Не ми е јасно како може толку Ковачич да е паднат во форма, лани беше најдобар играч сега не игра апсолутно ништо.
Исто многу повеќе очекував сезонава од Пулишиќ, изгледа повредите го дотолчија и тоа е тоа.
На лето бев против нов амц и Деклан Рајс, како и голем број тука ама од сега гледано и те како ни фалело играчи на тие позиции.
Ниту имаме плејмејкер ниту имаме деструктивец, Канте ни игра нешто измеѓу тие 2 позиции, ама Канте и креација не одат у иста реченица.
Маунт ни е се и сешто во средина алфа и омега. Ковачич, Жоржињо и Хаверц едно големо 0.
моментално Баркли би го зел со 2 раце за овие трупциве.
Вернер, како можеше само тие 2 шанси да ги промаши на крај.
Еве нека ми објасни некој како може Лампард да има вина што овој не може празен гол да погоди или обичен прием.
Такви шанси мора да се реализираат.
Аспликуета за жал не е повеќе на ниво на премиер лига и мислам дека Челзи направи кикс што го пушти Лампти.
Незнам со какви десни бекови располагаме моментално во академија или имаме на позајмица ама Аспи не е веќе спремен за ниво звани Премиер лига.
Имам впечаток дека Челзи нема креатор на игра, од типот на Фабрегас на пример, секоја чест на Маунт немам никакви замерки на тоа како он игра, ама треба уште да учи, созрева и напредува.
Фали класа играч во средниот ред, незнам кој би можел да биде али ни треба креативец.
За сега како што стојат работите Гилмур покажа многу повеќе од Ковачач, Жоржињо и Хаверц заедно.
Тоа е толку имам да кажам, што е до Лампард си извади коректен состав можеби требаше да стартува Одои место Пулишиќ ама пак сите сакаме да го гледаме повеќе Пулишиќ во игра.
Нареднава битна ако не и клучна утакмица...