Се дешава со стари лузни. Првпат ти се случува во овие 3 години? Стави слика да видиме.абе ќе капнам ја тоа не е проблем,али зашто се воспалила не ми е јасно ... три години мука немав
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се дешава со стари лузни. Првпат ти се случува во овие 3 години? Стави слика да видиме.абе ќе капнам ја тоа не е проблем,али зашто се воспалила не ми е јасно ... три години мука немав
паа кога беше тазе шиен,ја извадив сам газата пред време,и ми загнои,ама брзо ја средја.И 3 години сум немал проблем.Е сеа денес ме боли,и викам на колега ај води зашто ме боли лузнава,вика црвена е ко воспалена.Не сум бричен на главата,не се гледа,а на теме ми е лузнатаСе дешава со стари лузни. Првпат ти се случува во овие 3 години? Стави слика да видиме.
Да не си користел брич за главата и со тој истиот брич да си се подзабричуел?абе ќе капнам ја тоа не е проблем,али зашто се воспалила не ми е јасно ... три години мука немав
Главата со машинка ја бричамДа не си користел брич за главата и со тој истиот брич да си се подзабричуел?![]()
Ако ти праеле ултразвук на абдомен и скоро рентген на бели дробови и немаат видено ништо сомнително веројатноста да имаш аневризма на аорта е мнооогу мала. Ако не си висок и слаб онда уште помала, речиси никаква. Доста со тој гугл.Здраво луѓе имам 17 години го имам следниот проблем:
Се почна 2019 година кога почнав во теретана и кога тренирам нон-стоп кашлам исто така кога ке легнам понекогаш чуствувам како забрзен пул и во пределот на зелудникот исто така сило пулсирање по неколку секунди го снемува исто така кога ке легнам тоа сеуште пулсира али не го осекам дали е нормално? Во јули 2019 правев ехо на абдоменот немаше ништо исто така овде во Германија имам правено и повеќе пати ЕГК и све беше и ред бев и кај лекар за плучата (заборавив како се вика) сега пред некој месец ми правија некој тестови и немам асма него некоја Алергија и ми даде Флутиде спреј али не помага и сеа праев ренген и на 02.02 иам термин али денеска читав за пулсирањето и секаде пишува за аневризма на аорта. Дали е можно тоа да го имам и од тоа вака да кашлам неможам да издрзам до терминот се мислам на тоа цел ден? Дали има некој слични искуства? Фала ви
Автоматски споено мислење:
Здраво луѓе имам 17 години го имам следниот проблем:
Се почна 2019 година кога почнав во теретана и кога тренирам нон-стоп кашлам исто така кога ке легнам понекогаш чуствувам како забрзен пул и во пределот на зелудникот исто така сило пулсирање по неколку секунди го снемува исто така кога ке легнам тоа сеуште пулсира али не го осекам дали е нормално? Во јули 2019 правев ехо на абдоменот немаше ништо исто така овде во Германија имам правено и повеќе пати ЕГК и све беше и ред бев и кај лекар за плучата (заборавив како се вика) сега пред некој месец ми правија некој тестови и немам асма него некоја Алергија и ми даде Флутиде спреј али не помага и сеа праев ренген и на 02.02 иам термин али денеска читав за пулсирањето и секаде пишува за аневризма на аорта. Дали е можно тоа да го имам и од тоа вака да кашлам неможам да издрзам до терминот се мислам на тоа цел ден? Дали има некој слични искуства? Фала ви
Да на ултразвук немаше ништо Ренген не е уште проверен али мислам дека е ок. Исто така висина тежина све е нормално.Ако ти праеле ултразвук на абдомен и скоро рентген на бели дробови и немаат видено ништо сомнително веројатноста да имаш аневризма на аорта е мнооогу мала. Ако не си висок и слаб онда уште помала, речиси никаква. Доста со тој гугл.
...штом чувствуваш забрзан пулс, дали си го измерил колку?Да на ултразвук немаше ништо Ренген не е уште проверен али мислам дека е ок. Исто така висина тежина све е нормално.
Фала ти!!
Ја го имав истото... плус воспаление на жолч и дванаеспалачно црево,за два месеци се средивПишав пред некое време за константно лошење на татко ми веќе подолго време. Да споделам дијагноза, денес имаше гастроскопија и официјалната дијагноза е ГЕРД. Докторот закажа уште една гастроскопија за еден месец бидејќи има некој набор на желудникот и лезија на хранопроводот, па сака да следи дали ќе има промени во големината. Во меѓувреме терапијата е Ноплаза ( пак, мислам дека ги пие по трет пат од летото ) и meteospazmyl, ова не знам што е, наводно имал "нервозни црева".
Татко ми е голем паничар и веќе прочитал се што нашол на интернет за ова, дури и нашол дека 30% од заболените имаат потешка форма со трајно оштетување на хранопроводот, а дека 5% од заболените во некоја фаза развиваат карцином на желудник од наборите кои се креираат со тек на време. И готово, сега е врзано во крпче дека тој е од тие 5% .
Освен очигледното избегнување на зачинета и мрсна храна, газирани пијалоци и алкохол, кафе, чоколада, што друго не се препорачува? Дали има некоја диета или режим на исхрана за оваа состојба? Нешто на природна база, некој чај? Дали оштетувањата на хранопроводот се перманентни ? Секој совет/искуство е добредојден![]()
Не сум го измерил али овака ко сум у нормала ми е 75-90 а за алеригја баш и незнам како се викаше тестот али со тоа на рацрте што боцкаат....штом чувствуваш забрзан пулс, дали си го измерил колку?
и со кои тестови/ резултати ти одредиле дека „имаш некоја алегија“ ?
Како?Ја го имав истото... плус воспаление на жолч и дванаеспалачно црево,за два месеци се средив
Со терапија,многу таблети пиев,плус јака диета,откажување кафе,цигари, чај.И многу вода.