Фан Клуб: Челзи

Член од
18 јуни 2017
Мислења
387
Поени од реакции
265
ne da si go zemevme pochettino
Автоматски споено мислење:

saksa 10 da ne dadat za da mozi uste vecerva lampart da leta

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да не се мачите ќе ви кажам сега што ќе се случи ако остане Лампард и што ќе се случи ако си отиде:

Ако остане:

Ќе сврземе некоај добра серија кога тогаш и ќе фатиме приклучок за топ 4. Уз пат, и Атлетико ќе го поминеме за да испадне "a kade se sega tie sto sakaa da si odi???" во последните 5-6 кола ќе имаме солидна шанса за топ 4 и ЛШ.
Нормално, 2-3 кикса ќе имаме во тие мечеви и ќе го јадеме стапот.

Лампард ќе остане пошто "Gradime proekt, ete, baska ni dade golem uspeh u LSh koj znae od koga ne sme bile u 1/4 finale, malce faleshe da bideme top 4, veruvame vo nego"

Истата сезона ќе се повтории во 2021/2022 кога пак ќе се бориме за топ 4 и прашање е дали ќе влеземе.

Ако си отиде:

Ќе сврземе добри резултати и ќе имаме добра шанса за топ 4. Поради тоа што вие не сфаќате колку сме очајни во моментов, ќе биде тешко и Господ да го врати тимов во топ 4, ама, ќе имаме шанса, 50-50, ама имаме поголема шанса за топ 4 вака него ли со Лампард кој 100% нема да фати топ 4.

2021/22 тренерот нема да има поддршка од управата и ќе му увалат некој превара играч ко Деклан Рајс. Ќе се бориме за титула и ќе имаме супер резултати. Топ 3 финиш.

2022/23 - управата се уште нема да го поддржи новиот тренер исто како што го поддржува Лампард и ќе му увалува превара играчи while продавајќи фаци ко Канте или шо ти знам. Некако ќе завршиме топ 4 и можеби ќе имаме ушт една 1/4 финална или полуфинална сезона во ЛШ.

2023/24 - Тренерот веќе е накурчен со управата и бара поддршка. Пак не ја добива. Ова влијае врз перформансите и во Декември сме 6 место. Го отпуштаат тренерот.

И така.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Не го сакам, ниту пак се согласувам со претерани негови величења, но веднаш се гледа разликата помеѓу тренери. Гвардиола совршено ја проучил одбраната на Челзи, таргетирајќи го празниот простор кој првенствено физички го остава централниот пар, а потоа несфатливата оддалеченост на парот од шутерите околу шеснаесетникот.

Но, иако одбраната беше таа што на ,,прва" е удар на критика, мора да се каже дека средниот ред беше буквално непостоечки и Канте, Маунт и Ковачиќ беа многу лоши. Оттаму и пречестата изложеност на одбраната во првиот дел.
Зума клиза кога не треба, да остави впечаток на пожртвуван играч, а кога треба се врти со задник и стои три метри подалеку од противничкиот играч. На ова ниво, нема да може пријатели.

Знаци на подобрување нема. Челзи е во ситуација која налага некаква промена. Покрај стандардното проклетство на тренерот, Лампард воопшто не се ни труди да ја смени перцепцијата. Играчите кои со Севиља беа реинкарнација на Челзи со Мурињо и Анчелоти, денес играа како првпат да се запознаваат помеѓу себе. Никаква игра, никаква концепција, никаков систем. Се собрало друштво и игра мал фудбал во балон, онака, да се растрчаат после празнициве. Да ги извадат од себе чварките и руската салата.

Од друга страна, алтернаривите се тенки. Слободен и достапен тренер што би можел да го среди хаосот, нема. Алегри и Тухел се споменуваат како опции, според мене и двајцата несоодветни за овој тим. Нагелсмани и чуда, доста е. Од млади и просперитетни тренери преку глава. Опции како Роџерс не би дошле на сред сезона.

Незавидна положба и заебана раскрсница. Што и да одлучи управата, нема да им забележам. Како и да е.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Лампард во 1995 го потпиша првиот професионален договор со Вест Хем.

Таа сезона (1994/1995) Вест Хем заврши со четири поени зад Челзи.
Лампард, после 25 години од тој момент конечно ја исполни целта да го донесе Вест Хем во ситуација да има ист број на бодови како и Челзи
#TrustTheProcess

Статистички Лампард е најлош тренер во историјата на Роман.
А можеби имал најдобар трансфер рок после оние првични години на Мурињо.

Тамам е право време за нов тренер. Победа во ФА Куп, па потоа меч со Фулам, и тамам да се дигне атмосферата и да се сигнализира нов почеток

П.С. Хаха, глејте што стаиле на сајт прееска (да, морав да отидам да видам дали има communicado official: Lampard) и...

TITLE DREAMS!!!

За малце.

Или ние или Вест Хем, Тука сме, чекаме кикс на Ливерпул

chelseafc.com/en/news/2021/01/03/giroud-s-title-ambition-burns-strong

H

HoT _iCe

Гостин
Не ти треба статистика за да сфатиш колко е лош Лампард како трењер. Не сам љут, не сам ни разочаран, горд сам на клуб што имаше храброст да поступи храбро у заебан момент у историју сас траснфер бан и да га назначи за трењера, респект и за Френкита што имаше муда да га прифати предизвик иако и сам знаеше дека му е прерано. Едноставно, овај година ипол, резултатски беше разочарувачка ама од другу страну, ете пробава га тој сви што га тражесмо, да се играв младинци, да се донесе човек што е Mr. Chelsea himself. Челзи проба у другу дирекцију да иде, коцка се, изгуби годину ипол, ништо повише. Још увек имамо супер солидан костур на играчи, солидно лето и одлични играчи на кои може да се граде тим за титуле, само е потребан прав човек за такво нешто.

За опцие после Лампарда, ни Тухел ни Алегри не су соодветни зашто имамо супер офанзивну екипу и малце небалансиран среѓан ред. Тухел е одличан тактичар, од тј аспект га преферирам и пред Алегрита ама едноставно га нејќу зашто е арогантно копиле и куде и да беше, свугде успеа да се испокара и да си иде како бедаш, нејќу таквога трењера после Контета, колко сака нека е добар тактички.
Алегри ми е много мил трењер, још од Милана га почитују много како трењер, не знам колко би се уклопија у Англију ама за мене е едн од најдобри италијански трењери, модеран Карло Анчелоти ама едноставно сас његов стил на игру, не одговара на овј преофанзиван Челзи.
Стварно не знам која би била треќа опција од просту причину што гледање на фудбал у заѓно време су ми едино утакмице на Челзи кд сам слободан ама верују дека Управа знае што да направи, била е и у много позаебани ситуацие и поступала храбро, верују дека и сга ќе имав соодветну реакцију, само немој па Сарита да га донесев, друго не тражу. :D

П.С tekna mi koga sakam naredan trenjer, onj kralj od Aston Vilu, Din Martin li se vikase, u paket sas Terita, fala mnogo. Od avion mozes da vidis kolko su kvalitetno istrenjirani i uigrani, svak si gu znae poziciju na teren, svak si gu znae zadachu, svak kida u svoju poziciju. Kad je bal, nek je maskenbal. :D

Последно уредено од модератор:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Дечки, јас го повлекувам мислењето.

Еве, сега видов, на почеток на табела пред две-три сезони, прво место биле AFC Bournemouth, второ место биле Arsenal, Манчестер Сити исто вака биле некаде 12 место и на крај освоиле титула.

Значи...
На прав пад е тимов, штом они тогаш не го отпуштиле Пеп, зошто сега ние после година ипол лоша игра да отпуштаме тренери?

Тухел > Алегри

Алегри нема ништо да направи со овој тим

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
А Тухел што би правел со овој тим?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А Тухел што би правел со овој тим?
Би бил посериозен со поставување на екипава, сигурно пред месец дена не би го играл лево крило Вернер

Подобар тактиачр е од Алегри, Алегри е повеќе за готов тим, ама во овој тим треба повеќе тактика

Меѓу двајцата, јас Тухел би го одбрал

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Би бил посериозен со поставување на екипава, сигурно пред месец дена не би го играл лево крило Вернер

Подобар тактиачр е од Алегри, Алегри е повеќе за готов тим, ама во овој тим треба повеќе тактика

Меѓу двајцата, јас Тухел би го одбрал
Во ред тоа за Вернер. Со другово што правиме? Тухел со тим како ПСЖ, консолидиран и стабилен за разлика од овој, не направи чуда. Што би донел во Челзи? Во јануари на половина сезона?
Не знам навистина, прашувам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Во ред тоа за Вернер. Со другово што правиме? Тухел со тим како ПСЖ, консолидиран и стабилен за разлика од овој, не направи чуда. Што би донел во Челзи? Во јануари на половина сезона?
Не знам навистина, прашувам.
Ех, не направи чуда, финалето малце да не им е ? :D

Би го донел тимов до својот потенцијал.

ПСЖ за мене немаа потенцијал за нешто премногу, го направи тоа со ПСЖ

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.908
Поени од реакции
7.477
Брат,каде бе со Тухел подобар тактичар од Алегри,што ти е? :)
Уопште не се споредуваат овие двајца во тој поглед.

А дека ниеден од тие не е за Челзи,точно.
Лош потег би бил да се назначи било кој од овие,можеби требаше порано да реагирате со Покетино,мислам дека ќе легнеше кај вас.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.648
Поени од реакции
8.236
Да не се мачите ќе ви кажам сега што ќе се случи ако остане Лампард и што ќе се случи ако си отиде:

Ако остане:

Ќе сврземе некоај добра серија кога тогаш и ќе фатиме приклучок за топ 4. Уз пат, и Атлетико ќе го поминеме за да испадне "a kade se sega tie sto sakaa da si odi???" во последните 5-6 кола ќе имаме солидна шанса за топ 4 и ЛШ.
Нормално, 2-3 кикса ќе имаме во тие мечеви и ќе го јадеме стапот.

Лампард ќе остане пошто "Gradime proekt, ete, baska ni dade golem uspeh u LSh koj znae od koga ne sme bile u 1/4 finale, malce faleshe da bideme top 4, veruvame vo nego"

Истата сезона ќе се повтории во 2021/2022 кога пак ќе се бориме за топ 4 и прашање е дали ќе влеземе.

Ако си отиде:

Ќе сврземе добри резултати и ќе имаме добра шанса за топ 4. Поради тоа што вие не сфаќате колку сме очајни во моментов, ќе биде тешко и Господ да го врати тимов во топ 4, ама, ќе имаме шанса, 50-50, ама имаме поголема шанса за топ 4 вака него ли со Лампард кој 100% нема да фати топ 4.

2021/22 тренерот нема да има поддршка од управата и ќе му увалат некој превара играч ко Деклан Рајс. Ќе се бориме за титула и ќе имаме супер резултати. Топ 3 финиш.

2022/23 - управата се уште нема да го поддржи новиот тренер исто како што го поддржува Лампард и ќе му увалува превара играчи while продавајќи фаци ко Канте или шо ти знам. Некако ќе завршиме топ 4 и можеби ќе имаме ушт една 1/4 финална или полуфинална сезона во ЛШ.

2023/24 - Тренерот веќе е накурчен со управата и бара поддршка. Пак не ја добива. Ова влијае врз перформансите и во Декември сме 6 место. Го отпуштаат тренерот.

И така.
Ехее 23 /24 е далеку!
До тогаш тројца ќе смените ;)

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.797
Поени од реакции
2.351
Челзи прво нек си гу среди одбрану. Много им дува промаја, џабе друг голман земаа. Одбрана не чини.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.080
Поени од реакции
2.026
Поштено не надиграа и заслужена победа.

Почна Челзи со висок пресинг ама едноставно Сити беше многу подобар и во дефанзива и во транзиција, резултат на уиграност.
Составот беше погоден, замените исто така.
Позитивно изненади Глимур секоја чест за храброста.

Потфрли Ковачич и Маунт поготово кога Сити тргнуваше во транзиција и напад, преспори кога се враќаа назад.
Само Канте против цел среден ред на Сити не бива.

H

HoT _iCe

Гостин
Поштено не надиграа и заслужена победа.

Почна Челзи со висок пресинг ама едноставно Сити беше многу подобар и во дефанзива и во транзиција, резултат на уиграност.
Составот беше погоден, замените исто така.
Позитивно изненади Глимур секоја чест за храброста.

Потфрли Ковачич и Маунт поготово кога Сити тргнуваше во транзиција и напад, преспори кога се враќаа назад.
Само Канте против цел среден ред на Сити не бива.
Не не роѓо, не су не поштено надиграле.
Само га слушни интервју на Лампарда после утакмицу куде глуми дека знае што работи и ќе сфатиш дека „поштено“ не бесмо надиграни. Бесмо омаловажени, а наш Френки доби заслужени мацонке од Гвардиолу у поглед на фудбал и тактику.
Поштено некој може да те надигра кд е утакмица изедначена, кд покажеш и ти како екипа дека си искочија да играш фудбал, кд заслужиш да бидеш на терен. Сити искочи на терен и рутинирано у пола сат не тепа, после џогирава, тој не е поштено, тој нема ни на тренинг утакмице. Далеко од поштено, Челзи не игра фудбал.
Састав беше погоден, слажем се, тактика не. Ако на пост интервју збориш дека Сити ќе играв у простор без правога нападача, кој кур искачаш сас високу линију, бот ли си, кој кур си, не сфаќам како може професионалан трењер, посебно сас реноме на Лампарда како играч овакој аматерски да се испонаша. Дуваше не промаја, факинг Дунав течеше низ средину на терен куде што одбрана беше комплетно изложена и свак напад на Сити беше опасан.
Нене, стварно неможу да те читам како смо поштено надиграни.

Kajgana Shop

На врв Bottom