- Член од
- 2 ноември 2020
- Мислења
- 454
- Поени од реакции
- 633
Medical science has made such fantastic progress that there are barely any healthy people left. Aldous HuxleyCute e како мислите дека има здрави луѓе.
Medical science has made such fantastic progress that there are barely any healthy people left. Aldous HuxleyCute e како мислите дека има здрави луѓе.
Не знам како ти настапуваат другите, ама со мајтап провоцирам реакција за после да можам сериозно да дискутирам зошто кога пишам најдолго и сериозно сум игнорирана. Ама нема да пишам и да лајкнам нешто дека сте психички нестабилни.Емилија, токму она што ми го пиша во новогодишниот пост се отсликува во начинот на кој што настапувате вие вегетаријанците/веганите на темава. Како ми рече, а г р е с и ј а?
Da, oti sigurno postoi toj drugarИ ниеден не кажа, е мојот другар веган/вегетаријанец е нормален.
Борбата е тука, кога доволно лудило у главата ќе ти се јави од сопствените постапки, и не само тебе, туку кај секој еден, тогаш може да кажеме дека сме победиле во неколку битки. Ако нема конзументи нема да има и месна индустрија.Дали си нормален бе? Вистински проблем имате вие веганите пропагандисти и осудувачи на луѓето што јадат месо.
Имам другар кој едвај чека прилика да спомне „јадеш мртви животни“, „јадеш лешеви“ наместо да си каже нормално месо. Подли трикови. Да, точно е кажаното но тоа ти е исто ко да фатиш на некој што се лапал со некоја да му речеш „со вашите усни и јазик разменувавте плунка која содржи микроби“.
Во суштина вие имате сериозен проблем, треба да одите и вистински да се борите против месната индустрија а не консументите. Да, ако нема побарувачка и сите станат вегани ќе нема и месна индустрија веројатно, ама сте пички и тоа не сакате да го правите па и се качувате на глава на просечната раја.
И баш напротив, сериозен проблем нема оној на кој месото му е убаво туку оној кој мисли дека не може да се живее без месо, и дека не може да изградиш солидно тело без месо.
Сериозен проблем имал оној на кој месото му е убаво бе. Вкусови осудуваш?
... од Гибралтар до Босфор...Вкусовите се различни. Се согласувам за тоа дека и медитеранската исхрана е една од најздравите варијанти. Зошто тогаш не ми дадете студија каде што се прави споредба меѓу вегетаријанство и медитерански начин на исхрана? Или азиски?Искрено, мерка за здрава омниворна исхрана ми е медитеранската.
Епа тоа де, агресија и мајтап провокации. Сите имате таков секташки пристап чоече.Не знам како ти настапуваат другите, ама со мајтап провоцирам реакција за после да можам сериозно да дискутирам зошто кога пишам најдолго и сериозно сум игнорирана. Ама нема да пишам и да лајкнам нешто дека сте психички нестабилни
Продолжете вие со тоа секташки и може ќе биде подобро.Епа тоа де, агресија и мајтап провокации. Сите имате таков секташки пристап чоече.
Спречуваш грл фајт.Продолжете вие со тоа секташки и може ќе биде подобро.
Па кога на секој кој се обидува да го искаже своето мислење му се нафрлате ко хиени, укажувајќи на тоа дека вегетаријанството не било начин на исхрана туку идеологија, се служите со агресија и мајтап провокации, тоа е најблагиот збор што може да го добиете. Иако, да признаам дека не сакам да се служам со такви мрски начини на дискусија (ти барем треба да го знаеш тоа), едноставно морав.Продолжете вие со тоа секташки и може ќе биде подобро.
Veganstvo* vegetarijanstvoto ne... Mi se smaci distinkcii da pram.вегетаријанството не било начин на исхрана туку идеологија,
Ок е, но хард филингс....малку да се испукамеПа кога на секој кој се обидува да го искаже своето мислење му се нафрлате ко хиени, укажувајќи на тоа дека вегетаријанството не било начин на исхрана туку идеологија, се служите со агресија и мајтап провокации, тоа е најблагиот збор што може да го добиете. Иако, да признаам дека не сакам да се служам со такви мрски начини на дискусија (ти барем треба да го знаеш тоа), едноставно морав.
Јас немам веган пријател. Ќе бидеш мојот?Veganstvo* vegetarijanstvoto ne... Mi se smaci distinkcii da pram.
Da probvam da vi zemam vnimanieto od nebulozite sho gi kazvate za da mozime da zborame ama prezafateni ste da izmisluvate vegan prijateli i prepisvate psihicka nestabilnost. I treba so to sa sme okej.
Готово.Ќе бидеш мојот?