Darling
High Value
Da i kon mekotelite.Е врати се де и провери во кој контекст била споредбата.
Бтв, ист ви е третманот и кон мекотелите или во етички дел ви влегуваат само останатите живинки?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Da i kon mekotelite.Е врати се де и провери во кој контекст била споредбата.
Бтв, ист ви е третманот и кон мекотелите или во етички дел ви влегуваат само останатите живинки?
Дали си нормален бе? Вистински проблем имате вие веганите пропагандисти и осудувачи на луѓето што јадат месо.Ако едини аргумент му е на некого дека му било убаво, тогаш тој човек има сериозен проблем.
Jas nemamOd temava nauciv deka site imaat "drugar" vegan.
И ниеден не кажа, е мојот другар веган/вегетаријанец е нормален.Od temava nauciv deka site imaat "drugar" vegan.
Нешто како твоите студии за сирова веганска исхрана, шо инаку е еквивалент на нездрава типична американска исхрана? Сфаќам. Вистина ко ќе добиеш глуп "доказ" се рола очи.генерално студиите кои ги постирате кои укажуваат на тоа дека вегетаријанците се поздрави од луѓето кои јадат месо, се базираат на вегетаријанска исхрана VS. типична американска исхрана (која сите знаеме колку е нездрава)
Не би било исто. Raw veganism е едднакво на raw animal food.Нешто како твоите студии за сирова веганска исхрана, шо инаку е еквивалент на нездрава типична американска исхрана? Сфаќам. Вистина ко ќе добиеш глуп "доказ" се рола очи.![]()
Зато реков, од далеку гледате. Сирова веганска исхрана не е застапена колку нездрава американска исхрана, шо е одлично, ама ти е еквивалент на неа во поглед како луѓето се хранат и последиците од то. И од едното и од другото има последици. Во тој поглед еднакви се. Последици кои се сериозни по здравјето на ете, просечен американец и просечна вегетка која не се храни балансирано вегански. Се шо имам најдено е базирано на сирова веганска исхрана во поглед истражувања, дури и една метанализа кај шо се споредва веганизмот со др типој исхрана. Вистина сировата исхрана е the weak link. Исто како шо брзата небалансирана омниворна исхрана е the weak link. И се користи сировата во истражувања каде сака да се оцрни веганизам пошто ако земат некој кој е балансиран - нема да добијат посакуван резултат. Пак ќе ти речам, пишав од лично искуство промени по здравје последната година. Кога јадев месо јадев многу по балансирано, а не јадев типична американска диета па да речиш подобро сум ради то.Не би било исто. Raw veganism е едднакво на raw animal food.
which is nonsense.
Веган вс plant based ама јбг, пена уста ми фати. XDУште не сфативте дека веганизам не е исхрана него идеологија?
Емилија, токму она што ми го пиша во новогодишниот пост се отсликува во начинот на кој што настапувате вие вегетаријанците/веганите на темава. Како ми рече, а г р е с и ј а?Зато реков, од далеку гледате. Сирова веганска исхрана не е застапена колку нездрава американска исхрана, шо е одлично, ама ти е еквивалент на неа во поглед како луѓето се хранат и последиците од то. И од едното и од другото има последици. Во тој поглед еднакви се. Последици кои се сериозни по здравјето на ете, просечен американец и просечна вегетка која не се храни балансирано вегански. Се шо имам најдено е базирано на сирова веганска исхрана во поглед истражувања, дури и една метанализа кај шо се споредва веганизмот со др типој исхрана. Вистина сировата исхрана е the weak link. Исто како шо брзата небалансирана омниворна исхрана е the weak link. И се користи сировата во истражувања каде сака да се оцрни веганизам пошто ако земат некој кој е балансиран - нема да добијат посакуван резултат. Пак ќе ти речам, пишав од лично искуство промени по здравје последната година. Кога јадев месо јадев многу по балансирано, а не јадев типична американска диета па да речиш подобро сум ради то.
Вервам дека само екстра богати сирови вегетки можат долгорочно да живеат така оти огромни количини храна треба да се изеди да се задоволи некој минимум кој му треба на телото. Шо не е случај со балансирана или флексибилна веганска исхрана. Балансирана е ептен ако одиш by the book. Флексибилна би била како јадат поќето - виножито од храна ама сепак си дозволват и брза храна оти им е вкусна. И поќето вака се хранат. Незначаен е % на сирови вегани за са би се земале како пример. Ама ете, истражувањата за нив ти беа. Мислам, не те кривам, само ти кажвам дека не прај смисла. И мило ми е дека ја пиша реченицата шо ја пиша на која те цитирав. Доловува добро се шо сакам да кажам.
Веган вс plant based ама јбг, пена уста ми фати. XD