Шарена куртонијада

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
rezim vo koj se sluci sarena revolucija i bezbroj protesti vs demokratijata sto ni ja donesoa kade OK e da se vadat ljocovi od stanici, da si slavat praznici a ne e ok da se odrzi vevcanskiot karneval....

dosta veke so toa rezim posto izgledate debilno. pravi kurtoni.
Само некни на џума во новата џамија во Батинци имаше повеќе народ од колку на карневалот во Вевчани, НИЕДЕН не беше со маска! Е ама прашање за миљон долари, ќе беше ли исто да беа мемеро на власт? Да не се мачите да одговарте исто ќе беше, така да џабе преџвакуваме еден те исти муабет.
Автоматски споено мислење:

Не, не изгледаат.
Не не изгледаат, туку вистински се!

Toчно е исти се, само што без таа т.н. револуција ВМРО уште долго ќе тераше, можеби ќе цветаше државата, можеби не, никогаш нема да знаеме. Но, едно е јасно - тие настани беа само катализатор на конечното пропаѓање на државата.
Ја заборави ситуацијата со братучедот? Ни сега не си нешто сигурен со овие, уствари мање више исто е, ама тогаш апла беше козанозстра ситуација!

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.564
Поени од реакции
87.837
Збирштина на џанаци, крлежи, џаболебари, партиски војници, профитери... Се најлошо што може да се собере на едно место беше тука, нормално сето тоа финансирано од нашите пријатели од Калето и ЕУ за тебе

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Toчно е исти се, само што без таа т.н. револуција ВМРО уште долго ќе тераше, можеби ќе цветаше државата, можеби не, никогаш нема да знаеме. Но, едно е јасно - тие настани беа само катализатор на конечното пропаѓање на државата.
Не се согласувам како катализатор за пропаѓање баш напротив им беше трн на западот

Sent from my SM-T720 using Tapatalk

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Една од најголемите лаги коишто беа директно пласирани од страна на шарените куртони беше АКО ЗАБЕГААТ СДС И СО НИВ ЌЕ СЕ СЛУЧИ ИСТО.
Ова им беше главниот аргумент кога им се укажуваше на анегдотската неспособност и политичка безидејност на баграта од СДС.
Зошто не протестираат денес, зошто не протестираа пред две години кога муртинци тотално забегаа?!
Има овде ликови кои што би требало да одговорат на ова прашање. Во реалноста дел се веројатно презафатени со нивните нови работни места, дел се дават во сопствената суета и живеат во denial, убедени дека срушиле режим со пенкало, некои што излегле извисени или се имаат иселено во истиот момент, или пак наеднаш станаа „освестени“, се прешалтаа во други партии и.т.н.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Не се согласувам како катализатор за пропаѓање баш напротив им беше трн на западот

Протестите им беа трн на западот? Не би рекол.
Баш заради протестите вмро изгуби 7-8 пратеници, затоа и потоа дуи имаа силна позиција за уценување. А јавна тајна е дека калето договара влади и коалиции. Така што повеќе вага дека т.н. револуција беше нивно дело отколку дека им била трн во нога.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Една од најголемите лаги коишто беа директно пласирани од страна на шарените куртони беше АКО ЗАБЕГААТ СДС И СО НИВ ЌЕ СЕ СЛУЧИ ИСТО.
Ова им беше главниот аргумент кога им се укажуваше на анегдотската неспособност и политичка безидејност на баграта од СДС.
Зошто не протестираат денес, зошто не протестираа пред две години кога муртинци тотално забегаа?!
Во заблуда сте дека некаква шарена револуција предводена од Павле на бело ја турнала претходната власт. Тоа беа 3-4 000 луѓе, кој секако биле блиски до сдс и да ги прашуваш зашто сега не протестираат е смешно.
Ќе зборам во мое име, ама има доста како мене, што не идеа на протести, не се членови на партија, и гласавме зашто не ми се свиѓаше таа власт и гласот носеше промена. Да те потсетам дека вмро тогаш имаше 500 000 стабилни гласачи. Нормално дека таа власт е потешко да се бутне него оваа сега, со тесно мнозинство. Зашто оваа уште стои? Зашто луѓе како мене не ја гледаат моменталната Вмро како опозиција. Партијата што се покажа како реална опозиција со своите ставови периодов е Левица, и они го добиваат мојот глас зашто тој глас носи промена. Да имаше поише луѓе како мене, двете партии ќе беа казнети со тоа па макар и Апасиев испадне најголемиот кловн на светот после тоа.
Да ве потсетам уште еднаш, во промената на името учествуваше и старата гарнитура на вмро, и новава. Значи не забегаа само сдсм, забегавме колективно како држава.

Има овде ликови кои што би требало да одговорат на ова прашање. Во реалноста дел се веројатно презафатени со нивните нови работни места, дел се дават во сопствената суета и живеат во denial, убедени дека срушиле режим со пенкало, некои што излегле извисени или се имаат иселено во истиот момент, или пак наеднаш станаа „освестени“, се прешалтаа во други партии и.т.н.
Што знам, со исклучок на 2-3 лика што ги снема, останатите ликови што пишуваа порано во политичките теми се тука на форумот, чисто сумјам дека некој работи било што со политика, дел и ги знам лично. Така да удирате во празен ѕид.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Гебелс фори, напрај нешто и обвини го другиот дека го направил тоа. Па така ЗЗ у комбинација со идиоти што го гласаа ебаа матер на се и сега криви се другите....не, ВМРО да беше "способна" да ја уништи државава ќе го направеше уште пред 2015, немаше потреба од филмови.
Да потсетам

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.859
Поени од реакции
40.487
Сликата на првата страна преку компјутер смрди на небањато и трава.

Како што опишаа некои тука, никаква револуција ниту па промени донесе овој шлајм. Си ги донесоа само нивните, на местото на предходните, за да ги направат тие промени и да ја истураат цела таа агенда што ја имаа. Бизнисите си течеа и на двете страни, криминалот на дуи го заборавија, си летаа тендери.

Гомила наркомани, невработени, квази прогресивци, олошот, шлајмот и талогот на опшеството, и да не заборавиме дека рамо до рамо со нив беше и нашиот иден спасител, Че Гевара од Велес.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.727
Da ne zaboravime deka samo imaa najdobri nameri i nisto povekje.
Toa e sosem dovolno za opsta amnestija i amnezija. Ne mislite vie taka?

Член од
12 мај 2020
Мислења
91
Поени од реакции
55
Da ne zaboravime deka samo imaa najdobri nameri i nisto povekje.
Toa e sosem dovolno za opsta amnestija i amnezija. Ne mislite vie taka?
Ајбе доста више замараш. Шо па толку демек се заебале шарените револуционири. У што се заебале. Твојот идол не е премиер. Друго све е исто нишо не е сменето

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Протестите им беа трн на западот? Не би рекол.
Баш заради протестите вмро изгуби 7-8 пратеници, затоа и потоа дуи имаа силна позиција за уценување. А јавна тајна е дека калето договара влади и коалиции. Така што повеќе вага дека т.н. револуција беше нивно дело отколку дека им била трн во нога.
Трн на западот не од шарените будали туку од Груки

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Ајбе доста више замараш. Шо па толку демек се заебале шарените револуционири. У што се заебале. Твојот идол не е премиер. Друго све е исто нишо не е сменето
Шарените и те како се заебале и никако не се сеќаваат пред и по 2001 каква политика водеше од западот врз нас и пак шарените будали за ЗЗ, не размислуваат дека по логика , кое е побудала ,водачот или тие што го следат водачот

D

Deleted member 12196

Гостин
Не можат да протестираат самите против себе.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.493
Поени од реакции
9.259
Што знам, со исклучок на 2-3 лика што ги снема, останатите ликови што пишуваа порано во политичките теми се тука на форумот, чисто сумјам дека некој работи било што со политика, дел и ги знам лично. Така да удирате во празен ѕид.
Може повеќето останаа на форумов ама колку од нив се сега во политичките теми ? Со исклучок на вас 3-4ца што останавте на тие теми другите сега бегаат ко ѓавол од темјан од тие теми, со пиштол треба да ги бараш, а копилината мелеа 24/7 на политичките теми кога се рушеше Македонија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.561
Поени од реакции
24.921
Само некни на џума во новата џамија во Батинци имаше повеќе народ од колку на карневалот во Вевчани, НИЕДЕН не беше со маска! Е ама прашање за миљон долари, ќе беше ли исто да беа мемеро на власт? Да не се мачите да одговарте исто ќе беше, така да џабе преџвакуваме еден те исти муабет.
Pa ne bash...

Jas ne se sekavam vmro da go prekinuval karnevalot vo vevcani, strumica ili bilo koj nastan pa i koga imalo maski protiv niv i bile kritikuvani. Veruvam deka ke pustea da pomine bez problem.

Za toa u dzamija ic ne mi e gajle. Jas nemam nisto protiv da si se klanjaat pogotovo koga nema ni zabrani ni strategija ni nisto. Ne gledam poenta da se zabranuva bilo sto koga ne si sposoben da gi sprovedes zabranite. Smesno e nova godina kazni, vodici kazni, karnevalot kazni a ova se tolerira.

Da bea vmro prvo ne mislam deka ke bese isto "sproveduvanjeto" so krizata. Veruvam deka ako nisto drugo ke imase ruski vakcini. Veruvam i deka ke bese pocnata klinikata koja sdsm ja otfrli za oni da proektirale. Veruvam toest znam deka ke imase eden ton eftini ili bezplatni testovi posto vo aus bas makedonska/vmrovska firma gi proizveduva i sum 1000% siguren ke doniraa i dadea za eftini pari. Lugevo gi znam licno so godini i sekogas donirale baska sto i vo edna od zonite imaa investirano. Pisuvav za CMP na korona niskata. Veruvam deka ako bese vmro i ako imaa adekvatni diplomati vo aus ke mozea da obezbedat i od oksfordskata vakcina koja aus ja proizveduva. Eden od glavnite likovi e isto nas, makedonec i iako on moze ne nosi odluki reportira i e vo direkten kontakt so tie sto nosat. Mozese vrata da otvori ako nisto drugo ama ova tesko za severnistan.... ovde narodot sega e gneven i so pravo.

Ima uste mnogu za pisuvanje ama toa deka e isto ne e i nikogas ne bilo.

Deka i dvete partii ne se briljantni ne se. Deka i dvete imaat kriminalogeni clenovi imaat. Ama deka se isti, lol, ne se i nikogas nema da bidat.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom