Претпоставувам дека е донесен по препорака на Бранче, имајќи предвид дека во Доброгеа бранеше последно. Можда
@Tomasino можи да дај некоја информација плус ако го знај?
Добар голман, Доста утакмици имам гледано на Бешикташ, кога имаа солидна екипа во ЛШ, многу солидни партии даде.. Бешикташ тие сезони не беше екипа со сјајна одбрана, доста тешки удар бранеше.
Во Констанца ( Добруџа Суд ), не се снајде најдобро, но тешка средина е Романија за странец.
Доста турбуленции има во тие земји ( нестабилни спонзори, нестабилна владина даночна политика околу спортот ). Има големо репрезентативно искуство, сепак Египет е гигант во ракометот, кога ќе се земат во предвид воневропските репрезентации.
Добро се поставува, солидна висина за голман, добар дел од голот го покрива, покретен е, а посебно добар е шо ги користи и нозе Не се плаши да падни на земја, да проба да затвори дополителен агол од голот и со нозете.
Наместо како досега видените голмани шо се изредија ( освен Митревски ) , да седи закопан в земја и да чека топката да го погоди в рака ( во случај да ја погоди страната шо не ја брани централниот блок ), овај не оди на проценка туку се отвора откако ќе биди упатен ударот на противникот, Вака немаш стартна предност како кога бираш страна, ама ако имаш добар рефлекс и знајш да ги користиш сите средства шо ти се располагање ( раце, нозе и ГЛА ) можи да скиниш доста зицери.
Мислам дека ќе се покажи добро Каримчо.
The No.1 of the Egyptian handball team in the campaign at Men’s IHF World Championship 2021, Kareem Hendawy, will join ambitious Macedonian handball project, RK Eurofarm Pelister! The 32-years old goalkeeper will come to Bitola after the World Championship in his country. Hendawy has played for...
www.handball-planet.com
Еве за шо се работи :
\