НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Па и вака нема повеќе од 2-3 сезони да останат заедно тројцата, прашање е и толку дали ќе бидат. Пак се премногу 7 години да ти ги контролираат пиковите, барем Бруклин знаат како поминаа со Бостон. А тимот пред Харден беше одличен, Ален, Харис, Динвиди, Леверт, Принс се подобри од ланските Лејкерси околу Леброн и АД. Да не зборувам колку дефанзица жртвуваа и дека Дурант ќе мора фул да се ангажира во одбрана.
Според мене овој трејд е огромен ризик за Нетс а за нас гледачите одлична забава ни следува.
Види 7 години да ги жртвуваш звучи лошо на момент, ама било кој ГМ би го направил ова за да формира шампионски тим макар и 2-3 години. Истите муабети беа и за лејкерс лани. Тимот со харден склопен со цел да освојат титула,а не да бидат солидни.
И секогаш има шанси да не освојат, ама тоа важи за сите. Пример Филаделфија го започна процесот на ребилд во 2013, значи танкаа неколку години за да формираат шампионски тим и по 7 години сеуште немаат титула. Веројатно е дека ако не освојат за 2-3 сезони, тимот ќе им се распадне. Ако ги глеаш годините, и тие дале премногу :)
Меѓутоа важното е што се склопи тим што ќе иде на титула, а не тимче што ќе се бори да влезе во плејоф и испадне.

И Лејкерс фрли се на една карта и им се исплати, така да добар потег. Посекако со некои таканаречени таленти никогаш немаше да се борат за титула или да бидат фактор. Како и да е, за обичниот гледач би требало да е интересно за гледање, нба е шоу пред се, а ова ветува нешто такво.

И Лејкерс фрли се на една карта и им се исплати, така да добар потег. Посекако со некои таканаречени таленти никогаш немаше да се борат за титула или да бидат фактор. Како и да е, за обичниот гледач би требало да е интересно за гледање, нба е шоу пред се, а ова ветува нешто такво.
Па не е баш исто како Лејкерс али добро. Лејкерс не даде цел тим за еден играч и Лејкерс ја направи екипата околу Леброн и АД. Ете можеа да форснат (можда и пробуваа) за трета ѕвезда, Ленард и Џорџ во прв план, али се решија за други потези што мене лично премногу ми се допаѓа. Со носење на трета ѕвезда ќе беше ол ин дефинитивно, жртвување на пикови, добри играчи од клупа, нешто што сега го направи Бруклин.

Е сеа што е "фрката" со Бруклин? Немаат екипа, секако сем тројцата супер ѕвезди, се останато е критично. Прво, имаат само еден центар кој веќе одамна е надвор од форма, центар кој знае само да забие на празен кош, центар кој не може сам ништо да креира и центар кој доста се повредува во последно време. Второ, клупата. Без да гуглам вака на прва клупата им е: Динвиди (топ играч али повреден и аут до крај на сезона), Џеф Грин, Брус Браун, Лендри Шамет и Луваву, други не ми текнуваат. Знам дека имаат ама тоа се некои анонимуси што ни од дома не знаат дека играат кошарка. И како со овој ростер ќе играат првенствено против Фила или Милвоки? Па Ембид сам ќе ги победи овие, да не зборам за Анте и компанија.

Не сакам да бидам хејтер, немам ништо против Бруклин, напротив КД ми е еден од омилените играчи, ама стварно не гледам како оваа екипа ќе се носи со посилните во плеј оф. Не знам до кога можат да праат трејдови и слично, ама ако не доземат нешто за од клупа не им се пишува добро. И пред трејдов имав пишано пост дека дефанзивно се многу лоши, а тек па сега после заминувањето на Ален и Принс, уште толку ќе потонат.

Daj ne tresete gluposti so sila, nema smisla.
Posle trejdov Nets se avtomatski glavni favoriti za titulata.
Momentalno kladilnicite nudat 3.50 koeficient za Lakers da osvoi, 3.80 e koeficientot za Nets, znaci izramneti se so Lakersi, spored kladilnicite.
Za Clippersi i Bucks koeficientot se dvizi okolu 7, a za site ostanati ekipi od 15 pa nagore.
Ne ste svesni kolku ke bidat jaki, nesto nalik GSW od pred 3-4 godini ke bidat, milina za gledanje, apsolutno najakiot napad vo NBA, a kako ke funkcioniraat vo odbrana toa ke vidime. Vo prajm tajm se site trojca, sea ako ne osvojat nema koga.

Како прво на ментално ниво сите 3 се посебни случки, Кајри уште од сега прави 300 глупости, може во секој момент да даде 30 поени ама може и во секој момент да се пензионира. Харден најголема дива во НБА, научен е да прави како кур му сака како најголема ѕвезда, да оди по стриптиз клубови наместо на тренинзи и слично.
КД е за нијанса по нормален од овие, ама сепак и тој не е лидер, ако види прават глупости овие побрзо ќе замине наместо да ги смири.

Се можно да се случи, сепак се тројца елитни офанзивни играчи, ама јас не верувам да освојат прстен и мислам до година нема да се заедно.

Па не е баш исто како Лејкерс али добро. Лејкерс не даде цел тим за еден играч и Лејкерс ја направи екипата околу Леброн и АД. Ете можеа да форснат (можда и пробуваа) за трета ѕвезда, Ленард и Џорџ во прв план, али се решија за други потези што мене лично премногу ми се допаѓа. Со носење на трета ѕвезда ќе беше ол ин дефинитивно, жртвување на пикови, добри играчи од клупа, нешто што сега го направи Бруклин.

Е сеа што е "фрката" со Бруклин? Немаат екипа, секако сем тројцата супер ѕвезди, се останато е критично. Прво, имаат само еден центар кој веќе одамна е надвор од форма, центар кој знае само да забие на празен кош, центар кој не може сам ништо да креира и центар кој доста се повредува во последно време. Второ, клупата. Без да гуглам вака на прва клупата им е: Динвиди (топ играч али повреден и аут до крај на сезона), Џеф Грин, Брус Браун, Лендри Шамет и Луваву, други не ми текнуваат. Знам дека имаат ама тоа се некои анонимуси што ни од дома не знаат дека играат кошарка. И како со овој ростер ќе играат првенствено против Фила или Милвоки? Па Ембид сам ќе ги победи овие, да не зборам за Анте и компанија.

Не сакам да бидам хејтер, немам ништо против Бруклин, напротив КД ми е еден од омилените играчи, ама стварно не гледам како оваа екипа ќе се носи со посилните во плеј оф. Не знам до кога можат да праат трејдови и слично, ама ако не доземат нешто за од клупа не им се пишува добро. И пред трејдов имав пишано пост дека дефанзивно се многу лоши, а тек па сега после заминувањето на Ален и Принс, уште толку ќе потонат.
Да можеа лејкерс ќе земеа уште една звезда, али не им успеа. На крај добро им искочи и вака, ама да го имаа ленард не верувам дека ќе им сметаше. И они ако фејлнеа јако можеа да останат без леброн и дејвис. Според мене бруклин без овој трејд немаше никакви шанси, вака се контендери. Вајда ќе пополнат клупа со уште некој трејд. 3 звезди од овој ранг у еден тим не сме виделе одамна.

Да можеа лејкерс ќе земеа уште една звезда, али не им успеа. На крај добро им искочи и вака, ама да го имаа ленард не верувам дека ќе им сметаше. И они ако фејлнеа јако можеа да останат без леброн и дејвис. Според мене бруклин без овој трејд немаше никакви шанси, вака се контендери. Вајда ќе пополнат клупа со уште некој трејд. 3 звезди од овој ранг у еден тим не сме виделе одамна.
Да да, затоа и го стаив тоа у заграда за Лејкерси и искрено драго ми е што не им успеа. Краткорочно ќе имаше јак ефект, ама на долг рок чао. Кај Бруклин слична е ситуацијата ама различна е приказната. Кајри е апла нестабилна личност, глеј го што прави, Харден е исто доста недисциплиниран играч, само КД е стабилен ама се враќа од многу сериозна повреда, не смее и тоа да се заборави. Затоа и велиме дека ептен се коцка Бруклин, имаат тројца многу јаки играчи ама остатокот од тимот е многу лош. Реално џабе и ѕвезди и се ако тимот е шуплив и недоволно квалитетен.

Да да, затоа и го стаив тоа у заграда за Лејкерси и искрено драго ми е што не им успеа. Краткорочно ќе имаше јак ефект, ама на долг рок чао. Кај Бруклин слична е ситуацијата ама различна е приказната. Кајри е апла нестабилна личност, глеј го што прави, Харден е исто доста недисциплиниран играч, само КД е стабилен ама се враќа од многу сериозна повреда, не смее и тоа да се заборави. Затоа и велиме дека ептен се коцка Бруклин, имаат тројца многу јаки играчи ама остатокот од тимот е многу лош. Реално џабе и ѕвезди и се ако тимот е шуплив и недоволно квалитетен.
Е тоа е ризикот, Кајри, му ебам шупелката. Да можат да го трејдаат ама кој будала би го земал сега. Али мислам другиве двајца ќе бидат океј.

Леброн, АД, и Ленард... Како тројка ќе функционираа на скроз друго ниво во однос на брадата, Дурант, и Кајри.
Леброн и АД се приземни фокусирани момци, надвор од терен ќе го држеа Ленард под контрола за разлика од ова што го прави во Клиперс (забегувања, неидење на тренинг, каснења цела екипа да го чека, кога не му се игра - не игра, итн). Или па баш затоа ликот и не дојде во Лејкерс, за исти пари плус да лапа титули, пошто во старт разбрал дека нема да добива „специјален“ третман... Негова загуба, кој го ебе, нека си биде специјален со прстот во шупак. Само сакав да објаснам дека споредбата на Леброн, АД, и Ленард, со брадата, Дурант, и Кајри... би била многу подобра за Лејкерс.

Тоа кажано, овој сегашен состав на Лејкерс не би го мењал за Лејкерс со Ленард без длабока клупа. Исто како што мислам дека Лејкерс се сеуште подобар тим од Нетс. Ама ќе видиме на терен кој е во право.

Реално Хјустон направија се што можеа за Брадата со различни играчи околу него и Брадата направи се што можеше за Хјустон но на крај немаше никаков исход и штета што вакви супер стар играчи се поголеми од самите клубови и Хјустон немаа 'рбет да го трејдаат во Канада.
Ова во Бруклин или ќе успее или ќе биде траги-комедија.
Јанис сега во декември потпиша 5 годишно продолжување на договорот со Милвоки вреден 230 милиони долари и сега кога Брадата издејствува трејд во Бруклин очекувам исто сценарио да се деси и со Јанис за 2 години.
И после Сан Антонио биле тапа франшиза бидејќи сами си развиваат играчи и не се замараат и закопуваат со вакви црни сценарија.

Rockets trade away: Victor Oladipo, Danuel House Jr.

Rockets receive: Norman Powell, Terence Davis, Patrick McCaw, Stanley Johnson, 2022 1st round pick

Го изнашетаа Оладипо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom