Darling
High Value
Utre sabajle.Дури сега можеби има поише националисти пошо владава усра работа и ги надрка сите. Сеа слободари почнаа да стануваат националисти.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Utre sabajle.Дури сега можеби има поише националисти пошо владава усра работа и ги надрка сите. Сеа слободари почнаа да стануваат националисти.
Ima razlika. Sega partiski se vrabotuvaat spremni i kompetentni deca, uceni, esnav ljuge od familii so se veli, tipicni potomci na crvenata borzuazija koi ete prethodno rezimot gi ebel i nemozele da dojdat do izraz. Mislam daj ve molam kako e mozno dete, cista komunjarska krv, direkten naslednik na vidni komunjarski familii, koj doktori, koj profesori, sudii, udbasi za kur da ne go biva. Mora da e do rezimot. Geni se toa ne zaebancija. I ete konecno po 10 godini rezim dojdoja do izraz. Rezultatite nema ni potreba da se diskutiraat.Познавал еден човек кој терал партиска пропаганда на ФБ и нешто не му фалело, и тоа било доказ за слободата која ја донел неговиот пресветол пастир, кој од петни жили го брани и величи по темиве со истите copy-paste за донесена слобода и искоренета партизација.
Колку треба човек да е глуп и наивен, за да верува дека клиентелистички партии како ДПМНЕ И СДСМ ќе искоренеле партизација и ќе донеле некаква слобода.
Оваа партизацијава со 4131 вработувања во јавен сектор за ДВА МЕСЕЦИ, сигурно се чесни и поштени луѓе кои сосема слободно се вработиле, како последица на недостаток на кадар во јавен сектор.
Стаменковска: За два месеци власта распишала огласи за 4.131 вработувања
Познавал еден човек кој терал партиска пропаганда на ФБ и нешто не му фалело, и тоа било доказ за слободата која ја донел неговиот пресветол пастир, кој од петни жили го брани и величи по темиве со истите copy-paste муабети за донесена слобода и искоренета партизација.
Колку треба човек да е глуп и наивен, за да верува дека клиентелистички партии како ДПМНЕ И СДСМ ќе искоренеле партизација и ќе донеле некаква слобода.
Оваа партизацијава со 4131 вработувања во јавен сектор за ДВА МЕСЕЦИ, сигурно се чесни и поштени луѓе кои сосема слободно се вработиле, како последица на недостаток на кадар во јавен сектор.
Стаменковска: За два месеци власта распишала огласи за 4.131 вработувања
Мамето да им го ебам расипничко, на цел сектор не би им дал 40-60к во овие институции, пола да ги тестираш прашање дали се воопшто писмениплатите за дел од распишаните места се движат и од 40 илјади па до 60 илјади денари.
Цела кариера ми е во приватен сектор и ти гарантирам дека во чисто приватни фирми нема шанса да ти побара некој партиска книшка.И?
Ја да ти дадам 10 други директни примери сеа треба за да те разубедам?
Гурај си тркалото чим мислиш дека си свршил голема работа што со пенкало си урнал режим за сеа да живееш слободно као демек.
Автоматски споено мислење:
Абе и ден денеска го има тоа џабе да млатиме празна слама, без амин од локалниот пајташ нема вработуење у било која појака приватна фирма.
Ima razlika. Sega partiski se vrabotuvaat spremni i kompetentni deca, uceni, esnav ljuge od familii so se veli, tipicni potomci na crvenata borzuazija koi ete prethodno rezimot gi ebel i nemozele da dojdat do izraz. Mislam daj ve molam kako e mozno dete, cista komunjarska krv, direkten naslednik na vidni komunjarski familii, koj doktori, koj profesori, sudii, udbasi za kur da ne go biva. Mora da e do rezimot. Geni se toa ne zaebancija. I ete konecno po 10 godini rezim dojdoja do izraz. Rezultatite nema ni potreba da se diskutiraat.
И пред некој ден имаше околу 140 огласи објавени во еден ден, на прв ден од новата година. Толку огласи, а по колку луѓе се барале на секој од тие огласи, тоа е друг муабет.Мамето да им го ебам расипничко, на цел сектор не би им дал 40-60к во овие институции, пола да ги тестираш прашање дали се воопшто писмени![]()
На едно другарче у основно брат му беше дпмне, факултетски образуван и одличен просек на истиот. Не го примаа на работа и после толку години активизам. Знам за случај, влегува после 2 месеца во штаб на сдс, сега пред некој ден влегува и жена му.Ima razlika. Sega partiski se vrabotuvaat spremni i kompetentni deca, uceni, esnav ljuge od familii so se veli, tipicni potomci na crvenata borzuazija koi ete prethodno rezimot gi ebel i nemozele da dojdat do izraz. Mislam daj ve molam kako e mozno dete, cista komunjarska krv, direkten naslednik na vidni komunjarski familii, koj doktori, koj profesori, sudii, udbasi za kur da ne go biva. Mora da e do rezimot. Geni se toa ne zaebancija. I ete konecno po 10 godini rezim dojdoja do izraz. Rezultatite nema ni potreba da se diskutiraat.
Затоа ми е смешно кога некои ботови го фалат и величат Заев као наводно донел слобода, сега живееле слободно, имало слободен избор на работа, немало шиканирања, немало барање партиски книшки.На едно другарче у основно брат му беше дпмне, факултетски образуван и одличен просек на истиот. Не го примаа на работа и после толку години активизам. Знам за случај, влегува после 2 месеца во штаб на сдс, сега пред некој ден влегува и жена му.
Многу е подобро да, ама за оние штонсе со власта.
Затоа ми е смешно кога некои ботови го фалат и величат Заев као наводно донел слобода, сега живееле слободно, имало слободен избор на работа, немало шиканирања, немало барање партиски книшки.
Да, живеат послободно партиските овци и приврзаници на актуелната власт. Замисли, какво откровение - сдс-овци живееле подобро во време на СДСМ.![]()
Да сум бил неспособен како нив, и да сум бил задоволен со тие мочани 300-400 евра во замена за мојата чест и достоинство - да, веројатно би кажал дека е подобро.Па и тебе да ти најдев работу куде од 9-13 саат ќе пиеш кафиња од 13-15 ќе чекаш да помине време да си идеш дома и ти ќе кажеш дек е подобро. У 15 саат треба само да се куцне на апаратче и да се иде дома да одмори од напорну работу.
Да сум бил неспособен како нив, и да сум бил задоволен со тие мочани 300-400 евра во замена за мојата чест и достоинство - да, веројатно би кажал дека е подобро.
Инаку, во право си, за жал таква е состојбата во државава, газ ќе дадат само да се доберат до привилегиите кои ги нуди државната работа.
До таму е бедата стигната што сдс-овциве не бираат веќе средства, почнаа и албанци да се пишуваат само да се закачат на државна цицка. Изгледа тоа е таа слобода за вработување што ја повторуваат одредени куртони кои не виделе ништо подалеку од трлото.
јас на ВМРО најголема замерка му имам што не ја истреби таа гнасна комуњарска популација, што не наполна некој логор со некој 2-300к народ, да го исчистеше ѓубрето од некогашна Македонија еднаш за секогаш, е тоа никогаш нема да им го простам.Ima razlika. Sega partiski se vrabotuvaat spremni i kompetentni deca, uceni, esnav ljuge od familii so se veli, tipicni potomci na crvenata borzuazija koi ete prethodno rezimot gi ebel i nemozele da dojdat do izraz. Mislam daj ve molam kako e mozno dete, cista komunjarska krv, direkten naslednik na vidni komunjarski familii, koj doktori, koj profesori, sudii, udbasi za kur da ne go biva. Mora da e do rezimot. Geni se toa ne zaebancija. I ete konecno po 10 godini rezim dojdoja do izraz. Rezultatite nema ni potreba da se diskutiraat.
Не е ни лесна нашата ситуација воопшто. Македонецот е опкружен со 3 православни народа и Аљбанците кои во суштина не го признаваат. Консензуално тврдат(кој прикриено, кој не) дека нема Македонци до 1944. Тие уствари ни отпорот од партизаните 41-44 година не го признаваат. Тој наратив на тотално негирање е единствен случај(барем во Европа) каде што никој сосед не те признава и сите 4 или 5 соседа имаат територијални претензии наспрема нас. Во такви услови нашата приказна реално никогаш нема да излезе во Светската историографија, уцени ќе има постојано, тајни служби врбуваат постојано високи функционери, менуваат Устав, идентитет, јазик, знаме, кочат интеграции, блокираат пристап до море и што уште не. Во такви услови е реално тешко да градиш како здрав идентитет, така и економија. Повторно, не дека не можеше да е 100 пати подобро и не дека само другите се криви, но реално во овие 30 години не' успорија побајаги со војна, вета и рамковен.У Македонија никад немало здрава национална гордост и патриотизам. Сите земји кои ни говорат за европски вредности (Англии, Франции итн.) се земји со историја на национална гордост и свесност. @Sawyer88 замисли една секунда, да постои феноменот на Норвежани кои мислат дека се Швеѓани, ко што иаме бугарофилија овде. Замисли за секунда, некој да му каже на Швеѓанецот дека он не е Швеѓанец, туку Норвежанец. Дека нема јазик... Ние отсекогаш сме биле греота. Тоа што го праеше Грујо беше квази-национализам, а у пракса благе везе немаше со ништо такво. Заев уште помалце. Заев е епитомот на маќедонштината и нашиот менталитет. Бугарот и Гркот отсекогаш ни сереле на глава и ние сме го јаделе тоа со длабоки извинувања што сме им ги повредиле сентиментите. Да имавме здрава национална свесност (не национал-шовинизам), ќе допридонесевме за развој на државата. Национална свесност и патриотизам, во здравата смисла на зборот, не треба да подразбираат етничка супериорност или дискриминација кон други народи. Луѓе со здрава национална свесност работат за државата во која живеат и се гордеат со нејзе, без разлика на тоа кој етникум се. Ова тука со античкото маќедонче и све остало, е компензација за комплекси на нижа вредност, нешто налик на сорелските митови у наци Германија. Секогаш успева на почва по која чекори беда, мала самодоверба и утепаност. Утепан народ, без здрава национална свесност, почнуе да трза на национал-шовинистички митови. Овде ни тоа не успеа од што сме греота, иаме нула самодоверба ко народ. Ние сме народ што плука по све што е национален успех и си ги негира сите национални интереси. Ние никад не сме биле националисти (во смисла на национал-шовинистички народ). Уште помалку патриоти во позитивната смисла на зборот. Да бевме патриоти, ќе работевме на подобрување инфраструктура, квалитет на живот, наука, здравство, култура, спорт... Македонецот отсекогаш си го глеал личниот гз, камо да имаше национална свесност.
Имај предвид, „национална свесност“ и патриотизам не се иста работа со национализам (национал-шовинизам).
Маќедонците не се националистички народ, ние сме спротивното. Маќедонците немаат национална свесност, ниту се патриоти. Тоа што го праеше Груевски беше желба за моќ и продавање националистички митови на утепан народ за ќеш. Толку. Он никогаш не создал некој феномен на силен македонски национализам, тоа се муабети за мали деца. Бројот на националисти тогаш и сега е мање више ист. Дури сега можеби има поише националисти пошо владава усра работа и ги надрка сите. Сеа слободари почнаа да стануваат националисти. Така што не би рекол дека сме се ослободиле од национализмот. А полисата на ВМРО, у пракса, никад не била националистичка иначе немаше да праат коалиција со Аљи, Таљат да стане фактор и да се градат УЧК споменици на АРМ.
Сеа, шовинистички морони ко Бугарите, Грците и други говнари, мамата ни ја сотреа, а ние им се извинуеме пошто можеби сме националисти. Ја велам да им се извиниме на Евреите за Втората Светска Војна, нешто што Кате Колозова го начна како идеја.![]()
Pa pravite vmrovci gi zamenija so komunjari, so svoj kamen po glava im izleze na kraj.јас на ВМРО најголема замерка му имам што не ја истреби таа гнасна комуњарска популација, што не наполна некој логор со некој 2-300к народ, да го исчистеше ѓубрето од некогашна Македонија еднаш за секогаш, е тоа никогаш нема да им го простам.
Ееј, 40 години земаа пари од овој народ и држава и не ги засакаа, туку ги мразат од дното на душата. Не треба логор за лвие, најголема казна ќе беше да беа оставени без функција, да им даде сега некој минимална пензија а не истите и на 60+ години да се однесуваат во канцелариите како да се нивна сопственост.јас на ВМРО најголема замерка му имам што не ја истреби таа гнасна комуњарска популација, што не наполна некој логор со некој 2-300к народ, да го исчистеше ѓубрето од некогашна Македонија еднаш за секогаш, е тоа никогаш нема да им го простам.