворение на еректилна дисфункција.

Мицкоски: Секој граѓанин има право на избор, дали ќе апстинира или ќе им отвори врата на попишувачите
МИЗЕРИЈА

Член од
21 септември 2011
Мислења
711
Поени од реакции
2.166
Како уопште може да казнат било кого, кога Албанците сите го бојкотираа минатиот попис и никој не е казнет?
Забораваш само кој се казнува последно време.

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
Еј човече, како да се пуштени на касета!? Па нели сфаќате дека исто беше и за референдумот! Не знам, бојкот, не знам, бојкот и на крај ни направија шклап. Ни го пикнаа на суво, си го изгласаа на раат, сами! Им го дадовме референдумот на тацна!! Сега сакаат исто!
Тие што нема да се попишат им оставаат простор на зелките да учествуваат со поголем процент во вкупната бројка!! Планирана стратегија, зошто знаат дека „Даскалот“ од носот подалеку не гледа и ќе постапи исто како со референдумот!!!
После тоа сѐ е џабе!!

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.782
Поени од реакции
5.783
Како уопште може да казнат било кого, кога Албанците сите го бојкотираа минатиот попис и никој не е казнет?
Па за нив не важи закон, нас ќе не казнуваат, како и во минатите не знам колку години се сторија.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.731
Еј човече, како да се пуштени на касета!? Па нели сфаќате дека исто беше и за референдумот! Не знам, бојкот, не знам, бојкот и на крај ни направија шклап. Ни го пикнаа на суво, си го изгласаа на раат, сами! Им го дадовме референдумот на тацна!! Сега сакаат исто!
Тие што нема да се попишат им оставаат простор на зелките да учествуваат со поголем процент во вкупната бројка!! Планирана стратегија, зошто знаат дека „Даскалот“ од носот подалеку не гледа и ќе постапи исто како со референдумот!!!
После тоа сѐ е џабе!!
Не мешај бојкот на референдум, со бојкот на попис, не е исто. Бојкотот на референдумот си ја оствари целта, не дозволи власта да си ги брише рацете со народот, дека тој така одлучил, пошто не одлучил народот, референдумот според закон е пропаднат, невалиден, неуспешен. Тоа што Заев реши да направи преседан во стилот на мали Ердоган, тоа си е негов проблем.

Ќе ни го пикнеа на суво тие и со и без бојкот. Не се влечеа за џабе неколку години по улици, за на крај да не ни го пикнат, на ваков или онаков начин.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Абе тие не одат на работа а земаат плата вие чекате казни да платат. Не бидете смешни :pos:
Тие да имаа ташаци, целосно ќе го напуштеа окупаторското северџГанско таканаречено собрание и од улица заедно со народот ќе ги ставеа северџаните таму кадешто им е место. Туку немаат сиротите.

А техниката "Ем бојкотирам седница, ем пари зеам" ја воведоа малоумните комуњари.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.884
Поени од реакции
36.939
Резултатите од пописот ќе бидат причина ДУИ да бара, а на Заев истите резултати ќе му бидат изговор дека мора да даде федерализација.

Kajgana Shop

На врв Bottom