ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 140 67,3%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 13,9%

• Вкупно гласачи
    208
Мислиш на Пејпер Мил? Мотивиран од СДСМ? :facepalm: Дај информирај се малку, прочитај кои беа говорниците. Не верувај се што ќе ви кажат во штаб.
Ne znam sto e toa Pejper Mil.
Zboruvam za tvojot magnum opus, tvoeto ucestvo u sharena mozokoebachncia.

Darling ,sweetie ,nema li maj pokraj tebe da te napravi srekna?Ili da najdesh nekoja domashna rabota - da gi izmijesh sadovite , da go izchistish gubreto so prahosmokalka, da zakrpish chorapi?
Edna vistinska domakinka treba da si znaje mestoto.

Ne, budala se raga.
Treba da imas talent za nekoj da te vlece za nos i da te koristi.
Така е, или се раѓаш будала или не се раѓаш будала. Склоноста на луѓето да бидат манипулирани од политичарите е стриктно питање на генетика, а не на фактот што повеќето не размишљаат критички и може да бидат искористени поради емотивни фактори. На пример, ние, припадниците на Х политичка позиција и приврзаниците на Х политичка партија, сметаме дека вие со У политичка позиција, како приврзаници на У партија, сте родени будали, за разлика од нас. Мене никој не може да ме манипулира зашто иам self serving positive bias.
-Треба стварно да си глуп за да го поштуеш Заев или да бидеш на шарената револуција. Ради тоа ни го сменија името. Ја уште од тогаш знаев дека ќе се деси ова, ја сум видовит и можам да ги предвидам политичките настани. Само глупи луѓе не можеа да предвидат дека после толку време, ќе се деси сево ова. Луѓето кои го направија тој чекор се шарени куртони (внеси некој друг дисфемизам).

-Не, ти треба стварно да си глуп за да го поштуеш Паторот и тоа што ја сјеба државата со неговата криминална банда. Луѓето кои ги поддржуваа жмороните се глупи, треба да си талент за да го поштуеш Груевски. Јас не протестирав за да се смени името, протестирав пошто ми дое преку кур од срањето и диктатурата на Грујо.

итн. итн.

Ne znam sto e toa Pejper Mil.
Zboruvam za tvojot magnum opus, tvoeto ucestvo u sharena mozokoebachncia.

Зборев за последниот протест против Пејпер Мил, фабриката што го загадува Кочани. Ама тоа не го коментираш пошто нели не ти се вклопува во тој магнум опус.

Јас не се кријам кога излегувам на протест против нешто што сметам дека е штетно. И затоа никогаш нема да се покајам што сум бил дел од бутање на криминален режим. Ако ти не се срамиш што после четири години од паѓањето на тој режим уште го поддржуваш тоа си е твоја работа.

Груевски за кадрова политика беше шампион.Што да кажеме за Мицко ?Десна рака му е некој копук од Делчево лева му е Ацо рексона.Според мене Мицко не беше ни во топ 1000 кандидати што требаше да го наследат Груевски аа се одлучија за таков кадар за да може Заев да заврши и продаде се што треба а притоа да нема маж кој што ќе му застане на пат.Мицко и во опозиција ти е полн со корупција ако дојде на власт може да претпоставиме што ќе биде.

Da, sekako mora jas da go branam rezimot, za TI da imas pricina da se gordees na tvojata budalashtina.
I druga kognitivna disonanca.

Vo meguvreme blagodarenie na tvoite protesti, veke skoro site dela protiv patorot i drugite clenovi zastarea, koi pa bea udaveni vo poplavi, koi bea izgoreni vo "nesreka".
Stvarno zivot...

Sigurno veruvas dea ruskite spioni go svercuvaa na granica, a ne bese pusten da si odi :D

Da, sekako mora jas da go branam rezimot, za TI da imas pricina da se gordees na tvojata budalashtina.
I druga kognitivna disonanca.

Vo meguvreme blagodarenie na tvoite protesti, veke skoro site dela protiv patorot i drugite clenovi zastarea, koi pa bea udaveni vo poplavi, koi bea izgoreni vo "nesreka". Stvarno zivot...
Што мислиш ти дека беше најпаметно да се праи тој период? Го имаш Груевски, ја имаш моменталната ситуација и работите се такви какви што се. Во ред.
Според твојата длабокоумна политичка анализа, пошто сите разбирате точно што треба да се прави, на најдлабоко ниво, а и сите се генерали после битка...
Што требаше да се стори според тебе, најозбилно те прашувам.
Пиши една кратка политичка анализа и елаборирај. Ти кои акции ги имаш направено за подобрување на политичкиот, социјалниот и економскиот живот у Македонија низ сиве овие години? Од време на Грујо, до сега... Од 2008-ма, па навака (не знам од кога си полнолетна, гаѓам)... Како ти, со твоите акции, имаш допридонесено да не го смениме името, да нема криминал, да просперираме на национално ниво? Како, објасни ми те молам. Јас радо би го следел твојот пример...

Груевски да продолжеше со работење како што работеше првите 4 години најверојатно Заев и СДС ќе беа историја.
Вооедно индиректно Груевски има вина што денеска го трпиме Заев , ако Груевски останеше конзистентен и не станеше султан , денеска најверојатно немаше да се случат сиве овие глупости.
Груевски не ни беше победен од Заев ( после сите глупости што ги направи овој првиот пак успеа да го победи на избори ) тоа укажува какви политички способности има Муртинецот што при сите глупости кои ги направи патерко пак изгуби од него.Ова самото исто повлекува колкава е политичката способност на даскалот.

Што мислиш ти дека беше најпаметно да се праи тој период? Го имаш Груевски, ја имаш моменталната ситуација и работите се такви какви што се. Во ред.
Според твојата длабокоумна политичка анализа, пошто сите разбирате точно што треба да се прави, на најдлабоко ниво, а и сите се генерали после битка...
Пиши една кратка политичка анализа и елаборирај. Ти кои акции ги имаш направено за подобрување на политичкиот, социјалниот и економскиот живот у Македонија низ сиве овие години? Од време на Грујо, до сега... Од 2008-ма, па навака (не знам од кога си полнолетна, гаѓам)... Како ти, со твоите акции, имаш допридонесено да не го смениме името, да нема криминал, да просперираме на национално ниво? Како, објасни ми те молам. Јас радо би го следел твојот пример...
Така е Tyler Durden, те молам просветли ги и на крај кажи ми како да те гласаме. Време е да не вратиш онаму каде што ни е местото.

Така е Tyler Durden, те молам просветли ги и на крај кажи ми како да те гласаме. Време е да не вратиш онаму каде што ни е местото.
Дете, види, знам дека имаш психолошки проблеми. Поради истите, периодов си опседнат со мене, ме сталкаш и хистерично ми реплицираш на сите постови. Кои сте тоа „вие“ кои ве просветлувам? Јас зборувам со Дарлинг, ти дури имаш спротивни политички ставови од нејзе. Или тајно си фантазираш дека ти се обраќам и на тебе/вас со постов? о.О
Види, има начини да си помогнеш, најдобар од тие е психотерапија. Само немој да пробуеш да тролаш. За да тролаш ко што треба, потребна е елеганција и некоја форма на интелект, работи со кои си дефицитарен, очигледно. И више ако сакаш да ми се курчиш, прочитај што сум пишал и пиши нешто подуховито и попаметно што е у контекст на тоа што го пишав, вака напаѓаш страшила. Постов ти е ајќу 2, а и мрзам вакви хистерични човечиња ко тебе, патетичен си до курца. Увек вака се фиксираш на луѓе што те повредиле емотивно? Ама тебе све те гаѓа емотивно, не? :)

Ти си личност со видни емотивни проблеми, а фиксацијата со мене нема да ти го подобри психолошкото стање. Поинтересен беше кога зборуваше, со 2 гледани видеа од Јутјуб, за ДМТ и за катапултирање души. Сега си досаден оток. Ваљда и у вистински живот вака отекуеш и луѓе, па те избегнуваат. Совет, мајндфулнес помага за anger management issues. Или шибни хелекс и по некој трамадол, ко нов ќе бидеш. Со лесно.

Дете, види, знам дека имаш психолошки проблеми. Поради истите, периодов си опседнат со мене, ме сталкаш и хистерично ми реплицираш на сите постови. Кои сте тоа „вие“ кои ве просветлувам? Јас зборувам со Дарлинг, ти дури имаш спротивни политички ставови од нејзе. Или тајно си фантазираш дека ти се обраќам и на тебе/вас со постов? о.О
Види, има начини да си помогнеш, најдобар од тие е психотерапија. Само немој да пробуеш да тролаш. За да тролаш ко што треба, потребна е елеганција и некоја форма на интелект, работи со кои си дефицитарен, очигледно. И више ако сакаш да ми се курчиш, прочитај што сум пишал и пиши нешто подуховито и попаметно што е у контекст на тоа што го пишав, вака напаѓаш страшила. Постов ти е ајќу 2, а и мрзам вакви хистерични човечиња ко тебе, патетичен си до курца. Увек вака се фиксираш на луѓе што те повредиле емотивно? Ама тебе све те гаѓа емотивно, не? :)

Ти си личност со видни емотивни проблеми, а фиксацијата со мене нема да ти го подобри психолошкото стање. Поинтересен беше кога зборуваше, со 2 гледани видеа од Јутјуб, за ДМТ и за катапултирање души. Сега си досаден оток. Ваљда и у вистински живот вака отекуеш и луѓе, па те избегнуваат. Совет, мајндфулнес помага за anger management issues. Или шибни хелекс и по некој трамадол, ко нов ќе бидеш. Со лесно.
Брате Тајлер јас сум ти благодарен што ми направи психолошки профил и анализа на мојот карактер од само неколку постови и успеа да ме дијагностицираш, нешто што не им успеа на тим од врвни експерти. Јас цело време тврдам дека ти си генијалец, посебно откако направивте Јога симбиоза со Ботко.

Лекарствата ќе ги употребам уште денес со цел за мое закрепнување доколку е тоа возможно, за да може да имам светла иднина и конечно да ме прифатиш како твој ученик...

Пс. пошто си мајстор Јогист, дали Јога Смеа би ми помогнало во терапијата?

Gruevski mu bese dojden krajot i nesomneno bese deka porano ili podocna ke bese istorija.
Narodot odluci negova zamena da bide Zaev, ne mu se cekase podobra opcija, pa makar i magare.
Plus si go izglasa odnovo lani i pokraj promena na ime i najava za dvojazicnost na cela teritorija. Sto znaci, lugeto se zadovolni od tonenje na drzavata. Pa spored toa, jas iskreno ne osekam odgovornost ili nekakva posvetenost da se trudam da ja napravam ovaa zemja podobro mesto.
Sto se odnesuva do mene, nema ovaa drzava da postoi, i davam maksimalno uste 50 godini i tuka e potrosen trud da se machi covek za opsto dobro.
Moze da se protestira i protiv rudnici, i protiv zagaden vozduh, ama decki, gotovo e, veke nikoj ne slusa, dojdoa na vlast i im e gajle.

So zborovite na Branko, ovoj narod e vo pravo, duri i koga greshi.

Gruevski mu bese dojden krajot i nesomneno bese deka porano ili podocna ke bese istorija.
Narodot odluci negova zamena da bide Zaev, ne mu se cekase podobra opcija, pa makar i magare.
Plus si go izglasa odnovo lani i pokraj promena na ime i najava za dvojazicnost na cela teritorija. Sto znaci, lugeto se zadovolni od tonenje na drzavata. Pa spored toa, jas iskreno ne osekam odgovornost ili nekakva posvetenost da se trudam da ja napravam ovaa zemja podobro mesto.
Sto se odnesuva do mene, nema ovaa drzava da postoi, i davam maksimalno uste 50 godini i tuka e potrosen trud da se machi covek za opsto dobro.
Moze da se protestira i protiv rudnici, i protiv zagaden vozduh, ama decki, gotovo e, veke nikoj ne slusa, dojdoa na vlast i im e gajle.

Ахам, значи се натегаш со мене цел ден дека ние од шарената сме мислеле само за свое добро а не за општо добро, а сега испадна дека не вредело воопшто да се протестира за општо добро? Не ти е проблемот тебе женска тоа. Премногу е очигледно дека паторот ти е непребол. Психопатот ако останеше на власт ќе почнеше и по куќи да ни упаѓа, она вика требало подобра опција да се чека...

Ова ми го одговори.
-Народот е наивен и го изгласа Заев место да почека подобра опција.
Која подобра опција ќе ја чека, бе, Дарлинг? Која е таа подобра опција? Нема подобра опција. Народот гласа акмаци, со све Груевски и Заев, од 91-ва до сега пошо Н-Е-М-А боље опции, а и Н-Е-М-А асален народ. Каков народ, такви политичари. Значи го знаеме тоа дека народот гласа што гласа. Народот го гласаше Груевски, Бранко, Љубчо... Ништо ново не кажуеш.

-Не се трудиш и посветуеш да напраиш ништо пошто е исти кур све, така?
Тогаш која е поентата да зборуеме за све ова? Зошто кукаме на форум, за тепање време? Зошто му објаснуеш на Sawyer88 дека ради таквите ко него го јадеме? Го јадеме што и да праиме, нели? Не се трудиш да напраиш ништо пошо те мава нихилизам, ама не губиш време да се докажуеш со некој на форум кој е „шарен куртон“ дека ради таквите ко него го јадеме? Сериозно мислиш дека го јадеме ради Шарената Револуција? Не го јадеме ради тоа пошто е исти кур. Груевски, ко што велиш, се знаеше дека иде у вечните ловишта. Се знаеше дека ќе дојдат СДСМ (изгубија на избори, па пак победија). Според тебе, све е историски детерминирано и ти не се трудиш пошо знаеш дека си безгласна буква. Па дури и за 50 год. ќе ојде Македонија у неповрат.
Но сепак, ради Sawyer88 и таквите ко него го јадеме. Мора секогаш да има некоја надворешна сила што нѐ јебе сите, а тоа, за тебе, се шарените?

Нема конкретен, тачен виновник за ова што ни се дешава у историјата, тоа ми е муабетот. Нема тачен настан, тачен момент кога сме се заебале. Континуитет е од глупости кој е резултат на поглобални феномени као менталитет и ред други политичко-економски сили. Наивно е да мислиме дека конкретен настан, група луѓе или било што е тачниот виновник за сите неправди што ги трпи маќедончето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom