Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
sala bez 6K sedista djabe prajme muabet...
za takva sala treba 10M kesh. Opstinata ja napraj tribinata za 5M na pet rati, po 1M godisno.
So toa tempo sega da pocnat za 10 godini ke bidi. E sega ako se vmesa privaten kapital ke bidi za dve tri godini.
znaci kako prvo sala za brzo ke nemame, i kako vtoro treba da se pocni.
Se nadevam nema da bidi nekoj glup proekt... 6000 gledaci e minimum za golem klub...
za mali ambicii i segasnava sala e super...
so nov pokriv i greenje....
Требаше да се мисли пред да се почни трибината, реално повеќе корист ќе имаше од нова, современа сала со која ќе се покријат повеќе спортови отколку трибината на стадион која никогаш нема да се наполни.

1.Онај ќумез шо беше под тумбе кафе немаше никакво оправдување да се наречи стадион. Не основни, човечки, хумани услови немаше таму да се тренира или натпреварува.
2. Дали го знајш соодносот на тоа колку деца тренират ракомет/кошарка, а колку фудбал?
3. Да се створат услови за репрезентација, јас се кладам дека х2 се полни од тоа шо ќе биди капацитетот. Тепачка за карти ќе е.
4. Стадионот, како за фудбалски така и за музички настани можи да се користи, шо фалеше во Бт многу. Потрибинските простории можат и боксерски клуб да користи(ако се пренаменат за то) итн...
5. БИТОЛА САКАШЕ, САКА СТАДИОН И ЗАСЛУЖУВА И И ТРЕБА, исто како и САЛА.

Драго ми е дека ме сфатија во кој контекст барав играч од калибар на Дувњак на претходната страна, иначе во однос на салата со заинтересираност се е можно. Реално доколку Циле посака за едно лето можи да имаме нова модерна сала. Не мора на нова позиција туку со општински и приватен капитал можи да се направат радикални промени на сегашната, треба да се најди само креативен дизајнер, изведувач се знај. Кога можеше Будучност за едно лето да крени четврта трибина во Морача, со вистински луѓе на вистинско место би успеале и ние. Тој зафат ги чинеше 4.5 М евра, така да нас за две трибини плус поголем зафат би не чинел 10 М евра,како шо веќе претходно рековте. Најголем проблем ни е да ги најдиме вистинските луѓе кој се способни, а воедно и желни да се нафатат. Во однос на инвестицијата, ако треба со самопридонес ќе се реконструира, посекако така е настаната.

vo vrska so salata i so cifrite so se pisat koj bese od ovde na prezentacijata na satdiono pred mozi 5-6 godini v opstina koga imase firma od skopje so cel proekt so 4 tribini za 12 iljadi gledaci so atletski pateki i so ne toj proekt cinese 12m evra ako ne se lazam znaci ne mozis edna sala da kosta 10m vo nikoj slucaj a ako saka cile mozi ama izgleda neki e sea zosto neki toj si znaj vo sekoj slucaj dzabe se frlat pari na igraci od rang na mandalinic hendawi ko ne mozime da igrame LS ama
ajde da se nadevame na podobri vremina

1. Dobro e sekoj klub da ima vizija i strategija na podolg period....vo slucajot so nasiot klub, plus toa i javno obelodeneta i iskazana
2. Druga rabota e sto spored mene, pak ke napisam spored mene..... e apsolutno POGRESNA ( MKD reprezentativci + nekoj dobar stranec)
3. ZOSTO ??? Sto dobivame nie so ova? Pa, nie go imavme ova..nie bevme i srce i dusa na MKD reprezentacija... i kuka i dom na sekoj nas rakometar - STO DOBIVME ZA VOZVRAT od drzavata i federacijata?
4.Vo prviot moment koga ja vidoja popularnosta sto ja donese ovaa reprezentacija, celata euforija i radost sto ja nosese kaj nacijata - PRAVEC SRC KALE - SKOPJE, a rakometniot hram MLADOST za toa vreme sprema KALE ( na nivo na skolska sala) bese hram vo vistinska smisla na zborot....obrazlozenie NEMASE, se navlece gnevot na sekoj bitolcanec
5. Site tie biseri ni gi zedoja za bez pari - i pocna 1963 da si redi tituli i da ni prodava madinja za bubrezi deka pokraj toa sto tie izmislile topla voda bile i osnovopoloznici na rakometnata igra vo MKD, Mihajlo Mihajlovski kako pretsedatel po sekoja cena go unistuvase Pelister (pojke od nego samo nie samite), ne izolira od sekakov dopir od reprezentacijata i vo ovie mislam 20 godini ostanavme na edna so Ungarija i Turcija vo sega veke poznatata ledena dvorana
6. Zatoa sum protiv ovaa strategija, vo ovaj period koga rep. ni e na raspad...sega pak nie treba da gi ucime, da zrtvuvame godini za dobroto na drzavata, da izvadime kvalitet na nas grb, za na krakot pak da ni go dat kurot....a od druga strana konkurencijata so srpsko-hrvatski igraci da si redi tituli ... mislam deka treba da se kupva toa sto e kvalitet na pazarot, bez razlika dali se mkd ili drugi igraci i da se atakuva sekoja godina na sampionskiot pehar....dosta vreme bese cekanje...ako imase kvalitet vo segasnite mkd igraci nemase 1963 da nosi stranski igraci.... NAS NI TREBA TITULA USTE OVAA GODINA, KUPVAJTE KVALITETNI IGRACI, PARI IMATE

p.s. Profesorot kako sto go narekuva Babic (neznam od koga pocna Sterjev da prati rakomet) koga veke sam pravi strategii, neka napravi strategija da izgradi nova sportska sala, so privaten kapital, ne da go pusta Babic da dava izjavi i da ceka od opstinata

Ne znam oti mislam deka ova e izbrzan poteg, trebase babic da ja osvoi prvo godinava titulata posle da mu dadeja dogovor na tri godini a ako ne zemevme titula togas da baraa nekoj skandinavec ili spanec za trener

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Еурофарм Пелистер 2 подобар од Охрид во пријателски натпревар.
Пријателски натпревар:
Еурофарм Пелистер 2 – Охрид 22-21 (8-10)

Спортска сала „Јован Калаузи“ - Битола
Судии: Димитар Митревски и Благојче Тодоровски од Битола

Еурофарм Пелистер 2:
Ивановски (6 одбрани), Бардакоски (3 одбрани), Ј. Талевски 2, Арсеновски 1, Петровиќ 4, И. Димитровски 1, С. Талевски 6, Дрогришки 1, В. Димитровски, Петровски 3, Кузманоски, Пет. Атанасијевиќ, Пав. Атанасијевиќ 3, Митревски, Белистојановски, Јовановски, Блажевски 1
Седмерци: 4/4
Исклучувања: 6 минути

Охрид:
Брауновиќ (7 одбрани), Даниловски (10 одбрани), Андоноски 2, Ивановски, Кривокапиќ 1, Блажески 5, Костов, Чагаљ 3, Николов 1, Иваноски, Соколов, Младеновиќ, Наумоски, Манасков 2, Шулески, Ристески 1, Димитриески, Надев, Тот 3, Костов 3
Седмерци: 1/1
Исклучувања: 4 минути

Стигна Хандави. Нека е со среќа
Утре со загреб играме, пола тим ќе ни фали, Кушан, Вегар, Велковски... и Хандави. Со татабања наредна недела се побитни утакмиците, таман да влезиме во форма па најбитно што доаѓа, домашните предизвици да ги пречекаме ко шо треба.

Attachments

• Screenshot_20210205_130442.jpg
    Screenshot_20210205_130442.jpg
    266,1 KB · Прегледи: 13
Дали има најава за нови играчи ? Кубуриме на лев бек тешко ќе биди само со Мандалиниќ,на пикер сме добро покриени исто и на крила, десен бек се зависи во каква форма се Стјепанчиќ,Велсовски и Мараш ама таму имаме 3 сосема различни тип играчи и мислам дека ќе сме ок.На среден ако можи да се повика Стефан Талевски од Пелситер 2 како замена за Периќ би било супер.

„Добро ми е во Битола, затоа потпишав нов договор. Ми се допаѓа како е организиран клубот, ми се допаѓаат плановите за следната сезона. Имено, клубот ќе биде значително засилен и верувам дека наскоро ќе му бидеме сериозен ривал на Вардар за титулата шампион Македонија“, изјави Хрватот за „Вечерњи лист“.
Според Мандалиниќ, догодина уште посилни

Гледам не дупат од сега лига со името на клубот ама ако, ќе си јадат ќотек и во сеха и во првенството.

Gi turnaja gajkite, stipe ni sekunda ne dobi neznam so bese rabotata, vtoroto pristap nikakov, ziceri mnogu ljufnati.. NE TREBA BEZ GOLMAN DA IGRAMEE, MNOGU LESNI GOLOJ PRIMAME

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom