Веганизам/Вегетаријанизам

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.315
Поени од реакции
13.233
Ја сум веган поголем дел од денот...
А гледам и ти си... Роко отвори школа, знаеше ли?
веганство је у мода брате ))))))
знам за школата,али џабе школа,веган не се станува,веган се раѓа ))))))

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
веганство је у мода брате ))))))
знам за школата,али џабе школа,веган не се станува,веган се раѓа ))))))
А можда секој се раѓа со веган потенцијал, кај некој дошол до израз кај друг е уште заспан.... а Роко само помага да се ослободи таа веган енергија....
Како беше... " По делата ќе ги познаеш. "

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кога нема тема, тука ќе продолжам. Со Psyside за Нова година зборувавме (ПП) од етика, морал, логика до историја, поврзано со оваа тема.
Нема да споделувам информации од тој разговор, иако лично немам ништо против било кој да споделува мои разговори, но историски го опфативме периодот на СССР. Зборувавме за Вавилов. Интересен историски лик, руски агроном, ботаничар и генетичар. Не знам дали сте читале нешто за него, ама имал интересни идеи околу проблемот со решавање на светскиот проблем со гладта. Кога веќе го начнавте тоа прашање.

Инаку, се сеќавам дека бев можеби прва на факс и имаше некое студентско списание. Се обработуваше теза дека во Африка се користи само 1/3 од плодното земјиште, зборувам општо. Не знам колку таа теза е точна, но идеите можат да се движат и во таа насока. Сепак во цела Африка не владее само жешкиот топлински појас. :)

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Вавилов. Интересен историски лик, руски агроном, ботаничар и генетичар. Не знам дали сте читале нешто за него, ама имал интересни идеи околу проблемот со решавање на светскиот проблем со гладта. Кога веќе го начнавте тоа прашање.
Сликови е објаснето во четвртата епизода од новата сезона на Cosmos
Алал да му е и на Вавилов и на соработниците.
Многу јако заврши епизодата, у стилот на „ако сега јадеш нешто, тоа е благодарение на Вавилов, он се жртвуваше за тебе“.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Сликови е објаснето во четвртата епизода од новата сезона на Cosmos
Алал да му е и на Вавилов и на соработниците.
Многу јако заврши епизодата, у стилот на „ако сега јадеш нешто, тоа е благодарение на Вавилов, он се жртвуваше за тебе“.
Можат да ја гледаат, ама по десталинизацијата бил помилуван, иако веќе бил починат! Мислам дека наративот за неговата приказна, во Космос, престанува кога починува, иако има нешто и за неговото наследство за светот. Гледам сликици си ставил од Тајсон.

Имам една отров досадна книга за тоа како било изгладнувано населението во Украина со квотите за жито. По Холодомор т.е. 1947-48. Сега тоа нема дилема допирна точка со оваа тема, ама во психологија би можеле да разговараме и за тие прашања (секако со молба до модераторот да ни ги префрли мислењата во таа тема). :)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Можат да ја гледаат, ама по десталинизацијата бил помилуван, иако веќе бил починат! Мислам дека наративот за неговата приказна, во Космос, престанува кога починува, иако има нешто и за неговото наследство за светот. Гледам сликици си ставил од Тајсон.

Имам една отров досадна книга за тоа како било изгладнувано населението во Украина со квотите за жито. По Холодомор т.е. 1947-48. Сега тоа нема дилема допирна точка со оваа тема, ама во психологија би можеле да разговараме и за тие прашања (секако со молба до модераторот да ни ги префрли мислењата во таа тема). :)
Јас би се воздржал до утре, гледам @Anon се ослободи од обврските.

Онтопик....

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јас би се воздржал до утре, гледам @Anon се ослободи од обврските.

Онтопик....

Ми прати 2 лесно облечени девојчиња за да заборавам што сакам да кажам. Ти успеа. :D

Инаку еднаш пробав сам да правам путер од кикирики и не излезе така лошо. Несолени кикирики, мед и масло за јадење ставив. Само медот беше кристализиран. :/

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.315
Поени од реакции
13.233
А можда секој се раѓа со веган потенцијал, кај некој дошол до израз кај друг е уште заспан.... а Роко само помага да се ослободи таа веган енергија....
Како беше... " По делата ќе ги познаеш. "
Неа бро, чим на цицка одма не ставаат,не сме вегани ))))

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Инаку еднаш пробав сам да правам путер од кикирики и не излезе така лошо. Несолени кикирики, мед и масло за јадење ставив. Само медот беше кристализиран. :/
Секоја чест ако те прочитав убаво.... за путерот, несолени кикирики и маслото е јасно, крислизиран мед е код за кугар? :P

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Секоја чест ако те прочитав убаво.... за путерот, несолени кикирики и маслото е јасно, крислизиран мед е код за кугар? :P
Добро е малку да излезам од мојата база во Политика. Ова не е подфорум кој го пратам, ама има простор за дебата во сите насоки, а не само за кулинарството. Плус не сакам дебата сите на еден. А и имам другари на двете страни, па вагам. :backa:

Нема везе, ете и од мене рецепт. Некои ставаат и малку сол во путерот, ама лично не ставив.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Добро е малку да излезам од мојата база во Политика. Ова не е подфорум кој го пратам, ама има простор за дебата во сите насоки, а не само за кулинарството. Плус не сакам дебата сите на еден. А и имам другари на двете страни, па вагам. :backa:

Нема везе, ете и од мене рецепт. Некои ставаат и малку сол во путерот, ама лично не ставив.
И мене ми е малку непријатно овде, едвај чекам да се префрлиме кај @Agda Beata да се... искажам.... :love:

Ајде да го почекаме Анон...

П.С. Што значи сол во путер?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
И мене ми е малку непријатно овде, едвај чекам да се префрлиме кај @Agda Beata да се... искажам.... :love:

Ајде да го почекаме Анон...

П.С. Што значи сол во путер?
Ништо, само споделувам рецепти. Инаку ти би и ја проширил темата и на терен на Луси. :love: Луси не е толку строга како Агда. Тоа ти е инфо од прва рака. :pipi:

Некој чуден фетиш имаш со храна. Мислам дека веганизмот ти е само изговор. :P

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Ништо, само споделувам рецепти. Инаку ти би и ја проширил темата и на терен на Луси. :love: Луси не е толку строга како Агда. Тоа ти е инфо од прва рака. :pipi:

Некој чуден фетиш имаш со храна. Мислам дека веганизмот ти е само изговор. :P
Оваа тема е поврзана буквално со сите теми на форумот... освен со најекономично греење.

Туку можда знаеш... Гурџиефф еднаш у воз у вагонот кај шо ручкаат почнал да се понаша многу пијано и дрско, кога се вратил во купето бил скроз мирен... нормален.... но ова е муабет за кај Агда подфорумот.... а мене фетиш нешто друго ми е. :P

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Оваа тема е поврзана буквално со сите теми на форумот... освен со најекономично греење.

Туку можда знаеш... Гурџиефф еднаш у воз у вагонот кај шо ручкаат почнал да се понаша многу пијано и дрско, кога се вратил во купето бил скроз мирен... нормален.... но ова е муабет за кај Агда подфорумот.... а мене фетиш нешто друго ми е. :P
В село се грееме и со лушпи од ореви. :cautious:

Знам дека храната ти е фетиш, провален си. И @chef_cook има некој сличен фетиш, ама неговата палета е поопширна.

Инаку не сум по смутито, дојдов за благото тука, Емилија ми правеше лиги на "Што јадете во моментов", па дојдов да ѕирнам нешто брзо и лесно за правење. Другите слабо рецепти. :(

Kajgana Shop

На врв Bottom